Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, ne moc zajímavej.... až teda na pohled na Gillian, ač stará, ještě se na ní dá dívat. No a pak ta drsná scénka, to byl asi jedinej vrchol filmu, pak zase nuda, nuda a na konci najednou kde se vzalo tolik hrdinství v Adamovi, kterej se po násilném přepadnutí nemůže ani sám uspokojit před zrcadlem, natož pak Gillian, nedokáže odtáhnout zabitého psa....? To nevím, ale zase to bylo o něco zajímavější. Ale nakonec to ušlo. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Povedané jednou vetou: Pravidla násilí sú tak trochu mäkším, "komerčným" klonom Hanekeho denaturáku Funny Games. Škoda, že túto skutočnosť Dan Reed explicitne priznáva aj priamou citáciou (úvodné titulky aj záverečná sekvencia vtiahne diváka do filmovej metareality, aby ho usvedčila, že aj jeho voyeurstvo je vlastne spolupáchateľom násilia). Škoda hovorím preto, lebo tá citácia pôsobí umelo a film by sa pokojne obišiel aj bez nej - nie je to totiž imbecil, ktorý si potrebuje zvýšiť IQ tak, že si kúpi tričko s Einsteinovým portrétom. Je to pomerne svižne odsýpajúci, remeselne nakrútený thriller s nesmierne chladnou atmosférou, ktorý neprekvapí pointou ani dejovými zvratmi, ale dovoľuje svojím protagonistom "žiť" tak nejak plnokrvnejšie ako sme zvyknutí a úchylákov pre zmenu odmení o kúsok väčšou dávkou brutality, než je bežné v našich krotkých končinách. To najlepšie nakoniec. Keď som si pred časom na nejakom zahraničnom webe čítal infošku, že Gillian Anderson sa má objaviť "v kontroverznom" thrileri - a dokonca v dosť chúlostivých scénach, namiesto triašky som očakával frašku. Dočerta - a ono to nakoniec naozaj nemalo ďaleko k triaške. Jej premena z dekadentnej, chladnej a nevyspytateľnej mrchy (á la sharon "instinct" stone) na ranenú a predsa hrdú, odhodlanú a v závere najmä žensky "uveriteľnú" bytosť bola pre mňa najchutnejším sústom večera. Jemné vrásky okolo očí a pusy, zhodené kilá a herecké umenie urobili s Andersonky alias Scullyovej neprehliadnuteľne príťažlivú ženu. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První slovo co mě napadá k přirovnání k tomuto snímku je syrovost.Dále pak reálnost,drsnost,skvělé ústřední herecké duo.Pravidla násilí je jednou z možných variant na téma pomsta,ovšem je zpracována perfektně a hlavně mrazivě reálně.Syrovými emocemi je snímek přepchán a já si jich fakt užíval.Do pozice obětí bych se skutečně nechtěl dostat,brrr,o to víc jsem jim fandil.Velmi dobrý film. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Pravidla násilý jsem zkouknul pouze kvuli Gillian (asi jako ostatní řekl bych). A po zkouknutí bych jako plus viděl pouze právě zmíněnou Gillian, jinak jde o naprostou kravinu obřích rozměrů. Nic, ale zhola nic se mi na Pravidlech násilý nelíbilo a nic mě nezaujalo. Nuda, trapný scény a zhovadilost v každém záběru filmu. Bléé ()

k212 

všechny recenze uživatele

Syrový a surový psychothriller s lehce mlhavým až nejasným zamyšlením o brutalitě, násilí a hlavně odplatě. Realisticky nasazené charaktery a jejich celkem uvěřitelná traumatizovaná změna, dává celkem zajímavý podklad pro jejich následné chování a hlavně konání. Vyhrocený závěr ... good. Jen se trochu ptám, proč tu vlastně tohle dílko je. Asi aby "šokovalo" jednou nadbytečnou erotickou scénou a jednou funkční a skutečně hodně brutální scénou. 60% a never more, neboť je to hustá depkařina. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama