Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najvydarenejších filmových adaptácií známeho románu Johanna Spyriho. Príbeh švajčiarskeho vidieckeho dievčatka - siroty Heidi, o ktoré sa stará jej starý otec. Heidi musí opustiť svoj milovaný kraj a odíde do Frankfurtu, aby robila spoločnosť bohatému dievčaťu, invalidnej Kláre, pripútanej na vozík. Jej starý otec však vie, že Klára potrebuje zdravý horský vzduch a samostatnosť.Heidi je rozpoltená medzi životom v meste a svojou láskou k Alpám - musí sa rozhodnúť - našťastie v poslednej chvíli poslúchne svoje srdce... Film nakrúcali v prostredí rakúskych Álp. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Johanna Spyri, roz. Heusserová (12. června 1827, Hirzel, Švýcarsko – 7. července 1901 Zürich), byla švýcarská spisovatelka knih pro děti. Proslavila se románem Heidi, děvčátko z hor (1880). zdraví deda :-)teta Dity je na facky, takovou ženu bych chtěl za vlastní ,kdybych byl otrokář ,tak bych ji umlátil knutou :-) V roce 1845 bylo užívání knuty v Rusku zrušeno trestním zákoníkem:-)škoda :-) ty ženský zvláště scénáristky mají fantazii na rozdávání, někdy až moc :-) 4.4.2o2o ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohádkový příběh o Heidi, malém děvčátku, které přijíždí do hor ke svému nerudnému dědečkovi. Krátce po té co si dědečka oblíbí a napraví jeho pokřivený pohled na svět je ale odvezena do Frankfurtu kde má dělat společnost Kláře ( dcera prominentního obchodníka, která je upoutána na invalidním vozíku ). Heidi poté svádí vnitřní boj. Měla by odjet zpět do svých milovaných hor a nechat Kláru na pospas samotě nebo zůstat ve Frankfurtu a rozloučit se svou milovanou krajinou a jejími obyvateli, které si tak oblíbila? 70% ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Heidi, děvčátko z hor, tuto knihu jsem vzhledem k okolnostem četla jako malá holka a velmi se mi líbilo toto pojetí příběhu. Lehce jsem se dostala do hor, kde je pouze jedna chata se starým a protivným pánem, do hor, kde je všechno jiné, než ve městě..A tento film nebyl tak daleko od mých původních představ, proto hodnotím velmi pozitivně, překvapilo mne to a pěkně se na to dívalo. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Konstatovat, že tohle je kvalitní rodinný film je zbytečné, to se musí vidět. Nepůsobí jen zábavně, ale hlavně moudře. Ostatně vynikající kvality tohoto filmu ocenili i někteří zdejší uživatelé. Lyrický dojemný příběh dovede chytit diváka za srdce bez rozdílu věku. Vždyť přece v každém z nás zůstává kousek dítěte. Snad právě proto, že je zde hezky ztvárněná čistá dětská duše, kde skvěle dominuje procítěným hereckým výkonem Noley Thornton. Za pochvalnou zmínku stojí i další dobrá herečka Lexi Randall. Výrazným prvkem filmu je i nádherná příroda. Co dodat nakonec. Domnívám se, že tenhle příběh má citový náboj a je krásně srozumitelný pro děti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto je suverenne najlepsi rezisersky pocin neznameho rezisera Michael Ray Rhodesa. Vysokohorske prostredie Alp hraje vo filme samostatnu ulohu, dialogy su naprosto vyborne. Prosim viac takychto filmov a menej ufonskych picovin a la Loni v Marienbadu, Holy Motors atd atd. Taketo filmy mam rad od  normalizacnej sumavskej trilogie Pod jezevci skalou 1978 - Na pytlacke stezce 1979  a Za Trnkovym kerem 1980  : 89 % ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Na konci filmu je v dešti vidět dědeček (Jason Robards) Heidi (Noley Thornton). (ČSFD)

Reklama

Reklama