Reklama

Reklama

Sindibád a Tygří oči

  • Česko Sindibád a Tygří oko (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, odvážný námořník a princ z Bagdádu, vyplouvá do Charnaku, aby požádal prince Kassima o ruku jeho sestry Farah. Po příjezdu Sindibád zjišťuje, že Kassim byl začarován do podoby paviána svou ďábelskou macechou Zenobií. Aby zlomil zlou kletbu, musí se Sindibád vydat na dalekou a nebezpečnou cestu, ze které se ještě nikdo nevrátil. Na jeho pouti se setkává s různými monstry a příšerami jako třeba Minaton - obrovská bronzová socha a šavlozubý tygr. Podaří se Sindibádovi zlomit kletbu zlé Zenobie? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Han22 

všechny recenze uživatele

V dětství moje nejoblíbenější Sindibádovka, která moc ze svého kouzla neztratila. Sindibád se vydává přes půl světa, aby navrátil princi proměněnému v opici lidskou podobu a závodí s časem, neboť jde o to, jestli zůstane uvnitř člověkem a jestli stihne korunovaci. V patách je jim zlověstná čarodějka se svým synem (které se ne všechno daří), po boku pár věrných přátel. Má to trošku mezinárodní nádech, neboť k arabskému duchu se přidává řecký element v podobně excentrického mudrce s dcerou a půlka filmu se odehrává někde na severním pólu. Jsou tu dvě krásné holky, má to spád a pár zajímavých herců. Další z Dr. Who Patrick Troughton jako řecký mudrc, budoucí dr. Quinnová Jane Seymorová jako princezna a syn Johna Wayne jako Sindibád. A samozřejmě úžasná Harryhausenova monstra - obří včela, kovový býk, megalomanský mrož, troglodyt a šavlozubý tygr a jejich famózní souboj - vše mírně v prehistorickém nádechu. Je tu pár much - světelné efekty jsou opravdu strašné, Patrick Wayne bohužel moc charismatu a talentu po otci nepodědil a konec je dost useknutý. Ale silné 4* si to zaslouží. Fantasy roku 1977. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Námořník Sindibád se se svojí posádkou neohroženě vrhá vstříc nevyzpytatelnému dobrodružství. Zdá se však, že k diváckým břehům doplul už poněkud opotřebovaný filmík. Neúprosný zub času mně po letech připravil poněkud odlišnou podívanou bez kouzla, kterým v mém dětském věku neochvějně vládnul. Najednou byl přede mnou film s vybledlými barvami, "kastrolovým" dabingem a s legračními speciálními efekty, obdobnými jako například z klasického Souboje titánů od zesnulého a proslulého trikaře Raye Harryhausena. Všechny stvůry a příšery, které naháněly strach anebo jsem se na ně těšil, působily až téměř nevzrušivě a z napínavého dobrodružství zůstal vetchý film s typově přesným hereckým obsazením a navrch s pohlednou Jane Seymour. Dobrodružství je to však stále v mnoha ohledech nápadité, ale jen by to chtělo film zrestaurovat. Pro ty, kdo jej ještě neviděli, to může být ideální volba vzhledem k tomu, že filmy podobného ražení už dávno vymizely. 60% ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu ma hned uputal, ked hned z fleku uz ukazali obzivlych kostlivcov, aj ked vyzerali troska groteskne. Hlavne tie ich oci boli na smiech. Aj tu boli na zozname par tvorov, ktore neuvidite v dnesnej dobe. Mechanicky typek s bycou hlavou, od ktoreho som ocakaval, ze bude zapasit s niekym zo Sindbadovej druziny, ale bohuzial sa mu nedostavila prilezitost, co je aj skoda. Dalej tu bol vacsieho vzrastu praclovek, ale z toho sa nakoniec vyklulo dobre stvorenie. Zo zlych tu akurat stali za rec obrovska osa a sablozuby tiger do ktorej sa prevtelila carodejnica. Mohli do filmu aj viac toho dat z rise fantasy zloduchov, to by ma urcite potesilo viacej. Ani tento diel neni zly a nesie sa v podobnom duchu ako predosle diely. Takze zas taky sklamany som nebol a preto mu davam pozitivne hodnotenie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tomto jsem vyrůstal. Vždycky mi vadilo jak je film dlouhý a nic se nemění ani tak, ale film má neuvěřitelně dokonalou stop-motion animaci která bere dech. Jinak se jedná o kvalitně natočený dobrodružný film s klišovitým příběhem ale dokáže zaujmout. Nejlepší scény jsou vždy s minotaurem až mi ho bylo na konci líto. Zábavný film který nestárne. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Posledný z troch filmov o Sindibádovi, ktoré Ray Harryhausen vytvoril pre štúdio Columbia. V týchto filmoch mal na starosti triky a ich aj spoluprodukoval. Tento tretí Sindibád má podľa mňa prostrednú úroveň. A namiesto čarodejníka, je tu čarodejnica. [´The 7th Voyage of Sinbad´ (1958), ´The Golden Voyage of Sinbad´ (1974)] ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Když si po společně strávené noci povídají Sindibád (Patrick Wayne) a princezna Farah (Jane Seymour), Sindibádovi viditelně přímo před kamerou spadne z pravého ucha náušnice, v dalším záběru se opět objevuje, a poté opět mizí. (korbitch22)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu vystupuje z klece princ Kassim (Damien Thomas), má oblečený tmavě rudý plášť, pár vteřin na to má herec zcela jiný plášť, a to navíc ještě fialové barvy. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

03.05.2019

Ve věku 74 let zemřel herec Peter Mayhew, který ve Star Wars ztvárňoval původního Chwebaccu (Žvejkala), nejlepšího přítele Hana Sola. Mayhew se narodil v Londýně, později ale získal americké… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama