Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

kitano 

všechny recenze uživatele

Western zažíva silné obdobie experimentov. Artovy Summer Love, moderny 3:10 to Yuma, postmoderny No Country For Old Man......a taktiež Seraphim Falls. Z počiatku film vyzerá ako klasicky pojatý, no moderne drsný western. Liam Neeson, skôr štandartne stváňuje štandartnú postavu, no Brosnan sa vznáša. Doslova akoby odhodil bondovské okovy a ukázal SKUTOČNÝ herecký výkon. UŽÍVA si to. V závere sa však všetko mení a vyzerá to, akoby v poslednej pätnásťminútovke prevzal režisérske žezlo Tarsem Singh a napodobnil to, čo predviedol v The Fall. Film je to veru nevyvážený a dal by sa ľahko zkritizovať, no na druhú stranu fanúškom westernu prináša silnú dávku poctivej roboty, a pôsobivé, neočakávané finále. Jednoznačne áno. Pozrite si to. (7.9/10) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Místy brutální westernový thriller o osobní mstě jednoho muže proti druhému v době po občanské válce v USA. Neúprosný Carver (Liam Neeson) toužící po pomstě vede skupinu najatých mužů pronásledujících v zasněžených horách a později v údolí a žhavé poušti již postřeleného prchajícího lovce kožešin Gideona (Pierce Brosnan). Gideon je však prohnaný bývalý voják a nemilosrdný zabiják, je-li ohrožován. Ze strhujícího dechberoucího počátku film ke konci zpomaluje, objevují se i nepravděpodobné napůl mystické postavy (indián u pramene, obchodnice se všelékem na poušti) a ještě méně pravděpodobný konec. Navíc mi vadí český překlad názvu filmu Seraphim Falls jako Muž proti muži, zvláště když už se zcela stejně jmenuje dějově úplně jiný western o pomstě z r.1968 se známým Lee Van Cleefem v hlavní roli. Trailer: http://www.csfd.cz/film/226832-muz-proti-muzi-seraphim-falls/videa/ ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut je naprosto famózních a pokud by se v jejich duchu nesl celý film, tak ihned po jeho skončení bezpochyby přeházím svou topku. Divák je od samotného počátku naprosto vtažen do děje a i přesto, že nejste seznámeni s podrobnostmi, tak doslova hltáte každou sekundu příběhu, který vám je servírován a užíváte si i nádherné scenérie do kterých je zasazen. Musím však bohužel konstatovat, že po shlédnutí celého snímku má topka zůstala nezměněna, jelikož dalších třicet minut má film pozvolna klesající tendenci, (což se vzhledem k již zmíněmému vynikajícímu začátku dá i pochopit...) ovšem poslední třetina filmu se již k veliké škodě dostává úplně někde jinde, něž by si tenhle snímek zasloužil... První třetina jasných 5, druhá 3.5, třetí 2, ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle vypadaj všechny westerny natočené po roce 2000, tak se nedivím, že žánr umírá. Westernová atmosféra nikde, prostě se jenom střílí, hlavní hrdina je nesympatickej trotl, záporák je zase sympatičtější, než klaďák, ačkoli debil je to taky, hudba nevýrazná, děj o ničem. První hodinku a čtvrt to ještě docela šlo jako dobrodružnej příběh, ale od chvíle, kdy hrdina vlez do koně se z toho stala přehlídka nejstupidnějších nápadů, které jsem kdy ve westernu viděl. Jediný, co na filmu šlo, byla teda jenom ta příroda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý western s dobrou atmosférou, ktorý vie byť aj drsný. Ústredná dvojica je dobre vybratá a aj keď by si mohli role pokojne aj obrátiť, predsalen sa Neeson do záporných postáv hodí viac. Najlepšie mi prišli scény v zasnežených horách, a to nielen kvôli tomu, že som - tu sa topiaci v pekelných horúčavách - im ten chlad závidel. Zvláštny a nevhodne zvolený mi prišiel fantasy záver, ale inak zaujímavá westernová filmárčina. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natočeno za 45 dní. (D3VIL)
  • Hoci sa dej odohráva v Nevade, žiadne scény sa tam nenatáčali. Medzi skutočné miesta natáčania patria Oregon, Kalifornia a Arizona. Všetky tieto štáty hraničia s Nevadou. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama