Reklama

Reklama

VOD (1)

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (628)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komedie by měla pobavit a mně nezbývá než konstatovat, že jsem se za celé dvě hodiny stopáže ani jednou nezasmál, ba co dím, ani jednou jsem neměl pocit, že jsem se smát měl. Kdykoliv se totiž schylovalo k situaci, která zaváněla humorem, obvykle to shodil nějaký vulgarismus, hloupost nebo nedodělek ze strany scénáristy. Tenhle film zjevně cílí na mladší skupinu diváků v teenagerském věku a tomu odpovídá naivita, neupřímnost výpovědi a lacinější humor. Pravdou zůstává, že některé odvěké rozdíly mezi ženským a mužským pohledem na svět a vzájemné vztahy dokáže film zprostředkovat, nicméně takové Bosé nohy v parku dokáží romantiku a nezralost vztahu prodat dvakrát efektněji s neskonale větší noblesou a stylem, no a kterákoliv epizoda ze seriálu Simpsonovi dokáže odhalit nesnáze rodičovství a manželství třikrát vtipněji a kultivovaněji. Zůstává příjemný pohled na hlavní ženské postavy v čele s Katherine Heigl a vědomí, že v příslušném žánru produkují americká studia i neskonale hloupější a řemeslně nepodařenější filmy. Celkový dojem: 40 %. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě klasická, ale přesto originální romantická komedie. Žádná hollywoodká umírněnost, ale naopak pěkně otevřený pohled na těhotenství a všechno okolo. K tomu dobré popkulturní odkazy a spousta vyhulených kamarádů (jestli vám přijdou vtipní nebo vás to naopak bude rozčilovat, to už záleží na vašem osobním vkusu). ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

V záplave amerických „komédií“ veľmi inteligentne a vtipne pôsobiaci kúsok s postavami karikovanými len do tej polohy, kde ešte pôsobia reálne. Trpí však podobným neduhom ako neskorší Superbad – záver nestíha za zvyškom filmu a neverím mu. Ak sa Apatow naučí svoje kúsky ukončiť tak, aby prevrátil žánrové klišé (viď nedávna Juno) bude to u u mňa na plný kotol. 8/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"To mi vymrdej bradku!" Komedie, která se nebojí podívat pravdě do očí! Konfrontace dvou diametrálně odlišných lidí, které spojí jedno těhotenství, vyniká množstvím zdařilých hlášek i civilním chováním postav. Ochotně jsem uvěřil, že dva mladí lidé by se v podobné situaci mohli zachovat podobně. Nezodpovědný flákač přežívající ze dne na den se svým obrovským bongem na hulení trávy a podobně „postiženými“ parťáky, je náhle postaven tváří v tvář závažnému problému, nad kterým nelze jenom ledabyle mávnou rukou. Nešťastně zbouchnutá dívka zrovna dostala možnost výrazného profesního postupu, těhotenství by ji tudíž mohlo stát více než jen dobře tvarovanou postavu. Tihle dva navíc mohou na její sestře a švagrovi sledovat, co takové těhotenství a manželství udělá s dvěmi mladými lidmi po několika letech společného soužití. Zjišťují, co všechno budou muset obětovat a jak málo tím (zdánlivě) získají, čímž naopak film získává novou rovinu, která výrazně rozšiřuje cílovou skupinu diváků. Zbouchnutou lze doporučit všem těhotným, všem (ne)šťastně zamilovaným, všem (ne)šťastně ženatým, všem, kteří mají pocit, že jejich život uvízl na mrtvém bodě i všem ostatním, kteří chtějí jenom dobrý důvod ke smíchu. ___ Do kina si doporučuji vzít toleranci a doma nechat veškeré předsudky. Rating R sice dává vědět, že tohle nebude další rodinná limonáda, některé scény by nepřipraveného jedince stejně mohly nemile zaskočit (i sex v těhotenství může být ohromná legrace, fakt). Trochu rušivý byl slovník většiny hrdinů. Odhadem každá třetí věta obsahovala alespoň jeden exemplář slůvka „fuck“ či ještě horšího vulgarismu. Jestli takto běžně hovoří dospělí Američanů, pak je skutečně vše relativní a Čechy můžeme v tomto ohledu považovat za docela slušný národ. Stejně vulgární jako slovník naštěstí není humor. Jestliže někdo zvrací, má k tomu dobrý důvod (třeba těhotenství) a také na podobně vážnou situaci dokáže Apatow nahlížet s nadhledem sobě vlastním („připomíná umírajícího Jabba Huta“), aniž by ji znevažoval. ___ Závěr je dle nejlepší komediální tradice smířlivě dojemný a ačkoliv průběh může lidi, jichž se dané téma týká (bude týkat) odradit až deprimovat, na konci budou přinejmenším vědět, do čeho jdou a že vlastně až o tolik nejde. Samozřejmě, stále jde o komedii, nikoliv o instruktážní video pro gravidní ženy. Zbouchnutá o tabuizovaných (i jakýchkoliv jiných) tématech mluví otevřeně, odvážně (nikoliv samoúčelně) překračuje pomyslné hranice akceptovatelného a také díky tomu má mnohem upřímnější charakter než cokoliv jiného, co za poslední roky vyprodukovala továrna na syntetické imitace snů. 90% Zajímavé komentáře: Eddard, liuk, castor, Mertax, Triple H ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je nič extra, ale bavil ma to. Herecky je to fajn obsadené, humor našťastie nie je trápny, tak ako tomu je u podobných komédii a celý mix žánrov je dosť dobrý. Rogen a Heigl sú sympaťáci a aj v nudných pasážiach dokážu zabaviť. Filmu škodí asi len ta dĺžka, ale za seba môžem povedať, že mi to zas tak moc neprekážalo. V rozpätí dvoch hodín dostal každý žáner a každý problém svoj priestor a čas, čo sa mi na filme celkom páčilo. Film sa nikam neponáhľal, tak ako tomu je u iných komédii a Judd Apatow nechal divákovi podrobnejší pohlad na tento "problém". Film som si vychutnal a priznávam, že niekedy je trošku zbytočne naťahovaný, ale bavil ma kedže postavy si ma získali už od začiatku. A za Kathrine Heigl si prihodím jednu navrch. 80% - 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • K obsazení vlastních dětí režisér Judd Apatow řekl: "V tomhle ohledu jsem byl naprosto sebestředný a nekritický. Prostě si myslím, že neexistují hezčí a zábavnější holky než ty moje. A hlavně jsem chtěl, aby ta rodina působila jako opravdová rodina. Filmové děti mi skoro nikdy nepřipadají jako opravdové děti. Vypracovali jsme si na natáčení s nimi fígle. Vždycky jsme scénu kompletně připravili a nasvítili před tím, než dorazily, takže nikdy nemusely na nic čekat a neměly čas se nudit. Navíc jsme točili pět minut od našeho domu a například před natáčením scény snídaně jsem se postaral, aby byly hladové. Nakonec to s nimi bylo překvapivě snadné." Herečky z nich ovšem - přinejmenším v čase vzniku tohoto filmu - mít nechtěl: "Teď jsme navíc ve zvláštní situaci, protože jim samozřejmě film nehodlám ukázat. Hrají v něm, ale neuvidí ho. To musí být šíleně frustrující, ale prostě jim nehodlám vysvětlovat to hulení a nadávky a sex..." (NIRO)
  • Ve scéně z knihkupectví je možné zahlédnout knihu "Brokeback Mountain", která se stala předlohou pro úspěšný snímek Zkrocená hora (2005). (voresprut)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama