Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

MareT. 

všechny recenze uživatele

I přes krátkou stopáž film fascinuje svojí prázdnotou a totální jednoduchostí děje. Celý film je jenom o tom, jak se hrdinové na něčem dohadují a když se už na něčem dohodnou, tak je posledních 10 minut. A to nemluvím o plochosti postav a absolutní nesympatii k hlavní mužské roli. Hlavní ženská role je zase neuvěřitelná a místama jsem nechápal, proč co a jak dělá a lokace se střídaly tak, že jsem se nedokázal zorientovat, kde se hrdinové zrovna nacházejí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se může stát, když vyfakujete v noci na lesní cestě auto, který předjíždíte? No to je přece jasný - skočí vám do cesty jelen, znásliněj vás tak, že nemůžete chodit a kvůli vyraženýmu oku už si ho nemůžete ani vyhonit. Policie pochopitelně nic neřeší, takže se zdá, že jsou prasáci z obliga. Jenže jako na potvoru vám zrovna umře táta, kterej má jen tak mimochodem plnej šuplík bouchaček a když cestou z rodnýho domku málem vrazíte do cválajích jezdců, mezi nimiž se násilník nachází, je jasný, co bude následovat. Nebylo to napínavý, nebylo to brutální a už vůbec to nebylo syrový, jak tvrdil distributor. Taková snůška nesmyslů se opravdu jen tak nevidí. Jak Danny Dyer, tak Gillian si tohle za rámeček nedají. Dávam jednu hvězdu za nahatou Gillian, která je i ve čtyřiceti kost - to bylo totiž to jediný, co stojí za zmínku. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem měl z příběhu pocit, že Gillian Anderson, která je mimochodem krásná až běda, skrývá nějaký tajemství z minulosti. Po asi patnácti minutách bylo po pocitu a začínal jsem mít druhej pocit, že Gillian Anderson , která je mimochodem krásná až běda, je jedinej důvod proč se na to dívám. Konec filmu jasně dokázál, že můj druhej pocit byl už správný, bohužel. Jo a ještě něco, ani jsem netušil, že Gillian má tak krásnej zadek, pozorný divák zaměřující se na klíčové detaily filmu si toho musí jasně všimnout. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Syrový a surový psychothriller s lehce mlhavým až nejasným zamyšlením o brutalitě, násilí a hlavně odplatě. Realisticky nasazené charaktery a jejich celkem uvěřitelná traumatizovaná změna, dává celkem zajímavý podklad pro jejich následné chování a hlavně konání. Vyhrocený závěr ... good. Jen se trochu ptám, proč tu vlastně tohle dílko je. Asi aby "šokovalo" jednou nadbytečnou erotickou scénou a jednou funkční a skutečně hodně brutální scénou. 60% a never more, neboť je to hustá depkařina. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film je to celkem drsný ve svém vyznění. Dva lidé, muž a žena, v noci narazí na bandu násilníků, kteří ji hromadně znásilní a ho brutálně zmlátí. Oba pak prahnou po pomstě, jak násilníkům ukázat, zač je toho loket. Reálné prvky se z filmu rychle vytrácí a ani na psychologické prokreslení postav se tady moc nehraje. Přesto film působí právě tak nějak zvláštně, kdy dva odhodlaní lidé, co se stali obětí zločinu chtějí vidět, jak ten co jim to způsobil trpí. Takže postavy nelze nijak soudita současně jim nelze ani nijak fandit. Film diváka nevtáhne tolik, jak by býval mohl a není natočen ani nijak excelentně, ale jako nezávislý thriller s jednou osobní pomstou a dvěma dušičkama, které po jejím vykonání budou mít konečně klid, to obstojí. A Gillian Anderson s Danny Dyerem v rolích obětí náhodou hráli dobře. 70% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama