Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To jsem zase takhle jednou dostal chuť si pustit nějaký ten asijský kousek a náhodná volba mi do cesty přinesla tento film. Směsice akčního fantasy hororu mi rozhodně nevadila, navíc strohý obsah filmu nevypadal na první pohled zas až tak špatně. Ve skrytu duše jsem tak nějak doufal, že by mohlo jít o něco podobného, jako nám nabízí třeba Gojira série. Bohužel jsem však dost spletl a popravdě z tohoto filmu zrovna moc nadšený nejsem. A to i přesto, že do něj jeho tvůrce (režisér a scénárista v jedné osobě) investoval opravdu nemalý peníz. No a jak jsem zjistil, tak si na sebe tento počin i dost solidně vydělal (což opravdu moc nechápu). Celková kvalita filmu totiž moc dobrá není. Hlavně tedy co se samotného příběhu týče. Některé pasáže jsou neskutečně nudné, dá se tu narazit na opravdu velké množství nelogických situací a jediné co jsem dokázal ocenit trochu více, jsou samotné speciální efekty. Ty nejsou zas až tak špatné. Dost mě však iritovala především ona Burakiho armáda rytířů, ještěrů, tvorů s raketomety na zádech – no prostě téměř nezničitelná mašinérie, která ničila všechno nejen v dávné historii, ale víceméně sejmula i půlku Los Angeles. Na opravdový souboj dvou Imoogi si musíme počkat až do samotného závěru. To však neznamená, že by zlý Buraki nějak zahálel. K dílu zkázy přispěl rovněž mírou vrchovatou, nicméně hlavně okolo něj se točila i spousta nelogických prvků v tomto příběhu. Další alfou a omegou byli naši dva hlavní lidští hrdinové. Jejich představitelé mi byli docela sympatičtí, nicméně se v některých chvílích rovněž chovali a rozhodovali jako totální retardi. 40% ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $10,977,721Tržby Celosvetovo $75,108,998(z toho bola tržba z Južnej Kórei pekných $55,187,480)▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,587,993 //počet predaných kusov 396,008║ __Tak tomuto sa povie - jednoznačne vo všetkých smeroch nezvládnutý projekt. Neviem či téma o drakoch je tak ťažko zvládnuteľná lebo takmer všetko čo sa okolo tejto potvory natočí končí fiaskom, stačí spomenúť také filmy ako Eragon či Kráľovstvo ohňa ale tie sa aspoň ako tak dali zniesť oproti tomuto Korejsko-Americkému neznesiteľnému béčku. /10%/ ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Úžasné veledílo. V době, kdy sem ten komentář plácnu, už budu vědět najisto - teď si tipuju, že kolem bude spousta jedno-dvojhvězdiček a potupných komentářů. Ať tomu tak je či není, jsem rád, že patřím mezi ty, kteří si dokáží opravdu, Opravdu užít skvělý film. D-war nezdržuje a neotravuje otravnou omáčkou, jak to dělá spousta jeho žánrových bratří. Již ze začátku máme jádro příběhu, a pak se rozjíždí jízda, která neskončí až do konce. Grafické orgie postavené na prastarém příběhu, nic více, nic méně. Od korejského filmu Host jsem podobný zážitek neměl, a že mi hodně chyběl; plných pět z pěti si rozhodně zaslouží. Ano, jako u každého filmu, menší chybičky se našly - děj občas skočí příliš rychle dopředu, snad nějaké ty menší detailíky v nějaké scéně - ale opravdu, Opravdu bych se za sebe musel stydět, kdyby mi tyto chybky dokázaly zkazit tak úchvatnou podívanou, jako je D-war... A připíšu to sem - už jsem tu, a s hvězdičkami jsem se koukám nespletl :) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak jako jasně že to je notně pitomoučký, ale stěžejní myšlenka cyklicky půltisícileté války světů je silná jak hovado... když se k tomu přidá značně epic provedení (přestože často mizerných) efektů, lze přehlídnout i demenci většiny dialogů, toporných béčkových pseudoherců a vykradení několika filmů pánem prstenů počínaje a dračím doupětem konče... prostě totálně předvídatelná oddychovka, od které dostane nejvíc právě ten, kdo čeká nejmíň. 50% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý efekty. Řekl bych, že ještě lepší než v Emmerichově Godzille a to je co říct !!! Jinak všechno ostatní je buď stupidní nebo prachobyyčejný průměr, proto když zvážím všechny zápory i nějaké ty klady filmu, tak to vyjde na 1 pěknou hvězdičku. :-)))) Pro milovníky různých přerostlých hadů (draků), bulbasaurů s dělomety na zádech, stegosaurů nebo ptakosaurů se zabudovaným raketometem určitě povinnost. :-D :-D ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama