Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (365)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zase až tak vedľa nie. Áno, Farrellyovci idú na pol plynu (jeden dievčenský prd a jedna súlož s oslom, to má byť všetko? ;-)) a ku koncu už zjavne nevedeli, čo s načatou zápletkou, navyše Stiller tu hrá v zase tú svoju masochistickú postavu vo fotrovskom štýle (akurát že tentoraz je navyše aj kretén, takže rýchlo stráca divácke sympatie), ale zopár vtipných situácií sa naozaj urodilo. Navyše Michelle Monaghan je tu zas a opäť absolútne očarujúca. A kde inde uvidíte blond bobra Malin Akerman z Watchmenov? :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle Stillerův nebyl těsně, ale dost mimo mísu a to je co říct, protože to točili bratři Farrellyovi a ty ve většině případů nezklamou. Tady je ale problém v něčem jiném, a to v tom, že tahle komedie si razí cestu trošičku jinak než obyčejný komedie, co se příběhový stránky týče, jenže pak se z ní stane klasická příběhově průměrná komedie, která ani není komedie. Těží totiž z jediný role, a to není ta Stillerova, ale herečky Michelle Monaghan, díky který by to měla být zábava, ale ve skutečnosti je to strašný utrpení na tu herečku koukat. Nejenom na ní, ale hlavně na její postavu. To musí pro každýho chlapa bejt utrpení... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $36,787,257Tržby Celosvetovo $127,766,650Tržby za predaj DVD v USA $12,511,109 //počet predaných kusov 682,560║ Čo robia už bratia Farrellyovi je sila, v tomto novom tisícročí im to absolútne nejde, idú mimo vkus, aby zabávali skôr prekérne nudia a toto bol zatiaľ najhorší počin čo som od nich videl, ak chcú takto pokračovať tak nech to radšej zabalia. Strašný paškvíl, ktorý nie je "Tesne vedľa" ale úplne vedľa. /15%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

"Už sis vrznul s nějakou frndou?" Stillera sice přehláškuje i vlastní otec, ale žádná romantická tragédie se rozhodně nekoná. Kdyby Farrellovi lépe vybírali, které fóry projdou do závěrečné verze scénáře, mohli by nás každoročně potěšit nadprůměrnou řachandou. Takhle zapadají do šedivého průměru, který neurazí, ale podruhé do toho sami od sebe určitě nepůjdete. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Normální komedie s nadrženým oslem a taky tam Malin Akerman chčije Benovi Stillerovi na záda, když ho žahne chobotnice a hraje jim k tomu klasická mexická kapela. No jako pro zasmání dobrý. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie a jelikož mám Bena Stillera rád, tak mne film i bavil. Člověk po shlédnutí začne přemýšlet o tom, že svatba je opravdu až ta poslední věc v životě! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s mým oblíbencem Benem Stillerem. Michelle Monaghan jsem si hned, jak jsem ji uviděl, zamiloval. Moc jim to oboum slušelo. Ve filmu je mnoho vtípků, které Vás zaručeně rozesmějí. Nejlepší byl ale stejně závěr, u kterého jsem se mohl potrhat smíchy. Až uvidíte, pochopíte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Ryan a Brendan Ryan: 1. Tale of the Horny Frog - The Flaming Lips [3:52] ,2. She Makes Me Fall Down - Buva [4:43] ,3. Put the Message in the Box - World Party [4:17] ,4. Honey Come Home - John Alagia [2:55] ,5. Ashes To Ashes - David Bowie [4:25] ,6. Painting by Chagall - The Weepies [3:57] ,7. Gypsy Woman - Brian Hyland [2:36] ,8. Take Em or Leave Em - Amy La Vere [3:49] ,9. First Cut is the Deepest - Buva [3:19] ,10. Canciones De Amor - Julieta Venegas [2:52] ,11. Maybe I'm Not the One - The Flaming Lips [4:15] ,12. After Party - Ozomatli [3:47] ,13. Different Drum - Matthew Sweet/Susanna Hoffs [2:51] ,14. Suffragette City - David Bowie [3:25], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veď len žartoval.“ – „O análnom znásilnení?“ Komentár obsahuje spoilery (ak to niekoho pri takejto stupídnej kravine trápi). TESNE VEDĽA je po dvoch strašných farrellyovských komédiách (ŤAŽKO ZAMILOVANÝ, BRATIA AKO SA PATRÍ) návrat ku koreňom. Ale na kultovú demenciu ich začiatkov (BLBÝ A BLBŠÍ, NIEČO NA TEJ MARY JE) sa nechytá. Prekvapilo ma, že taký skúsený komik (a producent a režisér), ako je Ben Stiller, sa dal nahovoriť (z kamarátstva?) na taký predvídateľný scenár. Hrdina sa bezhlavo zamiluje, z dotyčnej sa na dovolenke vykľuje blázon, hrdina sa ešte na dovolenke zamiluje do „panny, zdieľajúcou s ním dušu“, avšak do poslednej chvíle odkladá to, kedy prvej povie, že s ňou končí a druhej, že je v skutočnosti ženatý. Všetko následne vrcholí záverom, plným „nečakaných zvratov“. SKUTOČNE si Stiller myslel, že TAKÝMTO klišé zaujme diváka? Sem-tam to chytí dych („Dávaj si pozor. Žijú tu zarytí kresťania. A sú ozbrojení.“), no negatívne ma zaskočili vulgárne hefty (sex, prsia, „bobor s piercingom“). Práve to dokazuje, akú zlú komédiu bratia nakrútili - v iných pípadoch mi podobné surové vtipy pripadajú vtipné. Tu iba nechutné až trápne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi brutalni komedie od Farrellyu, ktera na nejlepsi kousky sice nema, ale presto to je paradni zabava. Hlavne prvni polovina filmu, kdy kazdej nejdriv Stillera prudi, at se ozeni a pak se "sblizuje" se svou manzelkou. Druha polovina se preklopi spis do romantiky a tam uz to neni neustalej vtipnej naklad, ale spis jen sem tam naka vostra scena. Jinak vtipy jsou tu od trapnejch az po perfektni, mezi ktery se radi treba dokonalej konec a najdou se i dosti sprosty, ktery v romanticky komedii jen tak neuvidite. A co se tyce Stillera, ten hraje na svy pomery perfektne, jeho fotrik je spravne brutalni hlaskar a na zenskou sestavu se pekne kouka. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mám pro Stillerovy eskapády zvláštní slabost. Takže ten, kdo na tom není jako já, si klidně může hvězdičku ubrat. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Těsně vedle je vedle jak ta jedle. Zoufale nudný film s hrůzostrašnou stopáží, plnou nevtipných scének a rádoby fórků. Spontánně jsem se zasmál jednou jedinkrát a dále jsem napočítal asi dvě úsměvnější a desítky hluchých, občas i trapných situací. Ben Stiller se možná snaží, ale jemu prostě sedí, když se může do role zcela bez zábran položit (Vybíjená), což zde tedy neučinil. Monaghan nemá absolutně co hrát, takže čím nás tahle údajně romantická komedie zabaví, když postrádá komediální složku a romantiky je v ní jako ve špendlíkové hlavičce?? No správně, ničím. Ani příběhem (který navíc v poslední čtvrtině překračuje únosnou mez), ani dialogy, ani hudbou. Spíš potěší diváky s nějakou úchylkou, protože tu herci po sobě chčijou a u některých se projevují známky zoofilie... To jsem zase jednou šlápnul vedle... né těsně, ale děsně moc...120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mně se líbil nápad o unáhleně ženatém čtyřicátníkovi, který se na líbánkách zakoukal do jiné a proto mu dávám hvězdu. Skvostně rozjuchaná mexická kapela a žánrově neetická koncovka jsou za další dvě. K mému zklamání se však humorem všeobecně šetřilo, takže přidám alespoň pár rad do prvního ženění: 1. Nepředpokládej, že nastávající vydělává, 2. Nestyď se zeptat na výši jejích dluhů a drogové zkušenosti, 3. Znalost označení veškerých sexuálních pozic neznamená záruku kvalitního sexu, 4. Zjisti sílu svého žaludku, když občas vylézá vyvolené spontánně něco z nosu, 5. Podruhé spěchá do chomoutu jenom idiot. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Děkuji Malin Akerman za perfektně odehranou Stillerovu manželku. Brečela jsem smíchy!! Super oddychovka s pořádnou dávkou humoru..Pointa ale žádná. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Farellyovi opět nedokázali se aspoň trochu přiblížit svým nejlepším kouskům z 90tých let. Tady je zjevně vidět, že byla snaha o navázání na Něco na té mary je, dokonce se vrátil i Ben Stiller a je pravda, že film zhruba do poloviny šlape moc pěkně a je to jak zábavný, tak příjemě vtipný. Jenže pak Farellyovi nějak víc přitlačí na pilu, začnou se objevovat drsnější vtipy a film docela těžce sklouzává k trapnosti, krom toho stopáž filmu moc neodpovídá příběhu, zkrátit to tak o půl hodiny by tomu jen pomohlo. Ale i přes to všechno sem se nenudl a pěkně se u toho zabavil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Farellyovic repete se Stillerem dopadlo stejně jako jejich repete s Carreym - jejich nejlepším kouskům se sice nepřiblížílo, ale i přes mnohé slabší scénky, mírně přetaženou stopáž a tentokrát překvapivě nevtipné hrubozrné gagy pobaví. Plusem budiž absence tradičního farellyovského poselství, že postižení jsou taky lidi a to, že tu jedna z hlavních hrdinek opakovaně ukáže kozy, což je v romantické komedii velmi, velmi osvěžující jev. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Farellyovci tentokrát pořádně přestřelili. Těsně vedle není sice takový průšvih jako třeba Norbit a podobné zhovadilosti, ale do vtipnosti Něco na té Mary je či nedej bože Blbý a blbější má asi stejně daleko jako Zdeněk Troška ke čtvrtému dílu X-Menů. Plytkost scénáře mi ani tak nevadí, ostatně Farrellyovi nikdy nedali na hutné příběhy, ale film posílá ke dnu opravdu špatné obsazení. Stiller je jako vždycky fajn, ale nemá zjevně co hrát, jeho blonďatá kolegyně je prostě jenom otravná a Michelle Monaghan nemá v podobném filmu co dělat. Mezi ní a Stillerem totiž není absolutně žádná chemie, která by dala romantické lini šmrnc. Zkrátka další komedie na jedno odpoledne, tentokrát však z rodu těch horších. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ještě tak do tří čtvrtin se tato „komedie“ dá skousnout, nedostatek vtipných momentů totiž vynahrazuje snaživý Ben Stiller. Moralistickou závěrečnou půlhodinku (proč má tato komedie dvě hodiny?) už bohužel neustojí ani on, ještě více zamrzí fakt, že se tu Farrellyovci ani příliš nesnaží o svůj typický humor. Pravým farrellyovským momentem je tak zhruba poslední minuta, což je na celý film ukrutně málo. 5/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Když v komedii bratří Farrellyů nefungují nekorektní, vulgární a fekální vtipy, je zle. Když se potom tyto pověstné vtipy v jejich snímku téměř nevyskytují, zbytek nutně musí být upocená, zdlouhavá a hlavně nudná slátanina s ohraným dějem. To vás pak z průšvihu nevysekají ani dva Stillerové (starší hraje podstatně lépe) nebo kvarteto nesnesitelných mexických muzikantů. Zbytečná vycpávka na druhou. 40% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Farrelyovci tentoraz trafili naozaj len tesne vedľa a dokonca o malý kúsok bližšie k cieľu ako s posledným výtvorom 'Fever Pitch'. Vtipy sa zlepšili, stále zostali na nesmierne bláznivej vlne, no konečne majú aspoň o niečo razantnejšie pointy. Farrellyovci sa, zdá sa, definitívne podriadili mainstreamu a potrhlým, šialeným komédiám dali zbohom. Otázkou je, či je to rozhodnutie v prospech alebo neprospech diváka. Z pohľadu tejto komédie, je zrejmé, že si vybrali dobre. Stiller si odohral svoj klasický štandard, väčšiu pozornosť na seba strhli jeho filmové partnerky. Hlavne švédska kráska si natáčanie viditeľne užívala a na výsledku to bolo cítiť. Najväčším problémom však bola dĺžka. Jedna tabletka speedu by strihačovi určite nezaškodila. 70%. ()

Reklama

Reklama