Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril som ti, že je to obrovské.“ – „Ale nie, že to zožerie autobus.“ "Až" 20% dávam za dva dobré vtipy (slon, zvieracia kazajka) a dve veľkolepé akčné trikové orgie (prepad dediny a veľkomesta), čo sú také šialené akčné scény, že Emmerichova GODZILLA je oproti nim (tanky! Bojové helikoptéry!) nízkorozpočtová TV inscenácia. Ale je to dobrý film? Ani omylom. Medzi spomenutými dvoma bojovými pasážami sú desiatky minút otravnej nudy. Film je naprataný nulovým príbehom (niekto stále uteká pred akýmsi hadodrakom alebo čo to bolo), postavy v lepšom prípade na hniličku a dialógom sa venovať nemienim. Menej americko-kórejských koprodukcií! ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc peněz....ty by se narvali animátorům, kteří odvedli (za ty prachy) přímo výbornou práci. Útok na LA je prostě parádní jak cyp. Jenže, jak už je tu tisíckrát zmíněno, trvá asi tak 30minutek. Jason Behr je prostě neschopnej imbecil, který se umí tvářit jen tragicky (a to ještě k tomu velmi blbě)...kdyby do hlavních rolí obsadili všechny bestboye a osvětlovače, tak ta kulervoucí akce mohla být o 15minut delší, no ne? :) Scénář snad ani nebyl, zadání bylo: "Pamatujete si na největší dějová klišé? Fajn, tak se to snažte na place nějak zahrát." Ale těch oserů je tam víc, párkrát jsem si říkal, jestli to není parodie...fakt, je to příšerné! A opravdu hodně mě překvapilo, že scénář má na svědomí stejný člověk, který se ujal režie....jihokorejec a napíše takové hovno? Neřeknu, kdyby poměr akce:děj byl nějak 85:15, potom by to dávalo smysl, ale takhle? No fucking way, man. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Imoogi ,2. The Legend Awakes ,3. Village Attack ,4. Love Theme ,5. Yeouijoo ,6. General And His Army ,7. Second Life ,8. Destiny ,9. Battle In The Sky ,10. Hypnosis And Flashback ,11. Cafe Attack ,12. Rooftop Showdown ,13. The Altar ,14. Buraki ,15. D-War ,16. Farewell ,17. Arirang ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčko je béčko, vždy bolo a vždy bude. Na podobný typ filmu potrebujete vysoký rozpočet, za chrbtom veĺké štúdio a človeka na režisérskom poste, ktorý má s podobnými projektami skúsenosti. Scenár ani tak nepotrebujete, tu by malo ísť o tembo a super triky. Tie tu bohužiaľ chýbajú, ale to je tým, že je to jednoducho béčko a viac z almužny nevyťažíte. Takže načo sa podobné filmy vôbec točia? ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Korejskej Pán prstenů, kříženej s Hellboyem a Godzillou a... a tak dále. Nepochopím rozdíl v kvalitě jednotlivejch triků a animací. Asi došla škvára a něco dodělávali studenti soulský střední školy na hodinách informatiky. Celý je to takový poloamatérský, nedotažený a závěrečná naháněná (která nás nechá zavzpomínat i na King Konga) s finálním soubojem jsou do úmoru natahovaný. Zívačka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama