Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na farbičkový slaďák s tancujúcimi dôchodcami, spievajúcimi zvieratkami a digitálnou veveričkou to bolo celkom fajn. Trochu viac konfrontácií oboch svetov, trochu viac leginového princa (Marsden rula) a asi by ma to ukolíbalo na štvrtú hviezdu. Ale aj tak je mojích 65% slušných, na to aký rodinný gýč to mohol byť a aký som čakal. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Režisér sice kočičko-pejskovským způsobem mixuje animovaný film, muzikál, pohádku, romantickou komedii a nadbytečné finále s digitální dračicí, olizující Empire State Building, ale pološílený James Marsden, digitální veverka a rozmáchlá taneční čísla od Disneyho zachraňují situaci. Pro Amy Adams mám slabost už v chvíli, kdy si ušije prvotřídní ohoz ze záclon a její uklízecí song a všudypřítomné pomrkávání Patricka Dempseyho zachránilo i dost brutální stopáž (108 minut!). Stydím se, ale tenhle film je natolik naivní, že mu nelze odolat. Pod tlakem opakovaných zhlédnutí navýšeno na nekompromisních osmdesát a prioritně zařazeno do seznamu klasik pro každé roční období. Člověk to tak nějak chce znovu a znovu. Susan Sarandon navíc dokazuje, že nejen Michelle Pfeiffer nepatří do starého železa. I když ty účty za make-up bych raději nechtěl vidět. :) ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to slaďounké, plné kudrlinek, mluvících zvířátek a veselých písniček, kde dobro vždy zvítězí nad zlem. Ano, parodie na Disneyho od Disneyho. Je třeba film brát s nadhledem a nenadávat na klišé, která tam jsou záměrně, neboť by myslím bylo nemožné, aby něco takového tvůrci mysleli vážně. Díky tomu mi film přinesl spoustu smíchu, ale přese všechno také snivou náladu, protože stále zůstává kouzelnou pohádkou, navíc Amy Adams je zde neskutečně nádherná. Podle mě výborný nápad. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi zůstávalo záhadou, který že klenot se to uhnízdil v rozšiřující se tiché fanouškovské základně a po úvodní dvacetiminutovce jsem měl pocit, že jsem se ztratil. Těch libých tónů, vlasových kudrlinek, šatových volánků a životních pravd se začalo valit nějak moc a já se před nimi začal schovávat. Jenže jakmile téhle romanci pootevřete senzory alespoň napůl, navalí se k vám tak razantně, že už ji nepustíte zpátky. Amy Adams je totiž sladká, že by si ji člověk vzal okamžitě domů, zpíval s ní a třeba taková taneční vsuvka z bálu je romantika tak silná, až se mi slzné kanálky otřásaly v základech. Tohle byl od začátku film přesně pro mě. Jenom mi to došlo o trochu později. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místo svatby hluboká studna, která naši animovanou Giselle.. no, postaví před krutou realitu. Tedy šupne do současného, naivně harmonického New Yorku.. Disney (u mnohých vnímán se značnou nevolí) se snaží překvapit regulérní pohádkovou parodií a zprvu se mu to i daří. Pomáhá mu k tomu i famózně naivní Amy Adams nebo přehrávání si užívajíc James Marsden v roli prince Edwarda. Tady to má svoje momenty (půvabná Giselle v bytě „McVysněného“ z Grey´s Anatomy uklízí společně se šváby nebo krysami), ale jinak se ta pozitivní cukrkandlová poleva kolem nepříjemně lepí na patro a druhá polovina sklouzává do klišovité polopatičnosti, kterou poněkud starší publikum zatratí. Hlavní prim tu zřejmě sehrál strach tvůrců pořádně to rozbalit a překvapit i samotné, dosti konzervativní vedení Disneyho. Holt i přes všechny „kvality“ filmu se zkrátka může stát, že ke konci budete častěji sledovat hodinky než film. A unavená Sarandon nebo nijaký Patrick Dempsey nezachrání zhola nic. Desetileté, cukrovou vatou upatlané, holčičky (a z hodnocení vidno nejen ony) si to ale jistě užijí!! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Když se Giselle dostane do New Yorku, uvidíme v pozadí plakát na muzikál Wicked, ve kterém účinkuje Idina Menzel, která si zde zahrála Nancy. (HellFire)
  • Jediná hlavní postava, která nezpívá, je Idina Menzel – držitelka dvou nominací Tony Award a jedné ceny za účinkování v broadwayském muzikálu. (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama