Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Falko 

všechny recenze uživatele

Toto sa nemeckym tvorcom skutocne vydarilo, necakal som, ze ma tato drama az tak dostane. Pred pozretim filmu som tusil nieco len okolo havarii v atomovej elektrarni, ale netusil som, co sa stane s osudmi hlavnych hrdinov, kedy sa komu, co stane alebo nestane. Tak preto aj ta stvrta hviezdicka. Niekedy je o filme lepsie vediet menej a o to viac su sokujuce tie zabery, ktore som ocakaval najmenej. Zial obsahy o filme popisuju kompletny dej filmu az do uplneho konca, co je skoda, takze chapem aj tie nizke hodnotenia. ()

Mantis odpad!

všechny recenze uživatele

Filmová stránka není na odpad, ale věcná je na to mnohem hůře. Nejsem odborník na havarijní připravenost, ale některé věci jsou ve filmu postavené na hlavu. Krátký výčet: 1) Evakuace není bezprostřední opatření v případě jaderné havárie, přesto k němu orgány vyzívají. Standardní postup je ukrytí a jodová profylaxe. 2. Hlášení v televizi oznamuje, že v okruhu 5 km nikdo nepřežil což vzhledem k ochrannému pásmu okolo JE znamená že umřela jen obsluha JE (no možná i nějaký náhodný návštěvník). 3) Dle hlášení by měla být uzavřena "kruhová oblast", ale během testu větru (kdy se šátek chvěje jak v solidním průvanu a vzdálené obilí se sotva vlní) je demonstrován význačný směr šíření mraku, a tak by se dalo očekávat, že zasažená oblast bude ve tvaru plamene. 4) Odstavení dalších 18 reaktorů není adekvátní reakcí. Takový zásah by spíše destabilizovala dodávku elektřiny. 5) V provizorním oddělení pro kontaminované (tvůrci mají trochu problém s rozlišením termínu ozáření a kontaminace , ale to by asi člověk chtěl moc) se dějí hrozivé věci (neroztřídění pacienti, průchoďák). 6) Projevy nemoci z ozáření pozorované na hlavní představitelce neodpovídají skutečnému sledu (ten by měl být: Zvracení, padání vlasů a oslabený imunitní systém). 7) Podobně, tvrzení o ozáření hlavního přestavitele (který dle záběrů byl evakuován a nekoupal se ve spadu) jakož i projevy jsou zcela absurdní (erythema je příznak zevního ozáření a byla by spíše na nechráněném obličeji než na hrudníku. Pokud by dostal větší dávku, tak by se mu vedlo obdobně (ne li ještě hůře). Další raději neuvádím, už tak je to dlouhé. ()

Reklama

Kracken 

všechny recenze uživatele

Od tohodle filmu jsem opravdu vůbec nic nečekal a nakonec jsem byl docela mile překvapen. Jde o velmi laciný film ve kterém v podstatě nejsou žádné digitální efekty a přesto dokáže zapůsobit. Totiž samotná skutečnost že vás na životě ohrožuje něco jako obyčejný mrak který vidíte každý den na obloze, je přinejmenším zajímavá. Je to taky asi jediná působivá scéna filmu, která vyčnívá jinak z velmi průměrné lovestory s katastrofickou zápletkou. Celkově to není špatné ale mohlo by to být samozřejmě mnohem lepší. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Mrak nabízí při započetí apokalypsy dobrou podívanou. Také s trefou do černého, když znenadání zemře malý chlapec. To je asi nejpůsobivější na celém filmu, poté působení radiace na mladou dívku, ale potom už to je slaďák, který jakoby celý film pohřbí do průměrných vod a to byla obrovská chyba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že se Němci oklepali když přišli na to, že i v jejich zemi může vzniknout světově oceňovaný film a tak se pustili do opravdu velkolepé záležitosti zfilmovat biologickou katastrofu, která se jim rozhodně povedla. Evidentně se snaží o co největší sblížení filmové reality s divákem a tak do toho dávají opravdu vše, jen to vše je opravdu hodně málo, protože zfilmovat biologickou havárii snad ani jinak než špatně a průměrně nejde. Každopádně herci stojí za starou belu stejně jako tento film. Snaží se být kůl a dobrý, protože Německo je dobré, ale opak je pravdou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)
  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama