Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (628)

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentná, realistická a na svoj žáner a cieľové publikum neobyčajne dospelá komédia. Ale na druhú stranu nie až tak zábavná komédia s priemerne sympatickými hrdinami, z ktorých ON je vlastne buranský hňup. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Apatow znovu boduje. Nesmírně svěží komedie, která dojímá precizním naplněním žánrového konceptu, zbývá jí ale dost síly na roztomilé bombardování fóry a "fuckovacími průpovídkami" ve stylu "co se děje, když se pět zevláků zhulí". Sranda jako ze života, jen s větším počtem povolných modelek. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není originální, je předvidatelný a v podstatě probírá všechna klišé, na která si jen při přečtení základního děje vzpomenete. Přesto se spoustou detailů od ostatních podobných komedií liší a přes svojí nadstandardní délku si celou dobu drží slušnou úroveň, baví a samozřejmě moralizuje. Dělá to ale jen v náznacích a to je nejspíš to, co ho odlišuje a mě nechává dát mu s čistým svědomím 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy se objevil trailer, v něm nádherná Katherine (zlí, oškliví Chirurgové, tohle se dělá?) a okolo ní několik velmi živelných scének, jsem věděl, že na tohle půjdu do kina, a že to bude super. Takovéhle moje očekávání sice už několikrát nedošlo naplnění, ale co už člověk nadělá, že?:) Jak jsem během filmu zjistil, moje nejmilovanější trailerová hláška nakonec byla z filmu vystřižena:P, ale to je moje jediná "vážná" výhrada. Zbouchnutá je díky volbě hlavních hrdinů zdařilým a logicky opodstatnitelným mixem romantické komedie o vztazích a ujeté a úchylné flákačské komedie. K tomu ještě nějaké to vztahové vážno nutící nervově labilnější povahy jako já k zamyšlení nad některými věcmi (myslím tu dějovou linku s tragédem Paulem Ruddem a velmi pohlednou Leslie Mann) a nádavkem ještě nějaká ta popkulturní narážka - nejvíc se mi líbila ta s Jamesem Gandolfinim:) Prostě a jednoduše řečeno - já na tu hru přistoupil a film bych nezkracoval ani o minutu. Jsme sice někde jinde než u tutovky Love Actually, ale rozhodně se podívám znova, a ne jednou. 80% PS: Nejdrsnější scénka? Happy birthday! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"To mi vymrdej bradku!" Komedie, která se nebojí podívat pravdě do očí! Konfrontace dvou diametrálně odlišných lidí, které spojí jedno těhotenství, vyniká množstvím zdařilých hlášek i civilním chováním postav. Ochotně jsem uvěřil, že dva mladí lidé by se v podobné situaci mohli zachovat podobně. Nezodpovědný flákač přežívající ze dne na den se svým obrovským bongem na hulení trávy a podobně „postiženými“ parťáky, je náhle postaven tváří v tvář závažnému problému, nad kterým nelze jenom ledabyle mávnou rukou. Nešťastně zbouchnutá dívka zrovna dostala možnost výrazného profesního postupu, těhotenství by ji tudíž mohlo stát více než jen dobře tvarovanou postavu. Tihle dva navíc mohou na její sestře a švagrovi sledovat, co takové těhotenství a manželství udělá s dvěmi mladými lidmi po několika letech společného soužití. Zjišťují, co všechno budou muset obětovat a jak málo tím (zdánlivě) získají, čímž naopak film získává novou rovinu, která výrazně rozšiřuje cílovou skupinu diváků. Zbouchnutou lze doporučit všem těhotným, všem (ne)šťastně zamilovaným, všem (ne)šťastně ženatým, všem, kteří mají pocit, že jejich život uvízl na mrtvém bodě i všem ostatním, kteří chtějí jenom dobrý důvod ke smíchu. ___ Do kina si doporučuji vzít toleranci a doma nechat veškeré předsudky. Rating R sice dává vědět, že tohle nebude další rodinná limonáda, některé scény by nepřipraveného jedince stejně mohly nemile zaskočit (i sex v těhotenství může být ohromná legrace, fakt). Trochu rušivý byl slovník většiny hrdinů. Odhadem každá třetí věta obsahovala alespoň jeden exemplář slůvka „fuck“ či ještě horšího vulgarismu. Jestli takto běžně hovoří dospělí Američanů, pak je skutečně vše relativní a Čechy můžeme v tomto ohledu považovat za docela slušný národ. Stejně vulgární jako slovník naštěstí není humor. Jestliže někdo zvrací, má k tomu dobrý důvod (třeba těhotenství) a také na podobně vážnou situaci dokáže Apatow nahlížet s nadhledem sobě vlastním („připomíná umírajícího Jabba Huta“), aniž by ji znevažoval. ___ Závěr je dle nejlepší komediální tradice smířlivě dojemný a ačkoliv průběh může lidi, jichž se dané téma týká (bude týkat) odradit až deprimovat, na konci budou přinejmenším vědět, do čeho jdou a že vlastně až o tolik nejde. Samozřejmě, stále jde o komedii, nikoliv o instruktážní video pro gravidní ženy. Zbouchnutá o tabuizovaných (i jakýchkoliv jiných) tématech mluví otevřeně, odvážně (nikoliv samoúčelně) překračuje pomyslné hranice akceptovatelného a také díky tomu má mnohem upřímnější charakter než cokoliv jiného, co za poslední roky vyprodukovala továrna na syntetické imitace snů. 90% Zajímavé komentáře: Eddard, liuk, castor, Mertax, Triple H ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

40 let panic jsem neviděl, ale tohle mi připadne jako klasická historka o dvou lidech, kteří se nějakým způsobem musí vyrovnat s nenadálou životní situací. Občas je to humorné, občas poučující, ke konci pak ponejvíce nudící. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane veľmi sympatická ústredná dvojica, davy úžasných vedľajších figúrok (vrátane tých štekových - milujem vyhadzovača v diskobare, personálnu pracovníčku z televízie a v podstate všetkých gynekológov), množstvo tučných hlášok a fakt nezabudnuteľných vtipných scén ("Ja nemám zápal očných spojiviek. Som len totálne zhúlený."; "Keď si vracala, vyzerala si ako zomierajúci Jabba Hutt."). Na strane druhej nulová erotická chémia ústrednej dvojice, citeľne nižšia frekvencia gagov ako v geniálnom 40-ročnom panicovi a zbytočne premrštená stopáž (takú ságu z toho naozaj robiť nemuseli, kľudne by som vysekal 20 minút blbostí s výletmi do Las Vegas a podobnými zbytočnosťami). Napriek akýmkoľvek výhradám je to výborná komédia, ktorá posiela "generačné filmy" Kevina Smitha do hrobu. A vôbec, všetci by sme mali Juddovi Apatowovi fajčiť brko za to, že aspoň niekto na tejto planéte ešte dokáže natočiť skutočne zábavnú komédiu. Tých debilných paródií typu Scary Movie a Epic Movie už mám vážne po krk. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow dokazuje, proč i přes (pro žánr) smrtící stopáže patří k vzývaným polobohům. Může za to jeho neskutečný cit pro vytváření divákových paralel s vlastním životem, kde najít si ‚to své‘ není zase až takový problém. I přes smršť vulgarismů a pokleslého humoru to však funguje. Zvláště díky Rogenovu sympaticky civilnímu charismatu upoceného burana a Heiglové schopnosti působit i v těch nejvypjatějších emočních momentech uvěřitelně. Krásný konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší komedie pro rok 2007, kterou jsem viděl. Nejnápaditější a rozhodně hodně výrazná oproti ostatním romantickým komediím. Tak se po shlédnutí na mě tváří Zbouchnutá. Proč tak výrazná je patrné z prvního pohledu. Autoři si s tématem s radostí pohráli a i když nejdou do extrémů, může takováto komedie říct do budoucna opravdu mnohým lidem. Pobaví, poučí a rozhodně neurazí. A na to jak je tento film dlouhý, a že je to na komedii neobvyklé, jsem se po celou dobu slušně bavil a ani na chvíli mě nenapadlo se nudit. Na komedii jak má být. K tomu mě překvapil ze začátku zvláštní, ale postupem času, vcelku sympatický Seth Rogen. Zábava na prvním místě, tak tomu je i zde. 129 minut a na konci špatná nálada z toho, že tak dobrý film skončil. To se nestává často, u komedie. --- Má dvě děti. - Zmlkni! - Není to nic, za co by ses měla stydět. - Jestli myslíš, že mu to zabrání ve flirtování, tak vůbec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $148,768,917Tržby Celosvetovo $219,076,518Tržby za predaj DVD v USA $116,076,707 //počet predaných kusov 6,265,417║ Trošku ťažko sa človek hľadá v štýle prevedenia od Judda Apatowa, nie že by točil moc oklieštene ale niekedy sa snaží moc tlačiť na pílu, prípadne scénkam chýba patričná ľahkosť aby mohli pobaviť, taktiež to príde až moc zdĺhavé, skrátiť o pól hodinku by veru neuškodilo. Aspoň že Katherine Heigl je v každej scénke zlatá. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Směji se ještě teď. Avšak ne filmu, ale hromadě těch rádoby odborníků, kteří vychválili tuto nudnou komediální atrapu. Romantická komedie je to stěží, protože série trapných skečů a vtipů je pro úzkou skupinu lidí, která i tak stěží ustojí obrovské rozdíly mezi kvalitou vtipů, jenž se ve filmu objeví. Vše přes pop-kulturní odkazy na filmy a hudbu až po internet a trapnosti ala Prcičky. Dále tu chybí důležitý prvek, jaký například Prcičky držel v hladině komedie a "nezapomenutelnosti", a to nějaký velký vtip nebo nezapomenutelná scéna. Zbouchnutá je zkráceně nudná komedie bez pořádného humoru, na kterou zapomenete ještě dřív než skončí titulky. Judd Apatow není nic víc než průměrný režisér, kterému díky propagaci a vychvalování přišlo na film dost lidí. Toto je od něj už druhý film, který mě nebavil a byl velmi přeceňován i od lidí, kteří o něm mluvili aniž by ho viděli. Ztráta času. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow .. Cumming soon. Slušná práce; Judd se, po pro mě nepochopitelně vychvalovaném 40 let panic, celkem polepšil. Sice pořád sází na bandy vyhulených loserů, kteří jsou konfrontováni s ženskou, ale tentokrát to i přes veškerou schematičnost funguje. Co se totiž stane, když jeden z nich zaboduje až příliš? Příběh je více než čistým komediálním počinem takovou moderní romantickou pohádkou, kde zvíře získá krásku bez drastických postupů. Humor, který je ve velké a opravdu vysoce kvalitní míře hlavně v první polovině snímku, vychází, mimo situačních dialo(ga)gů, hlavně ze zesměšňování a utahování si z drog, popkulturních odkazů (filmy) či moderních technologii (google), zato je prost veškerých vyměšovacích nechutností. Polovina druhá je už vyloženě romantická, včetně tuctového „zavaření vztahů“ a hledání významu slov láska, manželství, rodina. Dobře rozjeté podívané taktéž dost podráží nohy přemrštěná stopáž, jelikož humor ke konci prakticky absentuje a milostná linka nepřináší (kromě, pro žánr, netypických záběrů během porodu) prakticky nic překvapujícího. Ale variuje se svěže a přístupně, to ano. Aby ne, když jsou Katherine Heigl i Seth Rogen tak příjemně neokoukaní a přirození. 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

F*ckování ve filmech mi nikdy nevadilo, a pokud ho scénarista zkrotí do vytříbených dialogů a celé to zabalí do neotřelého příběhu, plně uspokojí můj filmový apetit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá je umný mix romantické a teenagerské komedie, přičemž oba žánry mixuje tak půl na půl - první polovina je spíše teenagerská, druhá romantická (samozřejmě se silným finále). Režisér Judd Apatow odvedl skutečně dobrou práci (musím se přiznat, nekriticky mu fandím za jeho neodolatelně kultovní seriál Machři a šprti) a natočil zajímavý film i pro diváka, který stojí zcela mimo cílové skupiny obou žánrů. Ta žánrová schizofrenie je funkční a praktická - objevného tu není mnoho, ale přesvědčuje v jednom svém konkrétním rozměru - konečně nějaká teenagerská komedie, která se povyšuje nad svůj žánrový kontext a nenabízí jen trapnou infantilní zábavu a humor usazený někde v poetice trapnosti, nebo spíše trapný sám o sobě. Na můj vkus je sice nepříjemně vulgární, ale chápu, že tohle asi dnešní mladý divák vyžaduje. Film je, jak je dnes již v Hollywoodu trendem, prošpikován celou řadou popkulturních odkazů, které však nikdy nejdou nijak hlouběji a nedá se o nich napsat, že by to byl nějaký sofistikovaný tvůrčí záměr. Spíše je to zvykem a cool (mě dostala imitace Roberta de Nira v rozhovoru o jeho botách potřísněných plodovou vodou...). Zbouchnutá je celkově svěží a příjemný snímek, který svou otevřeností přesně zapadá do trendů současné americké komedie...(už ani detail rodidel ženy při porodu není tabu), ale stále si drží svůj (relativní) standard vkusu... Podobné filmy: 40 let panic, 50x a stále poprvé, Kopačky ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Může se to stát i vám... Ač mě Zbouchnutá nijak neuráží, v rámci žánru se mi dokonce i líbila, tak mě poněkud děsí, že by tento rutinérský styl humoru měl v následujících letech udávat za Velkou louží směr. V první řadě Apatow není Kevin Smith. Sice se snaží o popkulturní odkazy a "hustě přisprostlou" mluvu takřka kdekoli, ale tam kde tyto indegrience Smithovi slouží k nějakému sdělení či alespoň pobavení, tam Apatow náhodně hodí odkaz na film/pořad/hru či slůvko fuck a jede dál. Nic mu z toho nevzejde, nikam to nevede a film by fungoval i vyzníval naprosto totožně i bez toho. Zbouchnutá naštěstí není čistá komedie. Ve své podstatě je to klasická romantická žánrovka, ve které je pro odlehčení pár postav čeřící, v rámci možností vážnou, vodu. Herecké obsazení je sympatické a tak nakonec snímku nejvíce škodí nadsazená stopáž. Některé scény přímo křičí po vystřižení. Ideální film na rande. Oba protějšky si v něm najdou to své, pobaví se a navíc budou mít dostatek času věnovat se i jiným činnostem aniž by jim něco podstatného na plátně uniklo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Svěží a fakt vtipná komedie s výborným obsazením. Katherine Heigl je fakt skvěle přirozená a hrozně milá i když má zrovna dialogy jako "I don't want you to fuck me like a dog." Celá komedie je navíc doplněna fakt perfektní hudbou, když v jednom filmu zní společně Wu-tang-clan a Damian Marley tak je to důvod k oslavě. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá asi měla být po celovečerním debutu 40 let panic pro Apatowa to, co byli Flákači pro Kevina Smithe po Clerks. Jenže přání není vždy otcem myšlenky a onen záměr se vydařil pouze částečně: opětovně tady máme titulní mužské postavy, které musí čelit dospělosti, celá zápletka vychází z jednoduchého a předtím už nespočetněkrát viděného nápadu (ztráta panictví, těhotenství...), komično je založeno na konfrontaci dvou zcela odlišných světů (panic vs. zkušená matka, lempl bez ambicí vs. svědomitá kariéristka) a nechybí spousta popkulturních gagů a sprostých slov ve veskrze milé a chytré podívané. Nelze upřit, že Zbouchnutá je soudržnějši a nerozpadá se tolik jako 40 let panic a že z dlouhých improvizací opravdu vzejdou geniální sekvence. Jenže zatímco u Kevina Smithe jsou všechny pobuřující záběry prostředkem ke sdělení určitého moudra a životní pravdy, u Apatowa to je zatím cílem a výrazné zkrácení by opravdu filmu pomohlo, protože Zbouchnutá je v závěru dýchavičná a neobejde se bez nutných vypravěčských klišé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPALI JSME SPOLU?“...... /// Když si kočka v rozjařený náladě nabrnkne debila, nemusí to bejt ještě žádná trága (že kluci?). Ovšem když zjistí, že těhotenskej test neojebe.... (co holky?)... Loseři v akci, trable kolem souznění duší, fóry o velikosti ptáka a píchání. Masturbační humor už mě moc nebere a romantika ne-uvěřitelnýho páru.... ale co, má to bejt komedie... Mezi stupidníma kecama se občas objeví životní pravdy, což oceňuju. (Třeba že chlapi vypadaj na rozdíl od ženskejch pořád líp a líp). Ale jinak je to takovej klasickej ,,americkej sen“, kterej mě moc nebere.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moje domovská stránka je ,,fleshofthestars.com“. 2.) Ještě mi nikdy gynekolog neřekl, že jsem hodně podobná (svý) sestře. 3.) Vzrušuje mě, když při sexu drží ženská chlapa za kozy. 4.) Chci aby moje hovno vypadalo jako vycpaný zvíře! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama