Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Had leze z díry, vystrkuje kníry...a tahá se za ně šupinatou prackou a říká: "Bůhéa bhébrrrll Jar Jar Binks!!". Korea je nepochybně kulturně svébytný kout země, a vyplácání největšího rozpočtu za rok 2007 na přesun děje do USA a vytvoření světa, kde zlý obří had každých pět set let hledá "kouzlo", které ho přerodí v nebeského draka, a nebesa sesílají mocného válečníka ku pomoci dobré věci, by mohlo fungovat. To by ale scénář nesměl odpovídat standardům nejdebilnějších televizních dobrodružných filmů. Nemám problém s existencí a fungováním světa, který nám tu byl ukázán, ani s tím, že armáda zlého draka vypadá, jako by utekla z Epizody I (byť jsem se musel smát, a opravdu čekal, kdy ta retardovaná zrůdička pro dětské publikum - pardon, zásadní dějotvůrce Ságy Ság - svým mocným jazykem zastaví meč hlavního záporáka). Mám už trochu problém s masakrováním stovek středověkých vesničanů a novověkých měšťanů (včetně zakousnutí a vyplivnutí hadodrakem!!!) bez jediné kapky krve, protože tvrdím, že na to buď máte, nebo to nemáte dělat, protože pak vypadáte jako kreténi dávající na odiv, kolik jste měli peněz na výpravu, kompars apod., ale zároveň ukazující, jak jste se každičkou sekundu kvůli prachům báli o šíři divácké obce. Kde mám ale zcela zásadní problém, to je fungování elementárních dějových momentů. Dojde totiž kupříkladu k vyhrocené scéně, kde se hlavní hrdina - BTW mimozemšťan z Roswellu, zde nově střižený na Zaca Efrona - SPOILER!!! vrhne do střely určené hlavní hrdince, a dostane ji (střelu, ne hrdinku). Zvedne se nezraněn, nikdo neřekne ani půl slova, a jede se dál;) Přitom v duchu zachování kvality materiálu bych se spokojil i s takovou ubohostí jako "Tý jo, ještě že tě netrefil." Na druhou stranu vás takovéhle záseky alespoň můžou připravit na hustopekelný závěr, ve kterém se zničehonic SPOILER!!! zjeví hadus ex machina a "problém se vyřeší". Co na tom, že to absolutně nedává smysl, že?:) Nakonec máte tu katastrofák ze současnosti říznutý poctivými wuxia scénami ze středověku. Takový, kde se zabíjí po stovkách a tisících, ale nevyteče ani kapka krve. Jestli je tohle pocta, tak rozhodně ne stařičkým "peckám" jako byla Gappa. Tam jste totiž od začátku věděli, na čem jste. Tohle je jen něco naprosto nezvládnutého, co se schovává za prachy a pohledné CGI (takže zase za prachy). 20%, protože na odpad by to musela být zábava, kdežto tohle je teror. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Extrémně špatná záležitost, která má jedinou světlou stránku a to fakt, že jsem konečně pochopil, proč je čínský drak natolik podobný svým tělem "hadovi". Korejská legenda je natočena s americkými herci a několika malými cameo roličkami "někoho" z Asie. Dost smutný důkaz kolik digitálních efektů lze strčit do jednoho filmu a přitom ani jeden nijak neoslní. Je pravda, že jejich kvalita je průměrná a nikdo na ně asi nebude nadávat (možná až na konec...), ale většinou jde o pouze efektivní ukázky digitálních kvalit nějaké malé firmy. Příběh se motá okolo "vyvoleného ochránce vyvolené", která se má stát dárkem pro hodného Imoogi(velký, opravdu velký had.). Do toho všeho se připlete zlý Imoogi se svou armádou stoupenců. To je vše a nechme ať se kulky odráží do rytířů, kteří s klidem všechno zvládnou pomocí svých "ohnivých/plastových" mečů. Příště trochu snahy, ať se divák nenudí při sledování digitálního večerníčku. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo utrpenie. A keby neprišla záverečná polhodinka, ktorá ponúka nepretržitú porciu akcie, tak by som si začal trhať vlasy. CGI-efekty mali celkom slušnú úroveň, ale čo z toho, keď príbeh bol na úrovni tých zo seriálu 'Power Rangers', režisér si zrejme pomýlil zamestnanie a kameraman by občas mohol s kamerou aj trošku pohnúť, pretože akčné scény boli nanajvýš neprehľadné. 20%. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

ach jaj...tak toto je podla mna pekna hovadina...od uplneho odpadu to u mna zachranil len ten for s obrovskym hadom v nemocnici a scena, ako sa dinosauri, alebo co to tam bolo, nahanali s marinakmi, ktori ako keby dosli priamo z Iraku. Kvoli totalne debilnej rezii a scenaru sa na tento "vytvor" neda pozerat ani ako na brainwashing, lebo ta stupidita ma po cely cas riadne iritovala...10 z 10 usnych lekarov radi stisit hlasitost na minimum, ak nechcete ohluchnut s "obcasneho" škriekania dracikov... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Trailer jsem viděl v Datartu na televizi za milion korun. Nebo abych byl upřímný tak jen úryvek traileru, protože jsem pospíchal. Strašně mě nadchla myšlenka válek monster uprostřed amerického velkoměsta a okamžitě jsem si film sehnal. Bohužel mé nadšení trvalo opravdu jen po dobu bitvy ve městě jinak to byla strašná kravina. Je to škoda. Mohla z toho být taková lepší Godzilla kdyby do toho nepletli nějaké legendy. Efekty nebyly uplně nejhorší. 50% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama