Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

k212 

všechny recenze uživatele

Syrový a surový psychothriller s lehce mlhavým až nejasným zamyšlením o brutalitě, násilí a hlavně odplatě. Realisticky nasazené charaktery a jejich celkem uvěřitelná traumatizovaná změna, dává celkem zajímavý podklad pro jejich následné chování a hlavně konání. Vyhrocený závěr ... good. Jen se trochu ptám, proč tu vlastně tohle dílko je. Asi aby "šokovalo" jednou nadbytečnou erotickou scénou a jednou funkční a skutečně hodně brutální scénou. 60% a never more, neboť je to hustá depkařina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi líbí, když někteří označují toto drama (no snad se to dá označit i za thriller) za návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. Let – tenhle kousek ani nikde zaznačený, nebo označený jako horor není, takže někde nastala chyba lávky. Popravdě jsem si ani nevšiml, že by to s nimi mělo něco společného. OK máme tu jakoby znásilnění mimo záběr kamery, máme tu snahu pomstít se, no a ve finále se dokonce dočkáme i odplaty (která ovšem opravdu) vůbec krvavá či snad brutální jak nám sliboval distributor, nebyla. Navíc se vše odehrálo snad během 2-3 minut a stejně nic vidět nebylo. To už v akčním Komandu, nebo „seagalovce“ Těžko ho zabít bylo víc krve a akce, než tady. Navíc to nebyla taková nuda. Tady se dá snad za „horor“ označit nahé scény Gillian Anderson (ztratil jsem veškeré iluze) – prosím, ať se už nikdy nevyvlíká (jinak jí mám jako herečku rád). Scéna se sraženým a „znovuožilým“ jelenem byla jednou z mála, u které jsem se alespoň trochu zasmál. Slibovaný průzkum análního otvoru hlavní zbraně se taky jaksi konal mimo záběr, takže já vážně nemůžu hodnotit moc pozitivně. Protože jediné co tu bylo alespoň trochu zajímavé, byla opravdu jen Gillian v sexy šatech. Jináč to byla jedna velká nuda jako prase. Ještě že to netrvalo moc dlouho. Opravdu hodně podprůměrné drama/thriller, které „rape & revenge“ filmům nešahá ani po kotníky. 30% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První slovo co mě napadá k přirovnání k tomuto snímku je syrovost.Dále pak reálnost,drsnost,skvělé ústřední herecké duo.Pravidla násilí je jednou z možných variant na téma pomsta,ovšem je zpracována perfektně a hlavně mrazivě reálně.Syrovými emocemi je snímek přepchán a já si jich fakt užíval.Do pozice obětí bych se skutečně nechtěl dostat,brrr,o to víc jsem jim fandil.Velmi dobrý film. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Po pravdě řečeno, film o ničem. Navíc oficiální text distributora popisuje asi trochu jiný film, obzvlášť poslední dvě věty nějak nesouhlasí s realitou. Tvůrci by asi rádi nastolili palčivé otázky a předestřeli morální dilemata, možná i chtěli překvapit koncem. Nic z toho se nepovedlo. Palčivých otázek a morálních dilemat jsem si užil např. kdysi dávno po shlédnutí Krátkého filmu o zabíjení, ale tady zbyl jenom pocit, že jsem místo sledování měl jít spíš spát. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Pravidla násilý jsem zkouknul pouze kvuli Gillian (asi jako ostatní řekl bych). A po zkouknutí bych jako plus viděl pouze právě zmíněnou Gillian, jinak jde o naprostou kravinu obřích rozměrů. Nic, ale zhola nic se mi na Pravidlech násilý nelíbilo a nic mě nezaujalo. Nuda, trapný scény a zhovadilost v každém záběru filmu. Bléé ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama