Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický příběh v hvězdném obsazení. Starými chodbami a katakombami Opery se plíží záhadný přízrak, který se snaží zasahovat do života svých obětí - klasický román Gastona Lerouxe z roku 1908 byl již několikrát zfilmován. Tato verze přenáší celý děj do Budapešti. Také zde se setkáváme s dirigentem, jehož žena - operní pěvkyně - spáchá sebevraždu poté, co se jí dostane velice nepříznivé reakce. Dirigent se rozhodne pomstít, vše se mu ale začne vymykat z rukou. Jako Fantom se pak rozhodne vést k úspěchu mladou zpěvačku, jež se nápadně podobá jeho zesnulé paní. Co se však odehrává v šílené mysli? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Temná budapešťská variace na klasický Lerouxův román. Skvělé herecké výkony Maximiliana Schella a Michaela Yorka, ale celek je především podřízený melancholické Jane Seymour v atraktivní dvojroli. Filmu hlavní náladu určuje fetiš z opery Faust a Markétka Charlese Gounoda. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Z příběhů o tajemném démonovy které jsem viděl asi nejslabší zpracování který nezachrání ani velká jména. Od těchto filmů očekávám velké tajemno, temno, skvělé písně, důmyslnější zápletku a i nějaký napínavější závěr. Této verzy chybí z těchto věcí úplně vše... - 4. 4. 2011 - 45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasický román Gastona Lerouxe se dočkal od roku 1908 hned několika filmových zpracování a bohužel musím konstatovat, že tohle je jedno z nejhorších. Známý příběh v něm figuruje Fantom, záhadná to bytost zná určitě spousta z vás, takže nějak více se rozepisovat o samotném ději zřejmě nemá cenu. Jen se tentokrát přesuneme z Francie rovnou do Maďarska. Kostra příběhu zůstala celkem nepozměněna nicméně se zde dá přece jenom nalézt několik nových nápadů. Jenže se však nejedná o nic převratného, co by nás posadilo na zadek. Tento televizní film vkládal veškeré své naděje především do hvězdného obsazení, které mělo jeden hlavní cíl. Tím bylo nalákat co největší počet diváků, vždyť co jméno to pojem. Jenže ani tento krok není vždy zárukou kvality, zvláště pak když samotná kvalita scénáře a práce režiséra zrovna moc lesku nepobraly. Obrovská část snímku je zastřena romantikou a její přemíra místy opravdu nudí. Zlatý hřeb večera však přišel se závěrem, kdy nám Fantom ukáže svou znetvořenou tvář. Na masce totiž spolupracoval samotný Stan Winston, který odvedl opět velice slušnou práci. Konečně se mi v těchto chvílích dostalo přesně toho, co jsem od toho očekával celou dobu. Viděl jsem už několik filmových verzí a můžu říct, že tato maska patřila k těm nejlepším a to zcela po právu. Je jen opravdu velká škoda, že krásných okamžiků zde bylo opravdu jen poskrovnu. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tento do Budapešti zasazený příběh, který s ohledem na místo děje nemohl logicky ponechat postavám ani jejich pravá románová jména, na mě působil poněkud slátaně a nedotaženě. Přestože se tu objevují poměrně známá herecká jména, nemohla jsem se chvílema zbavit pocitu, že koukám na ochotnické představení. Ale abych nebyla jenom kritická, sem tam se tam objevila i nějaká lepší scéna. ()

Reklama

Reklama