Reklama

Reklama

Sindibád a Tygří oči

  • Česko Sindibád a Tygří oko (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, odvážný námořník a princ z Bagdádu, vyplouvá do Charnaku, aby požádal prince Kassima o ruku jeho sestry Farah. Po příjezdu Sindibád zjišťuje, že Kassim byl začarován do podoby paviána svou ďábelskou macechou Zenobií. Aby zlomil zlou kletbu, musí se Sindibád vydat na dalekou a nebezpečnou cestu, ze které se ještě nikdo nevrátil. Na jeho pouti se setkává s různými monstry a příšerami jako třeba Minaton - obrovská bronzová socha a šavlozubý tygr. Podaří se Sindibádovi zlomit kletbu zlé Zenobie? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Lima 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem velkým milovníkem práce Raye Harryhausena (zde vyráběl triky, je spoluautorem scénáře a celý film produkoval), musím uznat, že zde VÍCE než v jeho jiných filmech (v ně počítaje i ´Souboj titánů´) zub času hlodal a hlodal. Poutavá atmosféra nechybí, příjemně staromódně vyprávěný příběh upoutá, ale triky (zejména všechny přední/zadní projekce) mají diskutabilní hodnotu. To se nevztahuje na loutky rozpohybované pookénkovým snímáním, ty jsou opět perfektní a zde vyniká zejména oživlá zlatá socha s hlavou býka, obří mrož a souboj pravěkého obra s tygrem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento snímek přesně vystihuje, co jsem jako dítě miloval. Fantasy snímky jako jsou tyto se Sindibádem nebo Jáson a Argonauti. Triky od Raye Harryhausena jsou prostě něco jedinečného. Tato láska mi zůstala na vždy, ale už musím hvězdičku ubrat, protože některé efekty jsou už prostě trochu mimo. Přesto je to velká zábava, která dokáže děti. Jen do toho Sindibáde! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Klasický Sindibád s dnes už klasickými triky.Velmi dobrý je zvláště závěrečný souboj Kyklopa a Tygra. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích ne tolik povedení potomci přeslavných rodičů - Patrick Wayne (John Wayne) a Taryn Power (Tyrone Power). Třetí a nejslabší Sindibád - film trikaře Raye Harryhausena. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kapitán, kapitán, ten pavián vie hrať šachy!“ – „Nekrič, ja viem, dal mi dvakrát šach mat.“ Niektorí nevedia, kto bol Ray Harryhausen. Tým rozhľadenejším sa marí čosi o SÚBOJI TITANOV – a frajeri vedia, že to bol hollywoodsky trikár a producent, ktorý tvoril nezabudnuteľné filmové monštrá pred nástupom počítačových efektov, ktoré znamenali koniec jeho kariéry. SINDIBÁD A TIGRIE OKO patrí k jeho menej slávnym počinom (podieľal sa na ňom ako producent, tvorca monštier a autor námetu). A právom - napriek tradične skvelým netvorom (a paviánovi) a výraznej vizuálnej stránke (ľadové peklo, pyramída) ponúka až príliš drevené herecké výkony (u mužov stačí mať svaly, ženy sa zasa musia kúpať nahé), tempo príliš stagnuje, scenáru chýbajú ostrejšie hrany a vôbec, celé je to prekvapivo málo výpravné (hrdinovu posádku netvorí snáď ani desať mužov a zlosynovia, vyrážajúci po ich stopách, sa počítajú na tri kusy, vrátane kovového Minotaura). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z dobrodružných filmů mého dětství. O napětí a dobrodružství zde není nouze, Harryhausenovské triky zde rovněž jsou, charismatičtí herci, krásné ženy... Já myslím, že to ke slušnému dobrodružství stačí, ne? ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sindibád zas tak jednou brázdil modré vody a tu ho osvítila myšlenka, že je vlastně osudově (po kolikáté už?) zamilován. Co by muž, kterého osudovost postihne co chvíli, neudělal pro svou v revolvingové výměně opět jedinou? Srdnatý kapitán naprosto cokoliv. Dobrý vkus se chlapíkovi (sám tentokráte docela fešák) upřít nedá, doktorku Quinnovou jsem měla také vždy ráda. Do doby zjevení Sindibáda velmi konspirativní Farah ovšem s příchodem muže svého srdce zřejmě pod vlivem jeho testosteronu, feromonů a následného hormonálního hnutí naprosto zblbne a vyzradí pomalu i recept na to, jak udělat z tuhého odpadu zlaté kuličky a uplést bič. Čarodějnice se toho chytne, ukuje si vola, protože nikdo jiný by pro ni tak dokonale a beze slova neotročil, a pustí se do pronásledování a maření plánů našich hrdinů. Je pravdou, že nejen princezna podlehne formulářovému syndromu (to je ta situace, kdy člověku při pohledu na kolonky klesá IQ o dvacet bodů nejméně), ale obdobně jako ona zblbne i Melanthius. Každý má právo být pět minut denně blbý a někdy se to zkrátka nastřádá. Má to za následek to, že stařík vybreptá taky i to, co neví, což je příčinou všech dalších nesnází. Země kouzlům zaslíbená disponuje jak ledovci, tak tropickým rájem, v zemi kouzel vlastně normálka a ani zikkurat tak úplně nepřekvapí. Pak se vynoří jednorohý King Kong a naši hrdinové jsou rádi, že s sebou mají blondýnku, to krása zabila zvíře. K tomu opelichanému tvorovi, který se dostal až do názvu, se nebudu vyjadřovat. Tygří oko pro mě i nadále zůstane tím hezkým polodrahokamem a do budoucna hodlám předstírat, že toho nedůstojného reprezentanta šelem kočkovitých jsem nikdy neviděla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, příběh opět není žádná sláva a některé herce (obzvláště macechu Zenobii a jejího synáčka) bych beze všeho oželel, nicméně tenhle Sindibád je skvělá podívaná. Hodina a padesát minut nacpaných triky Raye Harryhausena, z nichž nad některými zůstává dodnes rozum stát, dokáže do dětských let vrátit snad úplně každého. Osobně mám nejraději tu zasněženou a zmrzlou pasáž s obřím mrožem a pak samozřejmě závěr se šavlozubým tygrem, nicméně obří "lidoop" (vypadá jako kyklop z prvního Sindibádova filmu, jen má dvě oči) a koneckonců ani princ-pavián Kassim nejsou vůbec marní. Lehce zastaralé, ale pořád magické a velice příjemně koukatelné dílko. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na tohohle Sindibáda jsem si na rozdíl od zlaté cesty poupravil svůj názor směrem nahoru. I když Sedmá Sindibádova cesta zůstává pořád nepřekonatelná tak tohle je víc než slušné trikové a pohádkové dobrodružství. Představitel hlavní role je tu lépe vybraný a film má takový typický look své doby, ale to není nic špatného. Nakonec jsem se rozhodl svoje hodnocení překlopit k těm těsným čtyřem hvězdám a udílím 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z trojice Harryhausenových filmů o Sindibádovi (Sedmá Sindibádova cesta, Zlatá Sindibádova cesta) je tento nejslabší. Velmi dobré triky, mizerná výprava, otravné nadužívání zadní projekce a místo tygra Smilodon. Nejlepší postavou je pro mne čarodějka Zenobia ( Margaret Whitingová), z monster už se vybírá hůře. Přerostlý blanokřídlý hmyz (vosa? sršeň?...nevím, ale než se zvětšila, šlo o včelu), Minaton, obří mrož, tři démonci z ohně (raději jsem měl kostlivce)....V rámci žánru jde o pořád dobrou zábavu, několik scén je i příjemně tajemných (cesta na lodi čarodějky ledovým tunelem), a i když v lecčems jsou připomenuty předchozí filmy (vždy cesta někoho postiženého kletbou za uzdravením), jde již o fantasy klasiku. Harryhausenův vrchol přišel až se Soubojem titánů... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Fantasy jak má být. Triky sice na dnešní dobu primitivnější, ale pěkné. Příběh je silný. Pár much to má, ale i tak je to pěkné. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Námořník Sindibád se se svojí posádkou neohroženě vrhá vstříc nevyzpytatelnému dobrodružství. Zdá se však, že k diváckým břehům doplul už poněkud opotřebovaný filmík. Neúprosný zub času mně po letech připravil poněkud odlišnou podívanou bez kouzla, kterým v mém dětském věku neochvějně vládnul. Najednou byl přede mnou film s vybledlými barvami, "kastrolovým" dabingem a s legračními speciálními efekty, obdobnými jako například z klasického Souboje titánů od zesnulého a proslulého trikaře Raye Harryhausena. Všechny stvůry a příšery, které naháněly strach anebo jsem se na ně těšil, působily až téměř nevzrušivě a z napínavého dobrodružství zůstal vetchý film s typově přesným hereckým obsazením a navrch s pohlednou Jane Seymour. Dobrodružství je to však stále v mnoha ohledech nápadité, ale jen by to chtělo film zrestaurovat. Pro ty, kdo jej ještě neviděli, to může být ideální volba vzhledem k tomu, že filmy podobného ražení už dávno vymizely. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tomto jsem vyrůstal. Vždycky mi vadilo jak je film dlouhý a nic se nemění ani tak, ale film má neuvěřitelně dokonalou stop-motion animaci která bere dech. Jinak se jedná o kvalitně natočený dobrodružný film s klišovitým příběhem ale dokáže zaujmout. Nejlepší scény jsou vždy s minotaurem až mi ho bylo na konci líto. Zábavný film který nestárne. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

O něco slabší atmosféra než u Sindibádovy zlaté cesty, ale stále klasika s řadou fiomových lahůdek, zejména pro fandy klasických triků, které se obešly bez počítačů... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Z těch tří klasických sindibádovek mi ta poslední přijde nejslabší. Dobrodružná fantasy pohádka dnes oslovuje spíš jen příznivce Raye Harryhausena. ()

Související novinky

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

03.05.2019

Ve věku 74 let zemřel herec Peter Mayhew, který ve Star Wars ztvárňoval původního Chwebaccu (Žvejkala), nejlepšího přítele Hana Sola. Mayhew se narodil v Londýně, později ale získal americké… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama