Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 530)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Samotný film by len tak sám o sebe nevzbudozoval dojem sklamania,... ale po Da Vinci Code sa toto javí len ako snaha o plagiátorstvo a téma cirkvy a vedy je tu podávaná na uponáhľanom deji plnom rychlých konštatovaní (často až prehnananom dôvtipe Dr. Langdona) a akosi nevťahuje a nepúta tým spôsobom, ktorým to robil predchodca. Tento krat slabá predloha je plná dier a hoci Tom je stále vo forme a herecké výkony sú celkovo na úrovni, nie je možné z takéhoto námetu vysekať mrazivý thriller na typ Da Vinci Code,.. to proste nejde,.. na to treba viac než len dobrého predchodcu a silné obsadenie,... treba hlavne silný príbeh a ten tu chýba. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Koepp, Akiva Goldsman | Hudba: Hans Zimmer | Produkcia: Ron Howard, Brian Grazer, John Calley | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Imagine Entertainment | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 485,900,330 $ || Je jedno, ako človek nazýva svojho Pána alebo svoje náboženstvo. Nezáleží na tom, v čom človek verí. Hlavné je, že verí, a skrze tejto viery koná dobro. Presne tak, ako Joshua Bell koná violové sóla v Zimmerovej hudbe pre radosť našich uší, a naplnenie naších duší nekonečnou krásou hudby. (...) Môj názor na tento film sa v celkovej miere zhoduje s komentárom uživateľa Arx. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Obráceně nežli v knize: výbornou expozici nahradili filmaři nezáživnou túrou po římských památkách ve společnosti syslího pěšce Toma Hankse, za vlasy přitažené finále Brownovy předlohy zase celkem solidním a vizuálně zajímavým vyvrcholením. Za pozitivní lze bezesporu označit účinkování Ewana McGregora, za negativní to, že z mysteriózní a napínavé honby za symboly zůstalo režijně i herecky tristní vakuum bez špetky invence a emocí. Langdon má prostě v knihách i ve filmu velký problém, že pořád neví, jestli je víc akční hrdina, nebo akademický kecal. V literatuře to lze s přimhouřením oka tolerovat, ale ve filmu to působí hodně břichatým a upoceným dojmem. Za pár závěrečných minut zaokrouhluji nahoru. Nicméně angažování Toma Hankse považuji za historický omyl. V příštím díle už chudák nepropadne ani okulem Pantheonu. Těch 50 ranních bazénů mu člověk nevěří. Leda s motorkem v zadnici. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie bolo na spadnutie ešte pred vypustením dvojky do kín a nebudem predstierať, že som sa netešil. Očistený od znalosti knižnej predlohy ale jasám aj po tomto spojení Howardovej réžie a Hanksovej, kvalitne odvedenej práci. Je síce jasné, že Howard nikdy nebude blockbusterovým režisérom, i keď tržby tomu nenasvedčujú, ale jeho skutočná sila tkvie s jednoduchých, komorných snímkoch, určených pre užšiu škálu diváckeho spektra. Keď tomu ale poriadne prikúri, dostane kvalitný námet, tak dokáže, že s ním treba rátať aj na plátnach kín, a to nielen v klubových predstaveniach. Príbeh je opäť opradený záhadami, skvelo nadväzujúcimi šiframi, symbolmi a podobnými hlavolamami, na ktoré sme zvyknutí od čias Indyho. Ja to stále žeriem, a aj keď je atmosféra naozaj temná a mysteriózna, Hanksov profesor Langdon si neodpustí párkrát vypustiť skvelú hlášku, ktorá pripomenie, že má ísť o veľmi dobre osolený popcorňák. Takže šup ho sem s ďalším sfilmovaným Brownovým príbehom, ale medzitým, by Ron mohol znova odbehnúť natočiť nejakú chuťovku. 80%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Více akce a násilí, zajímavé .... ovšem nedostačující, zpracování Angels & Demons mi přišlo spíše jako Cestománie po Římu, občas nucené, hloupé, předvídatelné a naivní, .. ale přesto dobrý Thriller, který má zase něco do sebe. Hudbu měl na starost opět vynikající Hans Zimmer a Ayelet Zurer byla opravdu elegantně sexy. Od příběhu jsem čekal mnohem více tajemna a zamotanosti. Záběry byly i zde opravdu dobré a atmosféra na diváka jen dýchala. 60 % ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Na začiatku filmu sa pri urýchľovaní častíc v CERN-e pred vetou "Accelerating the beam" ("Urýchľovanie") mihne medzi vedcami slovenská vlajka. (DJW)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama