Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nedajte sa zmýliť vrcholne gýčovým začiatkom. Napokon vám aj tak nezostane nič iné, len súhlasiť s tým, že to je vlastne to, čo ste chceli vidieť. A napokon, ak sa vám páčil výborný Hviezdny prach, po odsledovaní Začarovaných budete takmer rovnako spokojní. A tí najmladší hádam ešte viac. PS: Amy Adams je tu vrchovate sexi! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Tenhle film je sofistikovanější, než se na první pohled zdá. Už v úvodu uvidíte, s jakou láskou a zároveň vtipem tvůrci přistupují ke klasickým disneyovkám se všemi jejich mluvícími zvířátky, roztomilými pějícími dívčinami i chrabrými princi kolícími trolly mezi vyjížďkami na bílém oři. To nejlepší ale přichází až v hrané části, kde se naplno ukáže, s jakou nadsázkou Kouzelná romance pracuje. Chvíli to vypadá jako konfrontace pohádky s reálným světem, ale pak úžasně přiblblá princezna Amy začne zpívat a s ní si celý Central Park vystřihne parádní taneční číslo. A vám je jasné, že vlastně sledujete stejnou pohádku jako na začátku, jen s živými herci. Amy Adams a James Marsden jsou největšími trumfy filmu, jejich projev (hlas, mimika i pohyby) je skvěle odkoukané od původních disneyovských princezniček a princů - a vy se při pohledu na ně můžete jen pitomě usmívat. Škoda toho přestřeleného konce, draci už vyšli z módy. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romance ftv! Je to sladké, cukrkandlové a naprosto boží. Amy Adams je roztomilá, Patrick Dempsey je výtečný a James "usmívám se od ucha k uchu a furt zpívám" Marsden zběsile přehrává a svého prince Edwarda si užívá. "Hledám malou koketu, co zpívala by v duetu." A k tomu ty disneyovské odkazy. 10/10 ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka nabízí ve skutečnosti daleko větší porcii zábavy, než romance. Dojímání a slzičky tu ale nejsou zapotřebí. Disney vytáhl z rukávu vskutku královský trumf. Nálož klišé se daří krásně zneužívat a obracet ve svůj prospěch a i přestože sem tam nějaká ta ostrá nebo spíše ostře míněná kulka proletí až do hlediště, stále převládá ten pocit, že hlavním cílem bylo diváka hlavně pobavit, vykouzlit na jeho tváři úsměv a nabít ho pozitvivní předvánoční energií. Nějakým zvláštním způsobem mě Kouzelná romance stále přitahovala v myšlenkách k Lásce nebeské. A přestože k její geniálnosti má tahle Disneyovka ještě pár skoků - nadšení, úsměv ani pozitivní nálada ze mě nevyprchali ještě dlouho po vychladnutí promítačky. Zbytečně prodloužený konec byl bohužel trochu na draka a proto mé formální hodnocení zakotví na 7/10. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když o tom tak přemýšlím, se soundtrackem na uších, tohle je opravdu romance jako víno. Žádné krabicové, ale opravdová vyvážená lahůdka, o to cennější, že si v ní studio utahuje samo ze sebe. Škoda že byl tenhle báječný průnik žánrů bolestivě podceněn domácí kritikou (kdo nevidí tu úmyslnou nadsázku a "kýčařinu", nechť znovu nastoupí do první třídy základní filmové školy) - jeho hravost a schopnost shazovat sebe sama i ulpívat na diblíkovských detailech, a přesto dojímat mocněji než většina seriózních romancí, je těžko pochopitelná. Tak umělý koncept, tolik úmyslné nakašírovanosti, a přitom je ten polibek z pravé lásky opravdu, ehm, opravdu z pravé lásky. Ach, Amy, seš k pomilování. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Když se Giselle dostane do New Yorku, uvidíme v pozadí plakát na muzikál Wicked, ve kterém účinkuje Idina Menzel, která si zde zahrála Nancy. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy je princ Edward na střeše autobusu, se lidé, kteří jedou v turistických autobusech, smějí a ukazují na něj. Nebyl to komparz, ale skuteční turisté. (Poker_Face)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama