Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak jako jasně že to je notně pitomoučký, ale stěžejní myšlenka cyklicky půltisícileté války světů je silná jak hovado... když se k tomu přidá značně epic provedení (přestože často mizerných) efektů, lze přehlídnout i demenci většiny dialogů, toporných béčkových pseudoherců a vykradení několika filmů pánem prstenů počínaje a dračím doupětem konče... prostě totálně předvídatelná oddychovka, od které dostane nejvíc právě ten, kdo čeká nejmíň. 50% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ toho, jak to vypadá, když se to přežene s lobotomií. Příběh je stupidní sám o sobě, ale tragické pokusy naroubovat do filmu humor nebo scénáristická bezradnost (skvěle viditelná při scéně, kdy hlavní hrdinové prchají v autě před rozzuřeným plazem, který je má těsně před tlamou, STŘIH, hrdinové sedí v restauraci a povídají si s kamarádem - uniklo mi něco?) dávají i odolnějším divákům zabrat. Takže jediným pozitivem zůstávají samotní draci, obludy a vizuální efekty, na které se koukat nejen dá, ale je to radost. Mohl z toho vzniknout výborný dvacetiminutový videoklip za pět hvězdiček, takhle je to jen na dvě... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidé si myslí, že časy draků u už pryč. Ale ty časy teprve nastávají…. během 20 minut nás seznámí se vším potřebným a bitva o osud světa může začít. Had řádí ve městě, padají budovy, létají auta. Digitální a zvukové orgie. Pak přilétají draci (chovají se jako vetřelci) a další příšery. Proti nim armáda. Takže dobrý, pokud Vám toto stačí ke štěstí a nevadí, že některé scény jsou zbytečné nebo trapné. P.S. připomíná mi to snad všechny fantasy co znám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, je to vcelku debilita, ale super zabavna. Ta legenda by jeste docela usla, horsi je to s postavama a vrchol vseho je, kdyz si hlavni dvojka asi tak minutu po seznameni zacne slibovat vecnou lasku. Na druhou stranu, na to, ze se nejedna o nejakej blockbuster jsou tu docela obstojny triky a samotny herci nejsou vylozene spatny. No a navic se film s nicim nesere, prvni pulka je sice takovy ocekavany uvedeni do deje, objasneni legendy a predstaveni postav, ale i tady se naka ta akce najde, ale druha pulka uz je jedna velka rezba, kde si to dava armada nejakejch rytiru se spoustou ruznejch potvor versus armada s tankama a vrtulnikama a na zaver dojde i na velkej souboj dvou hlavnich draku. A ja se perfektne bavil. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nelíbil The Host, D-War se vyhněte obloukem. Megalomanská kravina za 45 milionů dolarů, z nichž většina zřejmě padla na triky. Ty jsou poměrně zdařilé (nepočítám-li momenty, kdy se kamera zastaví a ukáže nám ještěrku v celé své kráse). Demolice města v druhé půli je fajn (ačkoliv občas vykrádá Emmerichovu Godzillu a jiné monster filmy), vše ostatní je děs a hrůza. Jihokorejský režisér a scénárista Hyung-rae Shim zklamal na obou frontách. Dělá příběh zbytečně složitý, namísto vhodnější jednoduché premisy nám servíruje rovnou celou mytologii a rozjetý příběh zdržuje flashbacky, sny postav a podobnými věcmi. Postav je příliš a ti zlí se dokonce zjevují jakoby odnikud. Režie mu dělá bohužel ještě větší potíže a tak většina dramatických scén v jeho podání vypadá jako libovolný výjev ze série Scary Movie a nedokáže vypointovat ani jednoduchý gag (epizodka s hlídačem zoo). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama