Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. let se bohužel nekonal ... Film mi hodně připomínal něco jako by chtěli tvůrci oživit témata "rape and revenge" flicků, celé mi to svoji špínou a hnusem připomínalo kultovní Straw Dogs (1971), ale to jen zhruba do poloviny filmu. Pak se film rozplizne do naprosto předvídatelného paskvilu, kde se na jedné straně připravuje pomsta, pak se pomsta koná naprosto v nevhodný čas až se nakonec pomsta stane naprosto nepodstatným prvkem filmu... Bohužel, film nezafunguje tak, jak by zřejmě měl (a jak reklama slibovala) a nezafunguje ani jinak (a to nevím jak vlastně měl). Otřesný scénář a hrozné herecké výkony, které zachraňuje pouze výborný Danny Dyer, docela dobrá atmosféra a těch pár brutálních scén ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film je to celkem drsný ve svém vyznění. Dva lidé, muž a žena, v noci narazí na bandu násilníků, kteří ji hromadně znásilní a ho brutálně zmlátí. Oba pak prahnou po pomstě, jak násilníkům ukázat, zač je toho loket. Reálné prvky se z filmu rychle vytrácí a ani na psychologické prokreslení postav se tady moc nehraje. Přesto film působí právě tak nějak zvláštně, kdy dva odhodlaní lidé, co se stali obětí zločinu chtějí vidět, jak ten co jim to způsobil trpí. Takže postavy nelze nijak soudita současně jim nelze ani nijak fandit. Film diváka nevtáhne tolik, jak by býval mohl a není natočen ani nijak excelentně, ale jako nezávislý thriller s jednou osobní pomstou a dvěma dušičkama, které po jejím vykonání budou mít konečně klid, to obstojí. A Gillian Anderson s Danny Dyerem v rolích obětí náhodou hráli dobře. 70% ()

Reklama

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Podíval jsem se na to ze zvědavosti, i když Akta X jsem nikdy nesledoval... Byl jsem zvědavý hlavně na zmiňované dvě šokující scény a na to, zda avizovaná depresivní atmosféra na mě bude mít podobný účinek, jako např. Seven, Requiem for a Dream nebo Deer Hunter. Ani jednomu z těchto filmů však Straightheads nesahají ani po kotníky, a to ani svojí atmosférou, ani... ničím jiným. Jako "televizní" film, kriminálka na dobrou noc to není špatné, ale jako plnohodnotný celovečerák, který měl snad v něčem být průlomový? To už je horší... ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné co mi tento film dal, byly kozy bývalé agentky "Skalijové" z Akt X! Ale jelikož jsem si je přál vidět ve svém nejdrsnějším pubertálním období... teď už jsem to tak moc neprožíval. Druhý důvod proč jsem na tento film koukal byl můj oblíbený herec Danny Dyer. A výsledek? Hrozný film s hrozným příběhem a hroznýma hereckýma výkonama! Velký palec dolů - 1% (za ty kozy)! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi líbí, když někteří označují toto drama (no snad se to dá označit i za thriller) za návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. Let – tenhle kousek ani nikde zaznačený, nebo označený jako horor není, takže někde nastala chyba lávky. Popravdě jsem si ani nevšiml, že by to s nimi mělo něco společného. OK máme tu jakoby znásilnění mimo záběr kamery, máme tu snahu pomstít se, no a ve finále se dokonce dočkáme i odplaty (která ovšem opravdu) vůbec krvavá či snad brutální jak nám sliboval distributor, nebyla. Navíc se vše odehrálo snad během 2-3 minut a stejně nic vidět nebylo. To už v akčním Komandu, nebo „seagalovce“ Těžko ho zabít bylo víc krve a akce, než tady. Navíc to nebyla taková nuda. Tady se dá snad za „horor“ označit nahé scény Gillian Anderson (ztratil jsem veškeré iluze) – prosím, ať se už nikdy nevyvlíká (jinak jí mám jako herečku rád). Scéna se sraženým a „znovuožilým“ jelenem byla jednou z mála, u které jsem se alespoň trochu zasmál. Slibovaný průzkum análního otvoru hlavní zbraně se taky jaksi konal mimo záběr, takže já vážně nemůžu hodnotit moc pozitivně. Protože jediné co tu bylo alespoň trochu zajímavé, byla opravdu jen Gillian v sexy šatech. Jináč to byla jedna velká nuda jako prase. Ještě že to netrvalo moc dlouho. Opravdu hodně podprůměrné drama/thriller, které „rape & revenge“ filmům nešahá ani po kotníky. 30% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama