Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 531)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší a kompaktnější, než první díl. Howard konečně pochopil, že roztomilou Tautou a kostrbatými akčními scénami příběh lepší neudělá a začal se spolehat na jiné věci. Například mrštný scénář, který poměrně zábavným a dynamickým scénářem kupí na sebe jednu hádanku za druhou. Fantastický (opět) Hans Zimmer dodává celému dílu nekompromisní říz. Sice už asi po osmnácté složil to stejné, ale stále se to krásně poslouchá. Zní to až neuvěřitelně, ale i v těch několika miniaturních akčních pasážích se Howard neuvěřitelně pochlapil. Pořád je to sice přizdisráč, posera a nekonfliktní vlezdoprdelka Hollywoodu, ale tohle se alespoň dalo vydržet. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že dokázal Ron Howard natočit tak namyšlený a složitě se tvářící film podle tak jednoduché a nenáročné knihy. Na knize Andělé a démoni se mi líbilo, že byla natolik plná nesmyslů, že ji snad nikdo nemohl brát vážně (rozumějte nikdo, kdo zároveň někdy nakouknul do učebnice dějepisu pro první třídu), ale přesto byla zábavná a četla se velmi dobře... kéž by byl tak stravitelný i film. Ten je dlouhý, nudný a sžírá se ve vlastní dokonalosti. Zároveň je ale také neuvěřitelně hloupý, až je to k smíchu. Tom Hanks běhá po prázdných památkách, kdy zrovna náhodou ty, který potřebuje navštívit, jsou v rekonstrukci a bez personálu, bez turistů a dokonce i bez jakéhokoli zabezpečení, aby ho nikdo nerušil... Vedle něj neustále kluše spanilá děva, která ale není naprosto k ničemu dobrá a za dvě hodiny se Robert Langdon neuráčí vysvětlit, proč ji s sebou vlastně tahá, když mezi nimi zároveň není žádné jiskření nebo náznak budoucího vztahu, což by z ní dělalo "alespoň" zkrášlení scén. Není ani to. V Šifře to bylo alespoň poprvé, tady tohle už působí jako špatný vtip. Andělé a démoni jsou zoufale špatné pozlátko pro nenáročné diváky, kteří budou mít po jeho zhlédnutí pocit, že jsou teď historicky i kinematograficky vzdělaní... Je to samozřejmě velký omyl, nicméně aspoň někomu udělá film radost. PS: Hans Zimmer se tentokrát ani netváří, že by vymyslel něco nového. Prostě v soundtracku Šifry zdůraznil chorály... Opět mu to projde, protože to zní dobře, ale tentokrát už si toho ředění snad musí všimnout každý... PPS: Je pro mě neuvěřitelné, že Ron Howard, který natočil kousky jako Aplollo 13, Čistá duše nebo Frost/Nixon, dokázal vytvořit i takovouto slátaninu. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrý film mého oblíbence Rona Howarda. Jistě, je to velkofilm pro masy, ale je to film, u kterého se více než dvě hodiny rozhodně nenudíte. Dostanete se dokonalými záběry kamery do zákulisí Vatikánu a katolické církve v období konkláve, řešíte s Tomem Hanksem coby profesorem Langdonem význam tajemných symbolů společensví ILUMINATI, budete sledovat Ewana McGregora na herecké cestě od Velké ryby k Velkému Rybáři:), podíváte se do historických chrámů Věčného Města Říma, k tomu jako bonus exkurze světem mikročástic a antihmoty ve švýcarském CERNu,... Napětí se dá krájet jako ve správném thrilleru (mimochodem: víc než předchozí Howardovu Šifru mistra Leonarda mi to připomnělo slavný Fincherův thriller Sedm) a závěr - ten Vás rozhodně překvapí. A hudba - báječný Hans Zimmer: http://www.youtube.com/watch?v=XntNDh4VwWY . ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zaokrouhluju nahoru, páč to hravě překonává Lovce pokladů 2 i Šifru. I když ubylo těžkých what-the-hell vyfuckování s divákem, příběh je pořád tupoučkým pobíháním mezi paranoidními teoriemi, symboly, šiframi a převrácenými historickými fakty, přičemž jeho kompletní průběh i konec odtuší i nečtenáři už ve chvíli, kdy se mluví o čtyřech zastávkách a potřebě vyměnit přesně o půlnoci baterku. Pajdavost celého iluminátského plánu naštěstí obhájí závěrečné odhalení, díky digitálním památkářským orgiím to celé působí poměrně velkolepě a Howard protentokrát víc tlačí na tempo. Takže snesitelné. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejde dát 2,5* ... já vím, 5 se zaokrouhluje nahoru, ale tenhle film, prostě ani na ty tři * nevidím, protože jsem se dvě hodiny nudila a zbylých 28 minut mě zabavil hudební doprovod a sem tam nějaký herecký štěk. Řeknu to na rovinu - tenhle film mě nudil. Pomalu je mi líto Ewana, že tam hrál, ale tak lidi se nějak živit musí :-D ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Robert Langdon (Tom Hanks) nosí hodinky s Mickey Mousem –⁠ a to jako připomenutí, aby zůstal v mysli mladý. (Shley)
  • Ron Howard prohlásil, že plánuje dokončit o Robertu Langdonovi (Tom Hanks) trilogii díky zfilmování dalšího příběhu, dosud nevydaného. Později se jím stalo Inferno (2016). (TomikZlesa)
  • Na začátku filmu Patrick McKenna (Ewan McGregor) rozbíjí tzv. Rybářský prsten – symbol papeže. Prsten se používal k pečetění méně významných úředních dokumentů, avšak tento zvyk byl zrušen v roce 1878. Prsten byl nahrazen razítkem. (Anka1597)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama