Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Když si srovnáte film Sedm a Jezdci Apokalypsy, vznikne vám následující. Sedm, Brad Pitt a Morgan Freeman tvoří fantastickou dvojici, ale Jezdci Apokalypsy, Dennis Quaid, tvoří fantastického jednotlivce. To je ten nejpodstatnější rozdíl. Další rozdíl je, že děj v tomto filmu, je lépe vykompenzován. Ano, Sedm je úžasný film. Ale kdyby v něm neúřadovali Freeman s Pittem, Quaid by je lehce předčil. Kdo filmu dá hodnocení slabé 3* nebo dokonce i méně, asi film dostatečně nepochopil. Ale schválně srovnejte si Sedm a Jezdci Apokalypsy. Jediné mínus bych v tomhle filmu viděl trošku v zápletce, mezi synem detektiva Breslina a ostatními Jezdci, z toho se dalo vyždímat více. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak být to o dost líp dotažené a vysvětlené (protože takhle tu závěrečnou myšlenku sice chápu, ale působí spíš jako wtf a mám k ní hromadu otázek) a mít to silnější atmosféru i v prostředku filmu, asi by se mi to líbilo. Ono to totiž potenciál má a ten příběh sám o sobě je zajímavý a v určitých částech i napínavý (hlavně teda na začátku), i po filmařské stránce je to docela slušná práce, ale bohužel z toho víc jak průměrné dojmy nemám. Za zhlédnutí to stojí určitě, ale jestli si na ten film časem vůbec vzpomenu, to netuším. 3* ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera, trochu temná atmosféra, uspokojivý dialogy, který nenudí. Poslední dobou mě ty kriminálky baví víc a víc, dokonce víc než béčkový akčnáky. Že bych stárnul? Quaid jako detektiv mi hodně sedl a byl jsem i celkem spokojený a nenudil jsem se.. JENŽE...ten případ co se řeší je prostě směšnej..a ten konec měl náběh na dobrej twist, ale skončilo to tak nějak meh..okey.. víc nic asi psát nemusím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jezdce apokalypsy by šlo jednoduše odstřelit jako další vylouhovaný čaj původně uvařený Fincherovým Sedm. To by však zřejmě udělal někdo, kdo považuje Sedm za vynikající film. Já ho za něj nepovažuji (jsem milec spíše Vražd podle Jidáše), takže to nemíním nějak srovnávat a kvůli tomu tenhle film hned odstřelovat. Ono totiž, a to nijak nezastírám, zápletkové vezení se na vlně vyvolané právě Sedm je na filmu to nejlepší. Že to nebude nic kulervoucího mi bylo jasné v okamžiku, kdy se v úvodních titulcích mihlo jméno Michaela Baye coby producenta. Bay je prznitel všeho hororového a tady mu nepomůže ani to, že jsou Jezdci apokalypsy spíše temnějším krvavějším thrillerem než hororem. Film sráží na kolena strašně nevyvážený scénář, který neví, jestli chce být krvákem nebo rodinným dramatem, navíc to podstatné vykecá poměrně brzo a až přílišná jednotvárnost jednotlivých vražd, vymyslet přece čtyři originální (nebo alespoň sobě navzájem ne tak strašně podobné) vraždy by přece nemělo být něco těžkého.... Co film naopak zachraňuje je do role přesně padnoucí Dennis Quaid a snad překvapivě obsazená Zhang Ziyi, jejíž proměna je výborná. Přeslazený konec v emo stylu (už jsem jen čekal, že se ten kluk začne litovat) tomu moc nepomáhá. Jen tak tak průměr hlavně pro dobré zapojení náboženské mytologie, to já ve filmu rád. 2,5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typicky šablonovitý trhriller, který jako by z oka vypadl Vraždám Podle Jidáše.Akerlund používá ta nejzajetější filmová klišé a místy máte pocit, že sledujete něco co jste viděli prostě už milionkrát, nejvíc iritující je asi jednoduchost scénáře, která dělá z detektivů dokonalé lofasy, Collins Jr. je tady úplně zbytečnou postavou, jeho detektiv vůbec nic nevyšetřuje a jen dělá Quaidovi takové přines, podej, zavolej, uhni.Samotnému Quaidovi to všechno sepne asi v 70 minutě, jenže to vy už asi půl hodiny víte úplně všechno a to je přesně ten problém, zatím co filmy jako Sedm nebo Vraždy Podle Jidáše sou naprosto neprokouknutelné, tady logickým myšlením vyšetříte případ vo 30 minut dřív než hlavní hrdina a to je trochu na píču.I přes brutálně šablonovité schéma a děsivě předvídatelnou pointu, ale dokáží Jezdci na jeden večer příjemně zabavit, může za to jak sympatické obsazení a přesvědčivé herecké výkony, tak občas i dobrá atmosféra a některé opravdu líbivé vizuální nápady, jenže těch je na úkor té rutinní režie bez větší invence dost málo.Přesto, že na konci se vlastně nic moc z apoklaypsy vlastně nevyřeší a film končí přesně tak jak nemám rád, tedy střih a titulky.... dokáže vám tou pointou něco v sobě zanechat.Mohlo to být opravdu hodně dobré, ovšem už výběrem režiséra si to koledovalo o průser.Všeobecně milovaný thriller Sedm je i přesto pro mě překonán ( ten nadhodnocenej škvár mi prostě nikdy nesedl ), ale druhé Vraždy Podle Jidáše se absolutně nekonají.Prokouknutelný jednohubec který zabaví a i přes naivnost moc neurazí.60%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama