Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 3
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 531)

Shit 

všechny recenze uživatele

Už první díl sem si nějak extra neoblíbil, ale tohle bylo ještě horší, film, kterej by měl bejt vlastně postavenej na kvalitním promyšleným příběhu seká botu za botou, občas působí dost nedomyšleně a některý scény až trošku moc naivně ukazujou jakej strašně nečekanej zvrat se chystá. Navíc film, i přes fakt, že se snaží působit akčně a dynamicky, tu a tam nudí a církevní tématika mě moc nebere, i když se mi hodně líbí ta atmosféra a hlavně církevní úderný chorály, ale celkově to nemá moc velkou sílu, je to roztahaný a Langdonovo hledání mi připomnělo spíš National treasure a Cage, než že bych byl ohromenej, jak na všechno skvěle přichází a že se téměř nikdy nesplete a krom toho Tom Hanks neni nějak extra výraznej, stejně jako Ewan McGregor, kterej se na to ještě moc nehodil a Hanksova nová kolegyně tam snad ani nemusela být, celkem zbytečná postava. Prostě slabý, i když se to tváří jako velkej projekt ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Brownovy knihy jsou nenáročnou, intelektuálně chabou, ale zatraceně dobře odsýpající četbou, která je jako stvořená k odpočinkovému čtení někde v létě u vody. S filmy už je to horší, protože se celkem vlečou, jsou ukecané až běda a nelogičnosti, které se v psané podobě schovají mezi řádky (respektive je dost prostoru pokusit se je vysvětlit tak, aby nelogicky nepůsobily), vyplouvají ve hrané verzi na povrch a jsou takřka nepřehlédnutelné. Angels and Demons trpí v podstatě stejnými neduhy jako The Da Vinci Code, možná jsou jen o trochu napínavější. Ale stejně je to ve výsledku nepříliš přitažlivý thriller, který někoho možná překvapí pár drsnějšími scénami a mnohé bude nudit svou cudnou bezpohlavností a korektností. 6/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší a kompaktnější, než první díl. Howard konečně pochopil, že roztomilou Tautou a kostrbatými akčními scénami příběh lepší neudělá a začal se spolehat na jiné věci. Například mrštný scénář, který poměrně zábavným a dynamickým scénářem kupí na sebe jednu hádanku za druhou. Fantastický (opět) Hans Zimmer dodává celému dílu nekompromisní říz. Sice už asi po osmnácté složil to stejné, ale stále se to krásně poslouchá. Zní to až neuvěřitelně, ale i v těch několika miniaturních akčních pasážích se Howard neuvěřitelně pochlapil. Pořád je to sice přizdisráč, posera a nekonfliktní vlezdoprdelka Hollywoodu, ale tohle se alespoň dalo vydržet. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po prvej hodine už repetitívne, divák stráca záujem sledovať detektívnu linku, nech je akokoľvek dynamická. Chcelo by to viacej nápadov. Ale veľa zachraňuje pôsobivé finále. A určite lepšia práca s hercami (a ich účesmi) než v The Da Vinci Code. Najviac ma na tejto ságe fascinuje, s akou vážnou tvárou, prvotriednym filmárskym tímom, solídnymi hercami a kontroverznými témami nedokáže byť niečím viac než iba prostoduchým blockbusterom pre masy. Tie masy, ktoré si ani neuvedomujú, že 50% ich zážitku má na svedomí nejaký Hans Zimmer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druha Sifra se nekona. Bohuzel. Prvni tretina filmu se utapi v silenym vysvetlovani a je to docela nuda. Zbyly dve tretiny by se sice daly oznacit za akcni, jenze je to cely tak trochu stereotypni, nekam se presunem, odkecame si par dialogu, presun dal a tak furt dokola. Navic je film zbytecne dlouhej, cela zapletka, ac docela zajimava, je plna klise a porad to je jenom pribeh o unosu a bombovy hrozbe zasazena do zajimavejch kulis a nejde tu o zadny velky objevy, navic konec silene protahovanej, jen aby se sem mohli nasekat nejaky ty zvraty. Tech je tu sice tak akorat, jenze vsechny jsou silene predvidatelny. Co se tyce hercu, film stoji pouze na Hanksovi, ten nema zadnyho zajimavyho partaka, takze se musi snazit sam, ale i presto, ze vypada celkem ve forme a uces se zlepsil, nema proste moc co hrat, takze se kolikrat jen blbe xichti. Co se tyce McGregora, ten mi sem absolutne nesednul, stejne tak jeho postava, ktera je naprosto mimo a neverohodna. To ani nemluvim o postave pana unosce, kterej vyskakuje, jak se mu to zrovna hodi, jak v tom nejlacinejsim hororu. Vyslednej dojem tak dost zachranuje hudba, Zimmer to tam pere fakt pod tlakem, diky cemuz maj nektery sceny slusnou atmosferu a film je i napinavej, ale to proste na vic nez 4* nestaci. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Symbologie, kterou Robert Langdon (Tom Hanks) přednáší, je neexistující obor. (artcha)
  • Takisto ako predtým Da Vinciho kód (2006), bol aj tento film v štáte Samoa zakázaný, pretože je údajne v rozpore s kresťanskou vierou. (Greenpeacak)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama