Reklama

Reklama

Kronika rodu Spiderwicků

  • USA The Spiderwick Chronicles (více)
Trailer 2

Po rozvodu rodičů se desetiletá dvojčata Jared a Simon nastěhují s třináctiletou sestrou a maminkou do zchátralého domu pratety Lucindy. Ta je zavřená v blázinci, protože tvrdí, že jejího otce Arthura unesli elfové. Při průzkumu domu objeví Jared Arthurovu pracovnu a v ní podivnou knihu, nazvanou Klíč k určování kouzelných tvorů kolem nás. Přestože je u ní varování, aby ji nečetl, chlapec neodolá. Dozví se tak o světě neviditelných, kteří se maskují různými kouzly a vidět je může pouze ten, kdo vlastní magický kámen nebo získal schopnost zření. Dočte se také, že některé bytosti jsou hodné a přátelské, jiné protivné a některé přímo nepřátelské. Nejstrašnější z nich je prý obr Mulgarath, který se chce knihy zmocnit a s její pomocí ovládnout svět. Díky knize Jared pochopí, že rozhněvali domácího skřítka, a pokusí se znovu získat jeho přízeň. Od něj se pak dozví, že Jaredovou vinou se k domu stahují příšery ve službách Mulgaratha a brzy dům napadnou. Jeho slova se potvrdí vzápětí, když Simon překročí Arthurem vytvořený ochranný kruh a skřeti ho unesou. Jared ho běží zachránit a objeví hejkala, uvězněného v kleci. Osvobodí ho a na oplátku od něj získá schopnost zření. Společně se Simonem, kterého obr poslal pro knihu, zjistí, že z domu vede tajná chodba do blázince. Vydá se s Mallory za pratetou, zatímco Simon doma připravuje rajskou omáčku jako obranu proti skřetům. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

amaterska praca ohlade rezii a scenru.. a pribeh filmu je obycajny .. 50 %

BellC

BellC (hodnocení, recenze)

Slabý odvar z knížky. To co se v knížce rozkládalo na pět dílů, tady je to vtěsnáno do jednoho, hodně slabého hodinu a půlového filmu. Slabotka

Aceboris

Aceboris (hodnocení, recenze)

Super fantasy, velmi sa mi to pacilo, a k tomu dabingu, bol velmi dobry...

ca5per

ca5per (hodnocení, recenze)

Prominte, zachovám se zcela neprofesionálně, ale nevydržel jsem kvůli ječení té pubertačky ani 20 minut. Teď mě bolí hlava a je jediný štěstí, že v okolí žádná pubertačka ani nic menšího není, bo bych ji řekl něco, po čem by se jí život změnil. Poznámka: mluvím tu o českém dabingu, kde zřejmě režisér chtěl procítěné emoce a dostal surový jekot. Je jasné, že film je směrován pro jinou cílovou skupinu, asi opět bandu uječených dementních teenagerů.

Džoudy

Džoudy (hodnocení, recenze)

Skouknul jsem tenhle film, ohodnotil a šel zvednout hodnocení pár jiných filmů, aby to bylo fér. Dílka jako je tohle vás přinutí vážit si ostatní filmové kultury...

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tak jsem četl, že to má "nahradit" Harryho Potera. Pokud bude jednička dobře výdělečná, tak se má natočit další a další pokračování. Ale to posoudit nedokážu, protože mně se nelíbil už Harry Poter natož tohle.....

Trellíno

Trellíno (hodnocení, recenze)

Kdepak, dvojka třeba sice někdy možná vznikne, ale určitě ne kvůli nějakýmu otevřenýmu konci. Všechno se hezky uzavře a dokončí. Takže bez obav.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Ostatně rajčata potvrzují, že tohle není žádný další Eragon (16%) či Zlatý kompas (41%), ale poctivá dětská fantasy (79%). Jen by mě zajímalo, jestli je konec natolik otevřený, že si žádá další díly jako třeba u Zlatého kompasu, to by mě totiž velmi mrzelo. Máto tedy nějaký uzavřený příběh?

Jillen

Jillen (hodnocení, recenze)

2,300,000 dolarů tržby za první den...naproti tomu Jumper 6,600,000...takže to vypadá, že Kronika bude spíše propadáček, tim neříkám, že nekvalitní podívaná...nechám se překvapit

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Naříkejte si jak chcete, ale já tomuhle projektu věřím. U zlatého kompasu mi má předpověď vyšla, tak u samotného Croma!, ať to vyjde i tady. :-)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Nagoš: Tak Freddie Highmore patří k současným nejlepším dětským hercům.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

:-[ A keby nebolo každé fantasy o deťoch a hlavne len pre deti ... troťkoši!

Jillen

Jillen (hodnocení, recenze)

Skeeter: Kdyby se alespoň knížky adaptovaly kvalitně...pak by to určitě nijak nevadilo...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Není možné, dneska se adaptuje snad všechno, jen když je malá vidina zisku.

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Reklama

Reklama