Svedení Joea Tynana

Seduction of Joe Tynan, The

USA, 1979, 107 min

Bill Conti

Rozpočet $-miliónovTržby USA $19,595,168Tržby Celosvetovo $-(3.3.2010)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $19,595,168(12.2.2007)

• bassator

6. 6. 2010 - 30%(24.6.2010)

Moc jsem si od toho filmu slibovala, ale zázrak se nekonal ! Jedno velké zklamání, film nepřinesl nic nového. I ta politika byla nějak "ujetá". Leda, že by to v Americe bylo fakt jenom o té posteli. Nebo též někdy u nás ? Alan Alda chtěl zřejmě na něco upozornit, ale moc se to nevyvedlo, nemělo to vtipné dialogy a nezachránila to ani mladičká Meryl Streep. Je to úplně obyčejný průměrný film bez kouska šťávy. Ale filmových ocenění teda má habaděj !(29.7.2010)

O politicích, jejich manželkách, avantýrách a politice to vše je toto drama s prvky komedie. Scénář : Alan Alda. Kamera : Adam Holender. Hudba : Bill Conti.(9.5.2011)

• Josefin

Opravdu nic moc, dobrá polovina filmu plná politiky, jen takové to plkání. Joe Tynan byl uchvácen mocí, slávou , ale hlavně mladičkou Merryl Streep s kterou si rád zaskotačí, tady můžu ocenit jen výkon Alana Aldy, který ten film celý táhne, jinak by to šlo do kytek. Prostě jsem se nudila, vtipné to není a konečný závan morálních závazků se mnou nezacloumal. Alan Alda si určitě zaslouží za svůj výkon minimalně 4*, ale filmu víc dát nemohu, protože jsem se dodívala jen zázrakem.(28.6.2010)

• Aleee89

O Svedení Joea Tynana bych nezavadila, kdyby mou nejoblíbenější herečkou nebyla Meryl Streep a kdybych časem nechtěla vidět úplně všechny její filmy. Ovšem nebudu radostně skákat do stropu. A nebudu ani velebit film, který je, i přes účast Meryl, přinejmenším nedobrý. Osciloval na pomezí dramatu a jakéhosi milostného příběhu, ovšem dramatu tam bylo pramálo a milostná linka byla taky jen tak naoko. Zkrátka a dobře to chtělo být vším a ve výsledku to není ničím. Je to nudné, prázdné, bez šťávy. Tu nedodá ani Meryl, ani Alan Alda, k němuž nemám žádný vyhraněný názor. Není tam vtip, není tam nic, co by mě nutilo dívat se dál, ač jsem se teda ze slušnosti dodívala. Žádné emoce, které mám u filmů tak ráda, se nedostavily. Snaha herců nepomáhá, když jejich postavy zabíjí scénář.(19.4.2012)

• Johgas

To se jeden takhle chtěl stát americkým prezidentem, a nevšiml si, že se mu rozpadá manželství. Film, který se vleče, půlku zabírají politické debaty a procedury relevantní pro USA, druhou půlku tráví s Meryl (které to tedy velmi sluší). Velmi se mi líbil výkon Barbary Harris, jakožto manželky ambiciózního politika, postupně přicházející o iluze.(29.2.2012)