Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

larelay 

všechny recenze uživatele

Chcem nechcem, ja na Jazdcoch Apokalypsy vidim viac plusov ako minusov. Kedze je pol stvrtej rano, mozno mam uz zatemnenu mysel, ale ja a Jonas sa nesmierne milujeme. No dobre, je to jednostranna laska :D Ale aby som presla k pointe, Jazdci su typicky Jonas. Provokativni, temni, creepy, pohorsenievzbudzujuci. Velmi ocenujem, ako si pan reziser pohral s postavami a zvlast tlieskam Ziyi Zhang. Ta by mala vyhrat nejaku cenu za najhnusnejsiu a najuchylnejsiu bitch za minuly rok... Ten jej hlasok mi este stale rezonuje v usiach a ten pohlad. No hnus velebnosti... Svoju rolu zahrala fantasticky a kto to nevidi, je slepy ako krtko na dennom svetle. Dalsia vec je hudba. Bolo by dost hlupe od guru videoklipov hviezd formatu Madonna, Metallica, Lenny Kravitz, aby nemal vo filme dobru hudbu, vsak? Takze to je dalsie plus. Samozrejme nesmiem opomenut nadhernu, do kosti iducu zimnu atmosferu, ktora podciarkuje emocnu stranku filmu. No a minusy... Skoda, ze scenaru dosiel po polovici snimku dych. Skor by som povedala, ze mu ten dych niekto vyrazil. Skoda preskoda, mohlo to dopadnut trosku inac, ale co si nahovarame, bolo by vobec mozne, aby to nejako inac dopadlo? Tazko povedat, ci bol pan reziser naozaj taky naivny, alebo nas chcel sokovat tym, ako velmi nas nedokazal sokovat. Takze u mna za 3 a pol, ale nech nepapam, dam 4. Z cistej lasky k Jonasovi a Madonne :D ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud vdovec Quaid v nevyžehlené košili řeší přibývající bestiální vraždy a rodinné trable, dá se to ještě zařadit k solidnímu žánrovému průměru. Od chvíle, kdy apokalyptičtí žokejové začnou cválat do vazebních věznic a márnic, se však pátým jezdcem stává Stupidita. Modlil jsem se, aby pointa nebyla tou, na kterou myslím, ale vzhledem k počtu postav už tvůrci stejně neměli kam uhnout.. Má oblíbená Faidra se podivuje, v kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla. Chápu ji, ale kolikrát uvidí, že má pak dotyčný dokonale suchý účes? ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

O originalitu tady sice vůbec nezakopneme, podobných snímků i seriálů jsou mraky, ale to by nevadilo kdyby se tu nejednalo o slabší scénář se zpracováním, nesympatické postavy a malou záživnost. Takto je to další zbytečný krimi, které s přimouřenýma očima dosáhne maximálně někam do průměru. 40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak být to o dost líp dotažené a vysvětlené (protože takhle tu závěrečnou myšlenku sice chápu, ale působí spíš jako wtf a mám k ní hromadu otázek) a mít to silnější atmosféru i v prostředku filmu, asi by se mi to líbilo. Ono to totiž potenciál má a ten příběh sám o sobě je zajímavý a v určitých částech i napínavý (hlavně teda na začátku), i po filmařské stránce je to docela slušná práce, ale bohužel z toho víc jak průměrné dojmy nemám. Za zhlédnutí to stojí určitě, ale jestli si na ten film časem vůbec vzpomenu, to netuším. 3* ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní filmy, a když jde ještě o krimi, kde se řeší nějakej tajuplnej a hrůznej případ, tak je to kolikrát hodně fajn. Pokud se to ovšem natočí tak, jak má. Tady se zvládnul slabší nadprůměr, kde něco čekáte, něco zase ne, ale pořád vás dokáže držet v nejistotě. Ze začátku jsem se nemohl zbavit pocitu, že tohle už jsem někde viděl, ale pak zase přešlo. Obsazení nemělo chybu a Dennis Quaid to zahrál dobře. Scénář už tolik na jedničku nebyl, ale pořád v rámci slušnýho thrilleru a film až na pár drobností baví až do konce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama