Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jak to říci... Platinum Dunes se opět příliš nevytáhlo a přivedlo na světlo světa značně nedomrlý thriller, z nějž je sice cítit jistý potenciál - při sledování lze alespoň zavzpomínat na povedenými temnými thrillery přesycená devadesátá léta, ale napnout nedokáže ani náhodou. Scénář obsahuje snad všechny ty absolutně klasické, klišovité motivy, takže kdybych měl počítat, kolikrát jsem měl za tu hodinu a půl pocit déjà vu, dobral bych se velmi vysokých hodnot. Herci tou patálií prošli ještě celkem se zdviženou hlavou, v tomto ohledu žádné výrazné námitky nemám. Asi každý film tohoto žánru chce na konci překvapit nějakou nečekanou pointou, která v ideálním případě divákovi vyrazí dech. No, pointa je i v Jezdcích Apokalypsy, to jo, a není úplně špatná. Bohužel mě však napadla již v polovině snímku, v kteréžto době jsem měl ještě tápat a nechat se filmem tahat za nos. Místo toho jsem s pobavením sledoval, jak to všechno právě k tomu mému rozřešení spěje, a kdyby to nakonec skončilo jinak, cítil bych se až oklamán :-D. PS: Peter Stormare je hrubě nevyužit..! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $1,870,543║ Príbeh sám o sebe mal potenciál ale neschopná réžia a tuctové odbitie hlavných úloh skúsenými hercami(Quaid, Ziyi, Stormare, Collins Jr.) znižujú film do nezáživných béčkových vôd. Prvá tretina filmu ešte ako tak sa drží v rámci znesiteľnosti, pútavosti, potom to už ide len strmhlav dole. Produkčné štúdio Platinum Dunes Michaela Baya by sa malo už konečne spamätať a nájsť pre svoje horrory aj trošku talentovaných filmárov a nie len klipových vykrádačov scén(ku príkladu u tohto filmu je okaté čerpanie zo SAW či Sedem). -a nečudujem sa že to v USA neišlo do kín, bol by to v kinách prepadák- /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid a jeho klasický průměr. Přestože je tenhle ideální americký taťka relativně podceňovaný, své si pokaždé odvede a Jezdci Apokalypsy nejsou výjimkou. Variace připomínající Vraždy podle Jidáše nebo Sedm nemá daleko ke 4* a snaží se jak může. Scénář však není vybroušen úplně do detailu, i když pár scén nebo návazností (otec-syn a jeho pokoj) působí kvalitně. Silně mě překvapilo obsazení Ziyi Zhang, které trochu bije do očí, ale ve výsledku není tak důležité a její tajemství je brzy naštěstí brzy odkryto... Samotný závěr se dá odhadnout včetně posledního jezdce apokalypsy, což nesnižuje jeho kvality. Průměrný film v každém ohledu, ale na páteční večer neurazí. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Chcem nechcem, ja na Jazdcoch Apokalypsy vidim viac plusov ako minusov. Kedze je pol stvrtej rano, mozno mam uz zatemnenu mysel, ale ja a Jonas sa nesmierne milujeme. No dobre, je to jednostranna laska :D Ale aby som presla k pointe, Jazdci su typicky Jonas. Provokativni, temni, creepy, pohorsenievzbudzujuci. Velmi ocenujem, ako si pan reziser pohral s postavami a zvlast tlieskam Ziyi Zhang. Ta by mala vyhrat nejaku cenu za najhnusnejsiu a najuchylnejsiu bitch za minuly rok... Ten jej hlasok mi este stale rezonuje v usiach a ten pohlad. No hnus velebnosti... Svoju rolu zahrala fantasticky a kto to nevidi, je slepy ako krtko na dennom svetle. Dalsia vec je hudba. Bolo by dost hlupe od guru videoklipov hviezd formatu Madonna, Metallica, Lenny Kravitz, aby nemal vo filme dobru hudbu, vsak? Takze to je dalsie plus. Samozrejme nesmiem opomenut nadhernu, do kosti iducu zimnu atmosferu, ktora podciarkuje emocnu stranku filmu. No a minusy... Skoda, ze scenaru dosiel po polovici snimku dych. Skor by som povedala, ze mu ten dych niekto vyrazil. Skoda preskoda, mohlo to dopadnut trosku inac, ale co si nahovarame, bolo by vobec mozne, aby to nejako inac dopadlo? Tazko povedat, ci bol pan reziser naozaj taky naivny, alebo nas chcel sokovat tym, ako velmi nas nedokazal sokovat. Takze u mna za 3 a pol, ale nech nepapam, dam 4. Z cistej lasky k Jonasovi a Madonne :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Běžte tady někteří fuck do prdele s tím srovnáváním Jezdců a filmu Se7en, Sedm, Sedum, 7, Sieben, Seven a co já vím jak to ještě napsat. Jezdci apokalypsy mají stylově k snímku Sedm asi tak blízko jako já ke kozatý, vysoký blondýně. Srovnávat to může buď kokot a nebo labilní dement, co vidí Sedmičku všude, kde se zabíjí společně s vírou. To jako každej slasher s maskovaným vrahem je kopírka Halloweenu, bo co? Pokud sem nazvala kokotem, či labilním dementem někoho, kdo mě až dosud měl rád, tak se omluvuju, zblitek ať si nasere. Tak a teď k filmu - Jezdci jsou krimi, co mě po dlouhé době nadchla ať už myšlenkou či motivací vraha a jeho kámošů (jop vraha, kdo neni debil, ten ví) . Má tajná láska Ziyi Zhang se zde opět překonala a tu šílenou (či naopak geniální?) čubku zahrála dokonale. Nejvíc funny beztak bylo jak celou dobu Dennisovi radí, jenže ten má špunty v uších. Bílýho jezdce nebylo těžký uhádnout to je pravda, je i pravda, že logika místy hodně kulhala, páč si někde dala přes hubu, ale jebat. Ten film je syrovej a až na posranej hepyjend velmi povedenej. Tohle dostat do rukou korejci tak z toho budu uchcávat to by byl konec jak má bejt. PS: Není úplně od věci synátorovi vlézt do pokoje častěji než jednou za tři roky. Ale respekt za respektování jeho soukromí, to zas jo. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

SPOILER V kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla? Nicméně myšlence, že jediné, co potřebuje mladý začínající sériový vrah k odvrácení od temné strany, je objetí od maminky a tatínka a jediné, co musí rodič udělat, aby děťátkům překazil perspektivní kariéru vytrhávačů plevelu lidstva, je navštívit dětský pokoj častěji než jednou za tři roky, se v originalitě vyrovná leda její pitomost. A Faidra si jednou provždy zapíše za uši, že jakmile spatří v úvodních titulcích jméno Michaela Baye, nemusí před ním vůbec stát "directed by," klidně tam může být třeba "kafe vařil," aby měla pádný důvod zdrhat rychlostí, jako kdyby ji pronásledovali apokalyptičtí jezdci a berňák. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek naznačoval hodně kvalitní thriller, kterej by se měl nést v podobným duchu jako třeba se7en a Dennis Quaid se v hlavní roli jevil taky dobře, jenže to sem ještě netušil, jaký zvraty a jakou pointu na mě film chystá, ten první zvrat bych ještě přežil, ale ta závěrečná pointa mě fakt přímo zhnusila, to bylo něco tak chabýho, ubohýho a tak strašně lacinýho, že už snad nic horšího vymyslet nešlo, navíc, i když je Ziyi Zhang krásná, tak na tuhle roli se fakt nehodila a celej dojem z filmu ještě víc kazila a znehodnocovala, i když se celkem snažila a vlastně jí nelze ani nic moc vyčítat, jen to prostě nebyla role pro ní, nebo lépe řečeno ta postava vůbec neměla vniknout. Po skvělým začátku to je fakt velký zklámání, že to během 70 minut stačilo sklouznout tak nízko ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud vdovec Quaid v nevyžehlené košili řeší přibývající bestiální vraždy a rodinné trable, dá se to ještě zařadit k solidnímu žánrovému průměru. Od chvíle, kdy apokalyptičtí žokejové začnou cválat do vazebních věznic a márnic, se však pátým jezdcem stává Stupidita. Modlil jsem se, aby pointa nebyla tou, na kterou myslím, ale vzhledem k počtu postav už tvůrci stejně neměli kam uhnout.. Má oblíbená Faidra se podivuje, v kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla. Chápu ji, ale kolikrát uvidí, že má pak dotyčný dokonale suchý účes? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má docela chytlavý námět, který je poměrně zdařile zpracován. Příjemný je také pohled na okouzlující "Gejšu" Ziyi Zhang, coby "sladkou holčičku, které svět ublížil." Jenže tvůrci se rozhodli, že film se bude vyvíjet osvědčeným způsobem. To znamená směrem vedoucím přes otřepaná žánrová klišé a nedostatky, projevující se především ve scénáři. Spousta působivých a dobře udělaných scén zůstalo odsunutých na vedlejší koleji, a je pak zdatně přebíjela již tolik známá dějová linie - muž se vyrovnává s odchodem ženy, kvůli náročné práci mu nezbývá čas na syny a ti tak trpí, a zažívají pocit odloučení. Pak se objeví velký případ, při němž muž začíná ještě více trpět a myslet na ženu. Nakonec, po velkém boji opět nalezne, co je pro něj nejdůležitější a obnoví své pouto se syny. "Odpusť mi prosím, buď mi synem..." Nu což, ale je to škoda, Jezdci Apokalypsy mohli být mnohem silnější. Takto jen lehký nadprůměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší klasický vyšetrovací thriller, ktorý sa viditeľne snaží preraziť do levelu kvality, v ktorom má od roku '97 jednoznačné a jediné zastúpenie len 'Se7en'. Budem sa čudovať, ak sa to nejakému filmu niekedy podarí, pretože aj tento námet je len očividnou vykrádačkou. A ak chce niekto uspieť u diváka s takýmto niečím, tak sa môže jedine spoliehať nato, že doposiaľ nevidel žiadnu z fronty podobných zápletiek, ktoré boli doteraz natočené. Zápletka je zo začiatku sľubná, ale pointa sa tvorcom akosi vyšmykla z rúk a potom už len nekontrolovateľne kĺzala po tenkom ľade, ktorý sa pod ňou v závere nakoniec zlomil. Pointa totiž zostala niekde hlboko pod hladinou, nevyriešená, roztrúsená po dne jazera a nikto sa ju ani len nesnažil dať dokopy. Za premrhaný potenciál by mali tvorcovia dostať nejakú špeciálnu cenu. Spomínaný námet a k nemu vysnená herecká zostava totiž ponúkali neobmedzené možnosti. Párminútové výstupy niektorých hercov (Ziyi Zhang, Peter Stormare) naozaj nestoja za zmienku. Čo-to mohli predviesť aspoň Dennis Guaid a Clifton Collins Jr., ich charaktery postáv nemali však dostatok psychologických vlastností nato, aby mali tú možnosť. Paradox je, že napriek ubíjajúcim nízkym kvalitám filmu, som sa nenudil a film ubehol pomerne rýchlo. Moje tri hviezdičky putujú filmu aj vďaka tomu, že sa mi napriek očakávanej, takmer dvojhodinovej minutáži, dostala do rúk skrátený, necelých deväťdesiat minút trvajúci film. Tú ďalšiu polhodinu by som naozaj nezniesol, takže rýchly záver prišiel ako vykúpenie. Vykúpenie pre diváka, pre film však zďaleka nie. 55%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přes atraktivní námět hrozná nuda. Dost scén zavání vykrádáním, například nasnímání míst činu, motiv vražd a zejména návštěva pochybného obchodu s úchyláckými potřebami a následující rozhovor s úchyláckým majitelem. Řekla bych, že kromě Saw se šlo pro inspiraci i k Hellraiseru (háky), většina scén s nimi ho až nápadně připomíná. Navíc Quaid se taky moc nesnažil, nebo jeho snahu pohřbil scénář, rozhodně ale nijak za srdce nevezme ani on ani jeho příběh. Zato Ziyi Zhang - palec nahoru. Ale co ten Peter Stormare? Od herce jako on čekám minimálně nějakou zajímavou vedlejší linii a on tam měl jenom DVĚ scény!? (Celkem je na plátně tak minutu). Od filmu jsem ale nic nečekala, tak jsem ani nebyla moc zklamaná. A uhodnout posledního jezdce je (i pro nedostatek podezřelých) dosti triviální záležitost. Nejlepší částí tak zůstává mrazivý úvod, jízda sněhovou krajinou a podnos s překvapením, zbytek za moc nestojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ševče, drž se svého kopyta. Jonas Åkerlund je známý coby režisér hudebních klipů, a tak by to asi mělo zůstat. Potenciál tady rozhodně byl, herecké složení je pestré (démonický Peter Stormare je ale trestuhodně nevyužitý), ovšem k temným thrillerům je pořád potřeba solidní příběh a nespoléhat jen na motivy, se kterými někdo předtím stejně pracoval podstatně lépe. Zimní atmosféra láká, jenže fádní pojetí látky rituálních vražd prostě selhává. Různé háky možná vypadají fajn, ale nemá to onen tah na bránu a potřebné napětí. A navíc je patrné, že u detektiva, kterého práce naprosto pohltila, to doma nebude úplně růžové. První polovina je nicméně fajn, v druhé už tvůrcům dochází dech a minuty ztrácejí na atraktivnosti. A samotná pointa rozhodně nezaujme každého. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku působivé. Quaid odvádí poctivou práci, velice pěkná je kamera. Potěšil mě Peter Stormare, který se sice mihne, ale je tam. Jezdci mohli mít lepší scénář s překvapivějším zvratem na konci, ale neurazili. Hodně dobré tři, skoro čtyři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený policajný inšpektor Aidan Breslin, prežíva traumu zo smrti svojej manželky a popri tom vyšetruje prípad brutálnych rituálnych vrážd. Do toho sa motajú biblické proroctvá a existuje aj akési prepojenie medzi vrahom a samotným detektívom. Je to taký klasický, šablonovitý thriller akých som už videl nespočet. Nebolo to špatné, ale nijak zvlášť ma to nezaujalo a asi na to veľmi rýchlo zabudnem. No za jedno pozretie a za slabšie tri hviezdičky to stojí. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dostatočne kvalitné spracovanie, zaujímavý námet, film však po celú dobu ničím neprekvapí iba ak nepríjemne lacným zakončením. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jako díl nějaký kriminálky hodně dobrý, jako celovečerní film? Hodně blbý. trošku Sedm, trošku Saw a trošku CSI. výsledek? trash. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Slušný temný thriller, kterých tu již bylo hodně a tento bych zařadil někam doprostřed. Film má slušné napětí i příběh, ale u mě ho dost sráží to, že již kousek za polovinou filmu jsem si správně tipnul čtvrtého jezdce. A to je u thrilleru dost velký problém. A co byl pro mě ještě větší problém, byl konec filmu, který mně přišel dost silně odfláknutý. Ale i přes to všechno stojí za to tenhle film vidět. ()

Reklama

Reklama