Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem měl z příběhu pocit, že Gillian Anderson, která je mimochodem krásná až běda, skrývá nějaký tajemství z minulosti. Po asi patnácti minutách bylo po pocitu a začínal jsem mít druhej pocit, že Gillian Anderson , která je mimochodem krásná až běda, je jedinej důvod proč se na to dívám. Konec filmu jasně dokázál, že můj druhej pocit byl už správný, bohužel. Jo a ještě něco, ani jsem netušil, že Gillian má tak krásnej zadek, pozorný divák zaměřující se na klíčové detaily filmu si toho musí jasně všimnout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £1,8miliónaTržby Celosvetovo $380,000▐ ničím zvláštna rutina, ktorá nemá čím prekvapiť /35%/ ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

CITUJI: text distributora : ...útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň...... Po shlédnutí filmu mne tato věta opravdu rozesmála? Trýznivá krvavá lázeň? Proboha kde? Jeden byl znásilněn puškou, (při scéně nebylo nic vidět) - no ať nežeru - asi 1 s byla vidět holá prdel! A ti ostatní útočnící byli zastřeleni puškou do 5 sekund! Tak kde sakra byla ta trýznivá krvavá lázeň? Ke všemu otřesný příběh, znásilněná Gillian, která si vyloženě o to říkala, namyšlená nesympatická děvka na první pohled .... a ustrašený, vytřepaný rádoby 23 letý mladíček, ale hraje ho jaksi strhaný 31 letý herec! Úděsný film a ještě úděsnější herecké výkony! Škoda mluvit! Film jsem sháněl na DVD - totiž obsah mne zaujal, díky bohu, že ho nakonec dával FILM+. Asi bych si pak rval vlasy! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. let se bohužel nekonal ... Film mi hodně připomínal něco jako by chtěli tvůrci oživit témata "rape and revenge" flicků, celé mi to svoji špínou a hnusem připomínalo kultovní Straw Dogs (1971), ale to jen zhruba do poloviny filmu. Pak se film rozplizne do naprosto předvídatelného paskvilu, kde se na jedné straně připravuje pomsta, pak se pomsta koná naprosto v nevhodný čas až se nakonec pomsta stane naprosto nepodstatným prvkem filmu... Bohužel, film nezafunguje tak, jak by zřejmě měl (a jak reklama slibovala) a nezafunguje ani jinak (a to nevím jak vlastně měl). Otřesný scénář a hrozné herecké výkony, které zachraňuje pouze výborný Danny Dyer, docela dobrá atmosféra a těch pár brutálních scén ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až na skromnou stopáž a Gillian Anderson, která přiláká a udrží pozornost, všechno špatně. Scenáristu neomlouvá vůbec nic, rejžu trochu zjevně velmi nízký rozpočet, ale natočit kvalitní znásilněníčko nic nestojí. Jenže znásilnění stojí za hovno, nad dohadováním se hrdinů zda se pomstít či nepomstít by kroutil hlavou i Hamlet a navrch "hrk hrk ať už to máme z krku" finále. Zaráží jen, jak do toho ukecali Anderson. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý priebeh a dej mál slušný nábeh na sympatické hodnotenie v podobe troch hviezdičiek. Nápad síce za zmienku nestál, ale dobre sa na to pozeralo najmä vďaka sympatickým hercom (obzvlášť sympatickej Gillian) a aj vďaka deju vďaka tomu, že mal pomerne dosť rýchly spád a nenudil. Potom prišli záverečné minúty a vo filme nastal absolútny kolaps. Úplne neprofesionálne nezvládnutý hlavný zvrat, všetko to bolo uponáhľané a všetko to potvrdil záver, akoby sa niekde vyparili niekde záverečné dve-tri minúty, ktoré by záveru dodali správny tvar. Škoda. 50%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Naprosté zoufalství! Dokonalý zadeček Gillian Anderson mě nechal chladnou - naštěstí. Takže nezbylo nic čím by mě Pravidla násilí zaujala. Ta jedna hvězda je za Gillian… a to jen z pouhé opatrnosti, jak by asi zareagovali její fanoušci na čistě negativní hodnocení - to se bojím i domyslet. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pekelně nudnej a strašně tuctovej thriller kterej mě vůbec nebavil. jinak nevím jakej film viděl distributor, ale v tomhle jsem opravdu žádnou krvavou trýznivou lázeň jaksi nepostřehnul.15% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, ne moc zajímavej.... až teda na pohled na Gillian, ač stará, ještě se na ní dá dívat. No a pak ta drsná scénka, to byl asi jedinej vrchol filmu, pak zase nuda, nuda a na konci najednou kde se vzalo tolik hrdinství v Adamovi, kterej se po násilném přepadnutí nemůže ani sám uspokojit před zrcadlem, natož pak Gillian, nedokáže odtáhnout zabitého psa....? To nevím, ale zase to bylo o něco zajímavější. Ale nakonec to ušlo. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

A safra. To jsem se zase jednou nechal ošálit obsahem. Ten sliboval napínavý a brutální thriller s krvavou lázní. Přitom žebříček napínavých, brutálních a krvavých scén by vypadal následovně; na prvním místě by se umístila srážka s jelenem, druhé by skončilo zastřelení vlčáka, a třetí místo by obsadily moje nehty nudou ukousané do krve. Nebýt toho fantastického obsahu, možná bych jednu hvězdičku z milosti udělil. Ale za ten podvod na diváka po všech házím odpadem. A jen tak mimochodem - od kdy má násilí nějaká pravidla? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +Gillian je pořád dobrá kost, je tu slušná dávka napětí -snaha o herectví ze strany Dannyho Dyera vychází naprázdno, a vůbec nechápu ty změny v jednání jeho postavy/// Mě to dokázalo strhnout. Nejedná se o kdoví jaký thriller, ale díky tomu že má jen 80 minut tak uteče rychle a svůj účel splní./// Celkem 61%/// ()

k212 

všechny recenze uživatele

Syrový a surový psychothriller s lehce mlhavým až nejasným zamyšlením o brutalitě, násilí a hlavně odplatě. Realisticky nasazené charaktery a jejich celkem uvěřitelná traumatizovaná změna, dává celkem zajímavý podklad pro jejich následné chování a hlavně konání. Vyhrocený závěr ... good. Jen se trochu ptám, proč tu vlastně tohle dílko je. Asi aby "šokovalo" jednou nadbytečnou erotickou scénou a jednou funkční a skutečně hodně brutální scénou. 60% a never more, neboť je to hustá depkařina. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film je to celkem drsný ve svém vyznění. Dva lidé, muž a žena, v noci narazí na bandu násilníků, kteří ji hromadně znásilní a ho brutálně zmlátí. Oba pak prahnou po pomstě, jak násilníkům ukázat, zač je toho loket. Reálné prvky se z filmu rychle vytrácí a ani na psychologické prokreslení postav se tady moc nehraje. Přesto film působí právě tak nějak zvláštně, kdy dva odhodlaní lidé, co se stali obětí zločinu chtějí vidět, jak ten co jim to způsobil trpí. Takže postavy nelze nijak soudita současně jim nelze ani nijak fandit. Film diváka nevtáhne tolik, jak by býval mohl a není natočen ani nijak excelentně, ale jako nezávislý thriller s jednou osobní pomstou a dvěma dušičkama, které po jejím vykonání budou mít konečně klid, to obstojí. A Gillian Anderson s Danny Dyerem v rolích obětí náhodou hráli dobře. 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dannyho Dyera som snád ešte v debilnejšej úlohe nevidel. Tým svojim neustálym fňukaním ma privádzal do nepríčetnosti, avšak efektným koncom si to u mňa vyžehlil a ja neváham dať 4 * . A to nemôžem zabudnúť na Skalyovú, ktorej tá úloha bola neuveriteľne šitá na mieru ! A ešte jedna vec, v maske s jedným okom vyzeral ukrutne nebezpečne! Buhaháááá.... ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Film so sľubnými úvodnými pätnástimi minútami sa zmenil na dosť podpriemerný psychothriller. Herecké výkony sú dosť nemastné neslané, slabučký scenár, niekedy dosť blbé dialógy a skoro žiadna hudba. Réžia je tiež nezvládnutá. Na filme sa mi asi najviac páčila krátka minutáž. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

SPOILER Adam mne svým věčným fňukáním neskutečně štval, ale nakonec to byl právě on, kdo dokázal důsledně dotáhnout do konce to, do čeho ho jeho umanutá partnerka navezla a od čeho pak utekla jak malá holka. Sentimentální a přiblblá scéna z konce filmu ("Kam jedeme?" "Do bezpečí!") je už jen logickým vyústěním předchozích nelogičností v jednání postav a celý tento - sotva průměrný - psychothriller sráží ještě o jednu * dolů. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Příšerná záležitost, hrající si na jakýsi thriller s psychologickým rozborem charakterů dvou hlavních hrdinů, plný bezdůvodných narážek, asexuálních záběrů a vyjma Andersonové i s hojným výskytem neidentifikovatelných typů postav, které jsou vám naprosto lhostejné. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som neočakával ani STRAW DOGS (ktorý považujem za debilný), ani I SPIT ON YOUR GRAVE (odpad!) ani DELIVERANCE. Očakával som skôr tvrdé, úderné ale spravodlivé DEATH WISH s "porciou" sexi agentky SCULLYovej. Napriek krátkosti snímky som však už v polovici pochopil, že režisér sa naočkoval nudou a túto "vakcínu" sa rozhodol implantovať aj divákovi. Nerozvinul ani exploitation, ani psychologickú drámu. Navyše sa rozhodol pre to najhoršie čo mohol, pre akúsi jalovú morálnu očistu a odôvodnenie či skôr vysvetlenie násilia. U mňa bez katarzie a so zívaním. Nuž GILLIAN, osobne sa modlím aby AKTY X 2 boli megahit. (19.9.2007) ()

Reklama

Reklama