Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Joslin

Joslin (hodnocení, recenze)

Četla jsem knížku a musím říct, že kniha je daleko lepší než film. Na film jsem byla zvědavá a s chutí jsem se na něj podívala. Byla jsem ale dost překvapená negativně, film byl totiž podle mého názoru velice odbytý. Očekávala jsem daleko víc. Takže předlohou pro film byla opravdu dle mého malá část již vydané knihy.

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

S tímhle filmem je to těžké. Předlohou byla v Německu poměrně úspěšná knížka německé spisovatelky Gudrun Pausewang pro mládež, jenže problém je, že filmaři se jí drželi jen tak na 50% a zasunuli tam love story, kvůli tomu nechali hrdinku zestárnout o 2 roky, a tak mi značně narušili celé původní kouzlo, které knížka měla. Druhá věc je, že ta knížka byla vydaná v době krátce po výbuchu Černobylu - proto tak zapůsobila, takže zfilmovat to 20 let poté, je kapánek pozdě. A co se týče technických detailů (komentář Subjektiv), ty jsem ani řešit nemohla, z fyziky jsem ve škole měla vždycky dvojky, trojky, takže to mi tam až zas tak nevadilo:-)

cyberhawk

cyberhawk (hodnocení, recenze)

Jeste zadny nazor ani hodnoceni? No tak uvidime, dneska na to jdu do kina, tak doufam, ze to nebude ztracena investice a ze to nebude nejakej tezkej sladak :)

Reklama

Reklama