Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem v obchoďáku před multikinem náhodou viděl trailer na tuhle ptákovinku a dost mě na první pohled zaujal. Fakt, že pohádek je jak máku autoři rozhodně vzali za své a tak se ho snažili zpestřit něčím jedinečným. To se jim, dle mého názoru, vcelku vkusně povedlo. Takže je Kouzelná romance taková kreslená pohádka, která se přehoupsne do reality a je o zábavu neskutečným způsobem postaráno. Sice je to neskutečně princeznovské, ale takové pohádky jsou. Každopádně průběh příběhu je klasický a ničím vyjímečný, takže jediné co stojí za pozornost je vlastně námět, který za pozornost určitě stojí. Princeznička je totiž taková fiflena, že nejde jinak než jí nefandit načež princ je takový vůl, že v realitě si nemůže sám namazat ani chleba, ale proč by to vlastně dělal když je to princ a no a v tom tkví celá ta podstata. Pohádkovský svět přepsaný do reality tak zručně až je to neskutečně hezké a nápadité. --- Zdá se že tato krabička ovládá kouzelné zrcadlo ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Buď jsem suchar, nebo jsem moc starej, nebo nevím, každopádně mě to naštvalo víc než Chyťte doktora a Poslední plavky dohromady. Strašně kýčovitý, přeplácaný, nudný a předvídtelný příběh, který se sice tváří, že si dělá srandusám ze sebe, přitom ale jen chytře recykluje klišé a neoriginální nápady. Naprostá zbytečnost, a navíc se v kině neubráníte zástupům nesnesitelných harantů. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

kouzelné.. Nápad prolínat dva zcela odlišné světy tu už několikrát sice byl, ale nikdy nebyl podán tak sladce a lahodně. Skvělé písničky, hnusná královna, grandiozní finále, pohádková láska a princezna ve světě, o kterém nikdy ani nesnila. Disney po sérii průměrných a někdy až odpadních filmů příjemně překvapil a dal mi to, co vždycky tak dobře uměl. za podpory skvělých neupíratelných hereckých kvalit milé a naivní Amy Adams a Sarandon, která je opravdu děsivá, je tohle pohádka roku. (Asi ani žádná jiná nebyla...) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Tenhle film je sofistikovanější, než se na první pohled zdá. Už v úvodu uvidíte, s jakou láskou a zároveň vtipem tvůrci přistupují ke klasickým disneyovkám se všemi jejich mluvícími zvířátky, roztomilými pějícími dívčinami i chrabrými princi kolícími trolly mezi vyjížďkami na bílém oři. To nejlepší ale přichází až v hrané části, kde se naplno ukáže, s jakou nadsázkou Kouzelná romance pracuje. Chvíli to vypadá jako konfrontace pohádky s reálným světem, ale pak úžasně přiblblá princezna Amy začne zpívat a s ní si celý Central Park vystřihne parádní taneční číslo. A vám je jasné, že vlastně sledujete stejnou pohádku jako na začátku, jen s živými herci. Amy Adams a James Marsden jsou největšími trumfy filmu, jejich projev (hlas, mimika i pohyby) je skvěle odkoukané od původních disneyovských princezniček a princů - a vy se při pohledu na ně můžete jen pitomě usmívat. Škoda toho přestřeleného konce, draci už vyšli z módy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $127,807,262Tržby Celosvetovo $340,487,652Tržby za predaj DVD v USA $87,432,792 //počet predaných kusov 5,399,643║ Pekná žánrová uťahovačka, škoda že tých trefných vydarených vtípkov nebolo o trošku viac, lebo miestami to potom takpovediac nudí takou trošku pasivitou deju ale ináč sa mi to navážanie do rozprávkové sveta páčilo. Herci boli obstojní, triky tiež, takže určite sa to dá označiť za ten lepší nadpriemer, čo má niečo do seba, plus pesničky a atmosféra okolo nich je moc chytľavá. /70%/ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Svatební šaty, které nosí Giselle, vážily 20.4 kg. (Poker_Face)
  • Ve scéně, kdy je princ Edward na střeše autobusu, se lidé, kteří jedou v turistických autobusech, smějí a ukazují na něj. Nebyl to komparz, ale skuteční turisté. (Poker_Face)
  • Ve filmu se objeví nejedna souvislost s ostatními pohádkami. Např. polibek z pravé lásky a otrávené jablko odkazuje na příběh o Sněhurce, zanechaný střevíček před půlnocí pak připomíná příběh Popelka. (Aknah)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama