Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 531)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Samotný film by len tak sám o sebe nevzbudozoval dojem sklamania,... ale po Da Vinci Code sa toto javí len ako snaha o plagiátorstvo a téma cirkvy a vedy je tu podávaná na uponáhľanom deji plnom rychlých konštatovaní (často až prehnananom dôvtipe Dr. Langdona) a akosi nevťahuje a nepúta tým spôsobom, ktorým to robil predchodca. Tento krat slabá predloha je plná dier a hoci Tom je stále vo forme a herecké výkony sú celkovo na úrovni, nie je možné z takéhoto námetu vysekať mrazivý thriller na typ Da Vinci Code,.. to proste nejde,.. na to treba viac než len dobrého predchodcu a silné obsadenie,... treba hlavne silný príbeh a ten tu chýba. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si osvěžila v paměti tento film a musím uznat, že zde není opět nouze o akci, napětí a to správné mystično. Je příjemné, že příběh má spád, rychlost, člověk se u něj nenudí, stále se něco děje. Opět se zde, stejně jako u Šifry, ponořujeme do zápletek s tajemnými odkazy dávných mistrů, v tomto případě máme co dočinění i se samotným Vatikánem. Za co ale srážím hvězdičku byl otřesný dabing Toma Hankse. V prvních momentech jsem si myslela, že film kvůli tomu vypnu, protože mi to trhalo uši, ale vydržela jsem to a jsem ráda. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Andělé a démoni jsou hodně podobní na Šifru mistra leonarda, ale aspoň to něco málo odlišné, je dělá lepším a záživnějším filmem. Atmosféra je zde temnější a více vtahující, ovšem stále platí, že napětí a příjemné thrillerové chvění střídají nudné náboženské kydy a divácký zážitek je tak doslova jízdou po sinusoidě. Největším problémem je ještě před nevyrovnaností a pofiderní zápletkou béčková a samoúčelná koncepce, kdy Tom Hanks, jakožto chodící učebnice dějepisu, samozřejmě po boku se sličnou pomocnicí, řeší neřešitelné zpravidla díky tomu, že i při minimu vstupních informací se stoprocentně orientuje a klíčové informace mu crvnkají rovnou do nosu... Přesto mě však překvapilo, kolik z toho Howard dokázal vymáčknout, aniž by mě nudil, či znechutil. 6/10 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Šifra krát dvě plus lepší herci mínus hloupý příčesek mínus atraktivní lokace plus atraktivní děvče mínus Ian McKellen mínus humor mínus bičování devítiocasou kočkou plus střízlivější Howard a sympatičtější Hanks mínus přirození na sochách plus spousta vatikánské byrokracie plus CERN mínus logika... vychází mi z toho pořád plus mínus Šifra, stejně zdlouhavá a zdánlivě nekonečná jako tenhle komentář. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Více akce a násilí, zajímavé .... ovšem nedostačující, zpracování Angels & Demons mi přišlo spíše jako Cestománie po Římu, občas nucené, hloupé, předvídatelné a naivní, .. ale přesto dobrý Thriller, který má zase něco do sebe. Hudbu měl na starost opět vynikající Hans Zimmer a Ayelet Zurer byla opravdu elegantně sexy. Od příběhu jsem čekal mnohem více tajemna a zamotanosti. Záběry byly i zde opravdu dobré a atmosféra na diváka jen dýchala. 60 % ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Postava velitele Švýcarské gardy Richtera (Stellan Skarsgård) se v knižní předloze vůbec nevyskytuje. Fukci velitele s výrazně větším prostorem má postava Olivettiho (Pierfrancesco Favino), který ve filmu ztvárňuje pouze inspektora. (hoffina87)
  • Spoločnosti sa rozhodli film natáčať v "ekologickom duchu". Miesta natáčania sa vyberali podľa toho, ako ďaleko sa nachádzali a koľko pohonných hmôt by sa spotrebovalo cestou. Kulisy sa prevážali v kamiónoch, aby sa nemuseli stavať nové a všetky rekvizity použité vo filme sú uskladnené pre ďalšie použitie alebo ich darovali na charitu. (Greenpeacak)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama