Reklama

Reklama

Kronika rodu Spiderwicků

  • USA The Spiderwick Chronicles (více)
Trailer 3

Po rozvodu rodičů se desetiletá dvojčata Jared a Simon nastěhují s třináctiletou sestrou a maminkou do zchátralého domu pratety Lucindy. Ta je zavřená v blázinci, protože tvrdí, že jejího otce Arthura unesli elfové. Při průzkumu domu objeví Jared Arthurovu pracovnu a v ní podivnou knihu, nazvanou Klíč k určování kouzelných tvorů kolem nás. Přestože je u ní varování, aby ji nečetl, chlapec neodolá. Dozví se tak o světě neviditelných, kteří se maskují různými kouzly a vidět je může pouze ten, kdo vlastní magický kámen nebo získal schopnost zření. Dočte se také, že některé bytosti jsou hodné a přátelské, jiné protivné a některé přímo nepřátelské. Nejstrašnější z nich je prý obr Mulgarath, který se chce knihy zmocnit a s její pomocí ovládnout svět. Díky knize Jared pochopí, že rozhněvali domácího skřítka, a pokusí se znovu získat jeho přízeň. Od něj se pak dozví, že Jaredovou vinou se k domu stahují příšery ve službách Mulgaratha a brzy dům napadnou. Jeho slova se potvrdí vzápětí, když Simon překročí Arthurem vytvořený ochranný kruh a skřeti ho unesou. Jared ho běží zachránit a objeví hejkala, uvězněného v kleci. Osvobodí ho a na oplátku od něj získá schopnost zření. Společně se Simonem, kterého obr poslal pro knihu, zjistí, že z domu vede tajná chodba do blázince. Vydá se s Mallory za pratetou, zatímco Simon doma připravuje rajskou omáčku jako obranu proti skřetům. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v roce 2006 v kanadském Montréalu (provincie Québec). (noelcoward73)
  • Paramount uvolnil na rodinné dobrodružství režiséra Marka Waterse 90 milionů dolarů (chtěl tím sekundovat Narnii). Celosvětově utržil slušných 163 milionů. (Rodriguez)
  • Kvůli roli Mallory se herečka Sarah Bolger (A Love Divided, In America) naučila něco nového - šerm. Sarah musela před natáčením absolvovat kurz šermu, protože ve filmu je spousta bojových scén a plno šermování. Tři týdny trénovala v Montrealu a čtyři týdny v Dublinu. (Rodriguez)
  • Před tímto filmem již Freddie Highmore spolupracoval s mnoha významnými režiséry a hrál v několika snímcích jako Karlík a továrna na čokoládu, Hledání Země Nezemě, Dobrý ročník nebo Arthur a Minimojové. (Rodriguez)
  • "Vždycky jsem měl rád fantasy filmy", řekl režisér Mark Waters (The House of Yes - scénář a režie). Proto se rozhodl natočit film podle knih od Tonnyho DiTerlizzi a Holly Black - Kronika rodu Spiderwicků. (Rodriguez)
  • Fantasy film Kronika rodu Spiderwicků byl natočen podle prvních tří dílů literární předlohy. Na papíře je Kronika určena menším dětem, film by ale podle režiséra Marka Waterse měl oslovit i starší diváky. (Pumiiix)

Související novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Reklama

Reklama