Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Recenze (328)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

UB opět nezklamal. Při sledování Far Cry mě napadala jen jedna myšlenka a tou bylo, že se dívám na již čtvrté pokračování Univerzálního vojáka. Ve filmu uvidíte tupé dialogy, pěstní souboje, střelbu z těžkých kulometů i honičky v džípech a člunech. Tento zvrhlý počin si ani po druhém zhlédnutí víc jak jednu * opravdu nezaslouží a při pohledu na Uwe Blbův filmový výhled na rok 2009/2010, kdy chystá zprznit dalších 10 kousků, se jenom hrozím, co přijde dále. Tato drahá slátanina za $25M + urážka další herní předlohy by si zasloužila potopit do hlubin oceánu, kam patří a pan "režisér" by mohl jít už konečně ke dnu také. (1/10) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Filmařsky Uweho nejmenší průser. Til Schweiger má charisma, které se mu daří prodat i v opravdu tupém filmu, dámy jsou šukézní dle "amerických žánrových norem" a Udo Kier si svého blazeovaného záporáka viditelně vychutnává. Co je ovšem nepřekvapivější, finální akční půlhodinovka docela táhne. Úvodní akce v džungli je příšerná a je důkazem toho, že se Uwe nikdy nenaučí nasvítit scénu a nepochopí rozdíl mezi natáčením denních scén a noček. Finále má ale docela tempo (taková naháněčka přes plošiny je dokonce velmi slušná!). Poprvé nemám z Uweho filmu pocit, že se musím před všemi stydět za to, že jsem ho viděl… P.S. Když nad tím tak přemýšlím, v duelu Hitman vs. Max Payne vs. Far Cry vede v ratingu zábavnosti Uwe. Takže ve výsledku 2,5 (zaokrouhleno nahoru, abych vyvážil "odpady, co to ani neviděly"). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Uwe konečně přestal být zásadní překážkou při nucené konzumaci jeho děl a z děcka, které muselo mít ve filmu všechno, na co si zrovna vzpomnělo, se tak konečně vyklubal rošťácký puberťák, který si chvíle downloadů nejnovějších herních fláků zpestřuje koukáním na béčkové akčňárny. Sice asi nikdy neodpustím Cryteku, že prodali práva zrovna jemu, ale během sledování jsem se posměšně pochechtával myšlenkám na to, jak je musely v určitých momentech brát mdloby. Boll to vzal za docela netradiční konec a vykřesal svižnou akční komedii, ve které to naplno válí Til Schweiger. Jeho Jack Carver je doslova jukeboxem hlášek, který má zrovna ‚free play‘, takže mu huba nelení a i v akci dává na prdel kdejakým zámořským borcům, kteří si povolání ‚action hero‘ píší na vizitky. Všechno ostatní tak nějak dodatečně vlaje za jeho charismatem, ale budiž. Jako herní adaptace stěží za jednu, ale vzhledem k očekávání a překvapivému výsledku nakonec ty tři upustím. PS: Doufám, že i tohle ve Valve berou jako dostatečné memento. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Především jsem neorázně naštvanej, protože asi 60 hodnocení tady bylo v období, kdy se tenhle film ani nedal sehnat a hádejte, jaké hodnocení převládalo a co ho uvrhlo do odpadových bažin a na 160. nejhorší film, který tu na databázy je. (nebo tedy v době, kdy píšu tento komentář měl takové ohodnocení). Ten film si to vůbec nezaslouží. Sice se hrou nemá společného skoro nic, až na hlavního hrdinu, vzhledově, výbuchu lodi a podstatu příběhu, což je na tom všem asi nejdůležitější. On příběh samotný hry Far Cry by se asi dal těžko zfilmovat, i když je pravda, že Uwe to mohl točit alespoň v Karibiku a ne někde v jehličnatejch lesech, ale popravdě i to všecko mi na tom filmu nevadí. Ten film je sám o sobě parádní. Uwe to pojal jako legrácku a legrácka to taky je, o tom není pochyb. Til Schweiger je ve své roli výbornej a pomatený šílený ale geniální věděc alias Udo Kier mu s tím jeho hraním bez problémů sekunduje. Tenhle film je hlavně zábavný a to je zásadní !!!!!! Většina to tady hodnotí jenom proto, že to je Uwe Boll, a to se mi nelíbí, ten film si to nezaslouží, vždyť většina co dala odpad ten film ani neviděla, a nějací jedinci se k tomu zde i přiznávají, což je fakt hnus a nejradši bych z toho blil, protože existujou fakt daleko horší filmy. Jestli někomu vadí, že se film jmenuje Far Cry, tak ať na to nemyslí a jestli je někdo kloudnej a fakt ví, že film je hlavně zábava, tak tohle musí pochopit. Efekty sice nejsou nic extra, spíš je to hrůza, ale zase jich tam není tolik, no a jestli někdo bude tvrdit, že tím Uwe zkazil herní adaptaci, tak bych chtěl vidět, jak by to vypadalo, kdyby to natočil přesně podle toho. Dle mého se to natočit přesně podle herní adaptace ani nedá, protože pak by to vypadalo fakt blbě, a hlavní hrdina by tam postřílel víc lidí jak Rambo ve všech čtyřech dílech dohromady. Lidi proboha proberte se, fakt si to tenhle film zaslouží? Já jsem se u něj upřímně hodně pobavil a scénky s dodavačem žrádla byly fakt nejlepší. Čtyři hvězdičky tenhle film má naprosto zaslouženě. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby Celosvetovo $637,533║ No tak to teda bolo niečo otrasné, samá nuda, amatérčina, tupí dej, suchá akcia,... plus tú hru FarCry som kedysi hral, fajn hra ale ako natočiť takýto film bola fakt vrcholová zbytočnosť....a vydržal som to pozerať približne 60minút. /5%/ ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jde Chuck Norris a najde odjištěnej granát. "Granát", pomyslí si Chuck Norris. "Chuck Norris", pomyslí si granát a radši se hned zajistí... Jde Uwe Boll a najde odjištěnej granát. "Petangová koule", pomyslí si Uwe Boll. "Kretén," pomyslí si granát a s radostí exploduje... No, Uwe natáčí hrozné filmy, to je pravda, ale poslední dobou se viditelně zlepšuje. Tunnel Rats bylo jakžtakž koukatelné a ve stejném duchu se nese i Far Cry. Příběh jednoduchý, scénář holý, avšak odsýpá to poměrně svižně a jsou tu i slušné momenty, jako třeba naháněčka skrz tovární komplex, takový poloparkour. Ralf Moeller nám jaksi seschnul (ale začal prej konzumovat Aloe Vera, tak uvidíme), Til Schweiger absolutně prkenný, ale dobře sem zapadnul a Udo Kier si tu roli asi svým způsobem užil. Pár výbuchů, hodně nelogičností, ale celkově další koukatelný Uwe. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebudu popírat, že na Far Cry jsem se těšil především z toho důvodu, že si zase jednou užiju nějakej mizernej filmek. Bohužel (bohužel?) musím objektivně konstatovat, že zlaté časy, kdy každý nový film Uweho Bolla automaticky znamenal filmové peklo jsou nejspíš nenávratně pryč. Far Cry samozřejmě není dobrý film. Nijak se ale nevymyká v rámci akční videoprodukce poslední doby a v každé průměrné videopůjčovně narazíte na tucet filmů, které nejsou o moc lepší, ne-li horší. Far Cry vypadá filmově, Bollovi se daří pointovat scény a pokud není v záběru Natalia Avelon nebo Chris Coppola, dá se koukat i na herce. Takže černé hodnocení a pozice 160. nejhoršího filmu na csfd je pouhopouhý hype a plivání na každý Uweho nový film už jen pouhý přežitek z doby, kdy to bylo ještě oprávněné. Dnes už není... P.S. Hru Far Cry jsem nikdy nehrál a je mi jasné, že společného s ní film nemá nejspíš VŮBEC NIC. Na tom co jsem napsal to ale nic nemění.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hra Far Cry patrí medzi mnou najviac rešpektované a na poli fps sa dokonca jednalo (a stále jedná) o jednu z najlepších hier (kvalitou rozhodne podobná Half-Life2 či Doom3). Keď som sa dočítal o záujme Uweho o toto dielo, nasralo ma to. Všetci poznáme kvalitu jeho filmov, ale ani to neodradilo moju zvedavosť. Výsledok? Najlepší Uweho film. Dokonca je to lepšie od veľkej väčšiny béčok z nedávnej doby (Hitman, nový Punisher, AvP2...). Je tu charizmatický hlavný hrdina, pekná baba po jeho boku, humor (funguje), pozerateľná akcia a kvalitný zlosyn. Inšpiráciu hrou pravdaže cítiť (základ príbehu, hlavný hrdina a jeho košeľa, výbuch lode a scéna pod vodou, pohľad na ostrov, naháňačka na vode...) a aj keď by som si filmové spracovanie vedel predstaviť veľkolepejšie a vernejšie predlohe - som spokojný. Cítiť tu totiž potrebný nadhľad. Bavil som sa a nemá to čo robiť medzi 200 najhoršími filmami. Pekných 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je asi kouzelník, protože i když u každýho jeho filmu čtu, že to je nekoukatelná sračka, tak na to stejně každej furt čumí. Nicméně sem celkem rád, že nejsem fanoušek Far Cry a ani sem to nikdy nepařil, protože jinak bych tohle tupý béčko asi musel hodnotit hůř, takhle je to celkem solidní akční béčko s trapnejma dialogama a naivním dějem, který ale doplací na Bollovou příšernou lítající kameru ze strany na stranu pří soubojích, takže akce rozhodně nestrhne a na absolutní neschopnost vybrat sednoucí hudbu a pouštět jí v pravej okamžik, na což sem si už u Uweho tak trochu zvyknul. Přirovnal bych to k Univerzálnímu vojákovi 2, ale je to přece jen o něco lepší a navíc tady hraje Til Schweiger ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Far Cry nie je kvalitným filmom, veľkým prekvapením je však už samotný fakt, že sa dá považovať za pozerateľný a vďaka krátkej stopáži ubieha pomerne svižne. Tejto hernej adaptácii sa dá vyčítať všeličo, odsúdiť ju vopred len kvôli Bollovej reputácii je ale príliš ľahké. Ako akčné sci-fi béčko, ktoré sa zabudlo v 80tych rokoch totiž v podstate funguje, sčasti aj vďaka charizme Tila Schweigera, ktorý obdaril film nezanedbateľným nadhľadom. Havajská košeľa a ostrov sú asi jediné spojítka medzi filmom a hrou, ale vadí to? Hoci je Far Cry považovaný za kvalitný titul, nebol to práve príbeh, ktorý bol jeho prednosťou. Výsledné hodnotenie je nutné braťs rezervou, v skutočnosti o skutočne kvalitný film nejde ale pravdou je, že je pomerne priamočiaro zábavný a a nič viac sa ani nehrá. 50% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se rozhodl jít proti proudu a předhodit divákům čistokrevné béčko ne nepodobné těm největším chuťovkám žánru. Vykašlal se na současné směrování (chytrého) akčního filmu a veškeré peníze vsadil na již ověřené trumfy. Na jednu stranu díky tomu můžeme několikrát zažít pocit déjà vu (neviděl jsem ten film už náhodou?), na stranu druhou se můžeme bavit snahou Uweho, který částečně pravidla dodržuje (dějová kostra, charaktery), ale zároveň je v několika momentech poměrně vtipně překračuje (odkrytí Kriegerovi úchylky v závěru filmu). Far Cry může být divácky poměrně atraktivním filmem, zejména díky svému návratu k filmové brakovitosti. Zároveň však disponuje poměrně slušnou řemeslnou kvalitou, ať je to vizuální stránka, či ‚adekvátní‘ hudební doprovod. Průšvihem je ovšem jeho chytlavost. Ačkoli celý snímek uteče celkem rychle, chybí mu větší tahoun, případně dynamická akční scéna, která by pomohla posouvat děj kupředu. Většina scén nemá žádný přesah do následujícího děje. Zážitek se tedy nedá považovat za strhující, na to je film příliš pasivní, ale pouze za obstojný, což není příliš pochvalné. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger, jeho lámaná angličtina a plastová pistolka vs. obrazy malující Udo Kier a banda bílou barvou zmalovaných komparzistů vs. ničitel za kamerou Dr. Uwe Boll . Ano, je to nehorázná srágora, ale kvůli dvěma cool záběrům (kamera je na Uweho solidní), guilty seskoku z raketou rozstřeleného škuneru a všem přepáleným WTF momentům (intimní scéna v chatce ruluje) nemůžu dát odpad. Na to je Far Cry až příliš stupidně zábavný a na pivní party jako ulitý. 1/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nikdo neumí točit špatné filmy stejným způsobem jako Uwe Boll, to už je jisté. A Far Cry splňuje bez výjimky přesně to, co od jeho tvorby čekáte - dramatické momenty jsou nadmíru vtipné, komediální momenty v čele s uřvaným dovozcem jídla vtipné ani za mák nejsou a herci jsou nuceni pronášet naprosto nemyslitelné dialogy. Plus jsou tu dva nezapomenutelné aspekty - Kierova záliba v malování a "romantická" vsuvka v chajdě s následnou (ne)dohrou. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Uwe Boll? Vždyť je to docela...dobrý!:D No vážně, Uwe se lepší. Měl by zaměstnat lepšího scenáristu, ale sám se coby režisér znatelně lepší.. (Porovnávám s House of the dead). Když se na scéně objevil Udo Kier (nevěděl jsem, že tu hraje), tak mé srdce zaplesalo:) Zdejší hodnocení je úplně zcestné a to je fakt škoda. Tohle není moc dobrej film, ale způsob, jakým to tu většina lidí hodnotí je zarážející.. ()

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Obsazení Til Schweigera mi ani k té jedné hvězdě nestačí. Maximální znásilnění akční klasiky Uwe Bollem, to je cečkový (či zetkový) Far Cry. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sice Uwe z exotické džungle s nádhernými plážemi přesunul film do sychravých lesů Kanady a z mutantů udělal týpky v bílém. ale nakonec se na to dalo i koukat. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dr. Moreau skrížený zo Cyborg Copom feat. krotký Uwe bez trademarkov = nudný, ale strávitelný teleport do éry Pyuna, Sarafiana či Firstenberga. Emmanuelle Vaugier je mňam a šušlajúci Schweiger ma celkom bavil. Ani nie je na čo moc frflať (hrou nedotknutý), snáď len ten statív by si už mohol Uwe konečne kúpiť. 35% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava. Boll má štěstí že ví, že točí sračky. Dokáže si totiž sám ze sebe neskutečně utahovat. Far Cry je v tomhle silně nadprůměrný. Jenomže to není zdaleka všechno. Til Schweiger je charizmatický až to není hezké, Udo Kier je záporák k zulíbání a akce je překvapivě dobrá. Když se tohle všechno zmixuje, dostaneme zajímavou exotickou pachuť, které nevadí ani absence vyššího rozpočtu, monstrózních efektů a kamerových filtrů. Klidně bych se podíval znova, bavil jsem se královsky. S hrou to sice moc společného nemá, ovšem jehličnaté lesy ještě nikdy nebyly tak cool. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehe, stal sa zázrak a pri Uwe Bollovi sa mi nechcelo kontinuálne blinkať :-) Dokonca som sa cez triezvu hodinku a pol dostala celkom oddychovo a pobavene. Nakoľko tomu napomohol ešte stále veľmi sexi Til Schweiger, neviem. Asi dosť. Samozrejme, logika tu dostáva husto na frak, na nejaké vysvetľovačky konania postáv nie je čas (chvalabohu, neviem si predstaviť, že by tam Uwe práskol ešte psychologický aspekt a natiahol to na dvojhodinovú grcku), čo sa bude diať je vám jasné skôr než filmovému štábu, a tú krasotinku by som ťažko nazvala herečkou, ale... vzhľadom na obsah a žáner to celkom ušlo! Najviac sa čudujem asi ja sama :-) P.S.: O jednu verziu hry Far Cry som "zavadila", ale inak ju veľmi nepoznám a jej mytológiu tiež nie. Takže tento aspekt filmu nehodnotím. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chuť přijít už konečně o režijní panictví s neumětelem Uwe Bollem byla velká, nic sexy to ale nebylo, spíš jen prachmizerné osahávání v místech, kde mě to nevzrušovalo, takže se budu raději příště ukájet sám nad něčím smysluplnějším. Ale je dost možné, že Uwe trochu toho více vzrušení investoval do nějaké větší sra*ky, tak si přece jen v nějakém delíriu dám možná ještě říct.. ()

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama