Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Těšil jsem se na povedenou vykrádačku ze Sedm (něco jako Vraždy podle Jidáše) se solidním hereckým obsazením a nafasoval jsem rozplizlou nicneříkající nudu s náboženským motivem, který tam neměl co dělat a kde mi bylo v půlce jasné, kdo je ten hlavní jezdec, což mělo být zřejmě šokující zjištění na konci. Dennis Quaid byl hroznej a k smíchu, když docházelo na scény, v nichž neohrabaně svíral pistoli a Peter Stormare, na kterého jsem se těšil, se tam mihnul snad na dvě minuty. Ziyi Zhang toho prostoru taky moc neměla, ale já mam zkrátka pro tuhle Číňanku slabost, takže těch 15% patří jí. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o brutálních rituálních vraždách a jednou poldovi co po smrti ženy nezvládá výchovu dvou synů. Polda se snaží přijít na kloub oněm vraždám až ho to málem stojí život a nejenom jeho. Vše už tu bylo mnohokrát a tak film neurazí, ale ani nenadchne. Sice vraždy jsou poměrně nápadité, ale to je dle mého názoru málo. Ps-poněkud mě zarazilo že tady je uvedeno že film má 110 minut a já mám na dvd stopáž něco kolem 85 minut. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typicky šablonovitý trhriller, který jako by z oka vypadl Vraždám Podle Jidáše.Akerlund používá ta nejzajetější filmová klišé a místy máte pocit, že sledujete něco co jste viděli prostě už milionkrát, nejvíc iritující je asi jednoduchost scénáře, která dělá z detektivů dokonalé lofasy, Collins Jr. je tady úplně zbytečnou postavou, jeho detektiv vůbec nic nevyšetřuje a jen dělá Quaidovi takové přines, podej, zavolej, uhni.Samotnému Quaidovi to všechno sepne asi v 70 minutě, jenže to vy už asi půl hodiny víte úplně všechno a to je přesně ten problém, zatím co filmy jako Sedm nebo Vraždy Podle Jidáše sou naprosto neprokouknutelné, tady logickým myšlením vyšetříte případ vo 30 minut dřív než hlavní hrdina a to je trochu na píču.I přes brutálně šablonovité schéma a děsivě předvídatelnou pointu, ale dokáží Jezdci na jeden večer příjemně zabavit, může za to jak sympatické obsazení a přesvědčivé herecké výkony, tak občas i dobrá atmosféra a některé opravdu líbivé vizuální nápady, jenže těch je na úkor té rutinní režie bez větší invence dost málo.Přesto, že na konci se vlastně nic moc z apoklaypsy vlastně nevyřeší a film končí přesně tak jak nemám rád, tedy střih a titulky.... dokáže vám tou pointou něco v sobě zanechat.Mohlo to být opravdu hodně dobré, ovšem už výběrem režiséra si to koledovalo o průser.Všeobecně milovaný thriller Sedm je i přesto pro mě překonán ( ten nadhodnocenej škvár mi prostě nikdy nesedl ), ale druhé Vraždy Podle Jidáše se absolutně nekonají.Prokouknutelný jednohubec který zabaví a i přes naivnost moc neurazí.60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený policajný inšpektor Aidan Breslin, prežíva traumu zo smrti svojej manželky a popri tom vyšetruje prípad brutálnych rituálnych vrážd. Do toho sa motajú biblické proroctvá a existuje aj akési prepojenie medzi vrahom a samotným detektívom. Je to taký klasický, šablonovitý thriller akých som už videl nespočet. Nebolo to špatné, ale nijak zvlášť ma to nezaujalo a asi na to veľmi rýchlo zabudnem. No za jedno pozretie a za slabšie tri hviezdičky to stojí. *** ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní filmy, a když jde ještě o krimi, kde se řeší nějakej tajuplnej a hrůznej případ, tak je to kolikrát hodně fajn. Pokud se to ovšem natočí tak, jak má. Tady se zvládnul slabší nadprůměr, kde něco čekáte, něco zase ne, ale pořád vás dokáže držet v nejistotě. Ze začátku jsem se nemohl zbavit pocitu, že tohle už jsem někde viděl, ale pak zase přešlo. Obsazení nemělo chybu a Dennis Quaid to zahrál dobře. Scénář už tolik na jedničku nebyl, ale pořád v rámci slušnýho thrilleru a film až na pár drobností baví až do konce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama