Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Disney vzal Disneyho a udělal si sám ze sebe a všech romantických filmů a jejich uvěřitelných zápletek srandu s využitím všech žánrových klišé, klasických slovních obratů a předvídatelnosti konce prakticky hned od skončení úvodních titulků. Ač nerada uklízím, uklízecí scénku si pravidelně na youtube pouštím v několika jazykových verzích a v mém osobním žebříčku filmových songů je těsně pod uklízecí písničkou ze Sněhurky. Kouzelná romance je přesně to, co říká - kouzelná romance. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, která mě velice potěšila a bavila, něco tak příjemného a zábavného se jen tak nevidí. Roztomilé zvířátka, výborní herci(Amy Adams je kouzelně roztomilá), scénář plný překrásné naivity a odkazů na starší Disneyho pohádkový filmy :-) a citlivě natočené love story. Je to sice kýč, ale všechno tak skvěle funguje, že by to bez toho nešlo, v rámci žánru téměř bezchybný. Vřele doporučuji pro zpříjemnění večera, mé hodnocení silné 4 hvězdičky... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +český dabing, zpěv, námět, příběh, zpracování -v některých momentech možná moc americké, což působilo trošku rušivě/// Nevýhoda dospívání je ta, že rok co rok ztrácíte smysl pro fantasii, dobrodružství a pohádky všeobecně. To co dokáže dítě uchvátit v deseti už neplatí když je mu patnáct, natož když je mu ještě o deset víc. Dlouho proto nepamatuji, že bych si nějakou pohádku doslova užil. Kouzelná romance je však nádhernou výjimkou, které jsem dokonale podlehl. Příběh, který skloubí prvky ze Sněhurky a dalších pohádek a krásně je promítne do současného New Yorku, přihodí k tomu nádherné romantické prvky a skvělé písničky. Přitom herci (především Patrick Dempsey) působí a hrají naprosto přirozeně a tak jak se na jejich postavu sluší a patří. Pomáhá tomu vyjímečně přesný český dabing, který zahrnuje i zpěv. Kouzelná romance mi tedy dává naději, že ještě ne všem pohádkám odzovnilo./// Celkem 89%/// ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V televizi popletli popis a tak mne nalákal Josh Brolin, který zde ale bohužel nehrál. Ale je to určitě jedna z těch lepších pohádek i když mám několik výhrat například k rychlosti s jakou si princezna zvykla na okolní svět a vyčistila záchod i vanu a použila dokonce vysavač. Další výtka se týka mentality královny která je totálně nasazená pro vraždění i když je jasné, že princ už si nikoho brát nebude. A scéna s drakem za mne srazila jednu hvězdu. Zbytek je milý a místy i docela vtipný a nechávám proto nadprůměrné hodnocení tří hvězd. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Úžasně romantický film. Pohádky nepatří k mým oblíbeným žánrů filmů, protože všichni skončí šťastně až do smrti a se skutečným životem to opravdu má pramálo společného. Tady mi to však vůbec nevadilo a dokonce mě to až okouzlilo. Amy Adams byla v roli zasněné princezny s krásnými šaty naprosto dokonalá, James Marsden opět předvedl jak neumí hrát, Susan Sarandon jako zlá čarodějnice byla výborná a k tomu úžasný chipmunk. A asi největší překvapení mě čekalo, když z kanálu vylezl Nathaniel. Když jsem viděla jeho kreslenou podobu první co mě napadlo bylo, že vypadá jako Timothy Spall, o to větší jsem měla šok, když z kanálu opravdu vylezl on (vím, že postavy byli nakreslené podle herců, ale ani u jednoho mi nepřišla ta podoba tak jasná). Abych to zkrátila, tenhle film bych opravdu doporučila, okouzlil mě natolik, že mu dám plné hodnocení. 5* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy je princ Edward na střeše autobusu, se lidé, kteří jedou v turistických autobusech, smějí a ukazují na něj. Nebyl to komparz, ale skuteční turisté. (Poker_Face)
  • Svatební šaty, které nosí Giselle, vážily 20.4 kg. (Poker_Face)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama