Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Všichni děláme chyby.." Musím přiznat, že jsem si naprosto nezatížen jakoukoli bližší informací, Pravidla násilí upřímně docela užil, dá-li se to tak vůbec v případě podobně depresivního snímku vůbec říct, a tak se do zdejších urážlivých, dost pochopitelně jako téměř vždy, diskuzí směrem k oficiálnímu synoptickému textu distributora vůbec nebudu pouštět.. Zvlášť nutno dodat, že mě zkrátka už delší dobu ty za vše mluvící distributorský cancy prostě nezajímají !! Dokáží jen diváka znechutit, když nezřídka mají ke skutečnosti nesmírně daleko.. K čemu se naopak vedle zhodnocení tohohle filmu talentovaného britského režiséra Dana Reeda vyjádřit chci a musím, protože ještě teď stále kroutím hlavou, je rozhodně komentář zdejšího proslulého bezmozka a mistra do nebe zrůdně volajících bonmotů Livingdeada, protože napsat o brutálním znásilnění, zvlášť po projekci podobného filmu, že "si ta nesympatická děvka o to jednoduše říkala", může skutečně jen naprosté hovado, když přívlastek sexistický či nechutný zavání iritujícím eufemismem.. Nekonečně se tu spílá Verbalovi, jehož vulgární kritika skutečně má často opodstatnění, ale podobné zvratky nikoho nepohoršují, což mě naopak znepokojuje mnohem víc než tenhle poměrně velmi nedotažený kousek.. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

CITUJI: text distributora : ...útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň...... Po shlédnutí filmu mne tato věta opravdu rozesmála? Trýznivá krvavá lázeň? Proboha kde? Jeden byl znásilněn puškou, (při scéně nebylo nic vidět) - no ať nežeru - asi 1 s byla vidět holá prdel! A ti ostatní útočnící byli zastřeleni puškou do 5 sekund! Tak kde sakra byla ta trýznivá krvavá lázeň? Ke všemu otřesný příběh, znásilněná Gillian, která si vyloženě o to říkala, namyšlená nesympatická děvka na první pohled .... a ustrašený, vytřepaný rádoby 23 letý mladíček, ale hraje ho jaksi strhaný 31 letý herec! Úděsný film a ještě úděsnější herecké výkony! Škoda mluvit! Film jsem sháněl na DVD - totiž obsah mne zaujal, díky bohu, že ho nakonec dával FILM+. Asi bych si pak rval vlasy! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se může stát, když vyfakujete v noci na lesní cestě auto, který předjíždíte? No to je přece jasný - skočí vám do cesty jelen, znásliněj vás tak, že nemůžete chodit a kvůli vyraženýmu oku už si ho nemůžete ani vyhonit. Policie pochopitelně nic neřeší, takže se zdá, že jsou prasáci z obliga. Jenže jako na potvoru vám zrovna umře táta, kterej má jen tak mimochodem plnej šuplík bouchaček a když cestou z rodnýho domku málem vrazíte do cválajích jezdců, mezi nimiž se násilník nachází, je jasný, co bude následovat. Nebylo to napínavý, nebylo to brutální a už vůbec to nebylo syrový, jak tvrdil distributor. Taková snůška nesmyslů se opravdu jen tak nevidí. Jak Danny Dyer, tak Gillian si tohle za rámeček nedají. Dávam jednu hvězdu za nahatou Gillian, která je i ve čtyřiceti kost - to bylo totiž to jediný, co stojí za zmínku. ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle, ze melo byt thriller/drama??? To bylo tak blby, ze by to nefungovala ani jako parodie! Gillian a jeji vyklepanej nabijec jako jedna z nejblbejsich dvojic, co jsem ja osobne na televizni obrazovce videl. Boze, to byla picovina! Dejte mi funkcni kameru a do rana vam natocim tri podobny nesmysly a jeste k tomu vypiju basu piv. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Povedané jednou vetou: Pravidla násilí sú tak trochu mäkším, "komerčným" klonom Hanekeho denaturáku Funny Games. Škoda, že túto skutočnosť Dan Reed explicitne priznáva aj priamou citáciou (úvodné titulky aj záverečná sekvencia vtiahne diváka do filmovej metareality, aby ho usvedčila, že aj jeho voyeurstvo je vlastne spolupáchateľom násilia). Škoda hovorím preto, lebo tá citácia pôsobí umelo a film by sa pokojne obišiel aj bez nej - nie je to totiž imbecil, ktorý si potrebuje zvýšiť IQ tak, že si kúpi tričko s Einsteinovým portrétom. Je to pomerne svižne odsýpajúci, remeselne nakrútený thriller s nesmierne chladnou atmosférou, ktorý neprekvapí pointou ani dejovými zvratmi, ale dovoľuje svojím protagonistom "žiť" tak nejak plnokrvnejšie ako sme zvyknutí a úchylákov pre zmenu odmení o kúsok väčšou dávkou brutality, než je bežné v našich krotkých končinách. To najlepšie nakoniec. Keď som si pred časom na nejakom zahraničnom webe čítal infošku, že Gillian Anderson sa má objaviť "v kontroverznom" thrileri - a dokonca v dosť chúlostivých scénach, namiesto triašky som očakával frašku. Dočerta - a ono to nakoniec naozaj nemalo ďaleko k triaške. Jej premena z dekadentnej, chladnej a nevyspytateľnej mrchy (á la sharon "instinct" stone) na ranenú a predsa hrdú, odhodlanú a v závere najmä žensky "uveriteľnú" bytosť bola pre mňa najchutnejším sústom večera. Jemné vrásky okolo očí a pusy, zhodené kilá a herecké umenie urobili s Andersonky alias Scullyovej neprehliadnuteľne príťažlivú ženu. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama