Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Recenze (327)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Had leze z díry, vystrkuje kníry...a tahá se za ně šupinatou prackou a říká: "Bůhéa bhébrrrll Jar Jar Binks!!". Korea je nepochybně kulturně svébytný kout země, a vyplácání největšího rozpočtu za rok 2007 na přesun děje do USA a vytvoření světa, kde zlý obří had každých pět set let hledá "kouzlo", které ho přerodí v nebeského draka, a nebesa sesílají mocného válečníka ku pomoci dobré věci, by mohlo fungovat. To by ale scénář nesměl odpovídat standardům nejdebilnějších televizních dobrodružných filmů. Nemám problém s existencí a fungováním světa, který nám tu byl ukázán, ani s tím, že armáda zlého draka vypadá, jako by utekla z Epizody I (byť jsem se musel smát, a opravdu čekal, kdy ta retardovaná zrůdička pro dětské publikum - pardon, zásadní dějotvůrce Ságy Ság - svým mocným jazykem zastaví meč hlavního záporáka). Mám už trochu problém s masakrováním stovek středověkých vesničanů a novověkých měšťanů (včetně zakousnutí a vyplivnutí hadodrakem!!!) bez jediné kapky krve, protože tvrdím, že na to buď máte, nebo to nemáte dělat, protože pak vypadáte jako kreténi dávající na odiv, kolik jste měli peněz na výpravu, kompars apod., ale zároveň ukazující, jak jste se každičkou sekundu kvůli prachům báli o šíři divácké obce. Kde mám ale zcela zásadní problém, to je fungování elementárních dějových momentů. Dojde totiž kupříkladu k vyhrocené scéně, kde se hlavní hrdina - BTW mimozemšťan z Roswellu, zde nově střižený na Zaca Efrona - SPOILER!!! vrhne do střely určené hlavní hrdince, a dostane ji (střelu, ne hrdinku). Zvedne se nezraněn, nikdo neřekne ani půl slova, a jede se dál;) Přitom v duchu zachování kvality materiálu bych se spokojil i s takovou ubohostí jako "Tý jo, ještě že tě netrefil." Na druhou stranu vás takovéhle záseky alespoň můžou připravit na hustopekelný závěr, ve kterém se zničehonic SPOILER!!! zjeví hadus ex machina a "problém se vyřeší". Co na tom, že to absolutně nedává smysl, že?:) Nakonec máte tu katastrofák ze současnosti říznutý poctivými wuxia scénami ze středověku. Takový, kde se zabíjí po stovkách a tisících, ale nevyteče ani kapka krve. Jestli je tohle pocta, tak rozhodně ne stařičkým "peckám" jako byla Gappa. Tam jste totiž od začátku věděli, na čem jste. Tohle je jen něco naprosto nezvládnutého, co se schovává za prachy a pohledné CGI (takže zase za prachy). 20%, protože na odpad by to musela být zábava, kdežto tohle je teror. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

...alebo "Ako sa Mordor spojil s Gunganmi a vedno zaútočili na L. A.". Prekvapivo obstojné efekty (na kórejský monstr-bulšit určite, záverečný súboj drakov znesie aj hollywoodske kritériá), zábavné deštrukčné scény a sem-tam GP moment (babka versus plot z pletiva) bohužiaľ neprebijú nehoráznu celkovú stupiditu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to neskutečná blbost, ale na druhou stranu jsem se jako divák mohl těšit z epického příběhu plného nekonečné akce od začátku do konce. Plno lidí zde píše, že se příběh bere strašně vážně, což je každopádně jeho škoda. Ani efekty nejsou nijak zázračné. Krev neteče, aby to mohlo být určeno i pro 13tileté diváky, ale i tak se na to nechá docela příjemně dívat. Jedna věc se mi ale na tomto filmu líbila, a tou je hudební stránka, která je složena naprosto mistrině a dokazuje to, že se tvůrci pokoušeli o opravdu epickou záležitost, škoda jen, že jak to vypadá neplatí o tom jaké to ve skutečnosti je. Kdyby šlo hlavně o zábavu a ne o legendu, možná by to mohla být pecka. Takhle je to prostě paskvil, nabitý akcí, který určitě pobaví, ale toť vše. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $10,977,721Tržby Celosvetovo $75,108,998(z toho bola tržba z Južnej Kórei pekných $55,187,480)▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,587,993 //počet predaných kusov 396,008║ __Tak tomuto sa povie - jednoznačne vo všetkých smeroch nezvládnutý projekt. Neviem či téma o drakoch je tak ťažko zvládnuteľná lebo takmer všetko čo sa okolo tejto potvory natočí končí fiaskom, stačí spomenúť také filmy ako Eragon či Kráľovstvo ohňa ale tie sa aspoň ako tak dali zniesť oproti tomuto Korejsko-Americkému neznesiteľnému béčku. /10%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Extrémně špatná záležitost, která má jedinou světlou stránku a to fakt, že jsem konečně pochopil, proč je čínský drak natolik podobný svým tělem "hadovi". Korejská legenda je natočena s americkými herci a několika malými cameo roličkami "někoho" z Asie. Dost smutný důkaz kolik digitálních efektů lze strčit do jednoho filmu a přitom ani jeden nijak neoslní. Je pravda, že jejich kvalita je průměrná a nikdo na ně asi nebude nadávat (možná až na konec...), ale většinou jde o pouze efektivní ukázky digitálních kvalit nějaké malé firmy. Příběh se motá okolo "vyvoleného ochránce vyvolené", která se má stát dárkem pro hodného Imoogi(velký, opravdu velký had.). Do toho všeho se připlete zlý Imoogi se svou armádou stoupenců. To je vše a nechme ať se kulky odráží do rytířů, kteří s klidem všechno zvládnou pomocí svých "ohnivých/plastových" mečů. Příště trochu snahy, ať se divák nenudí při sledování digitálního večerníčku. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Z hladiska monster zabavy v intenciach potesenia z destrukcie mesta je D-War krasnou upomienkou na kaiju eiga filmy, i ked papundekel takmer kompletne vystriedali pixely. Skoda len, ze film nie je naladeny na tak vysoku uroven odlahcenia ako napr. Kitamurova Godzilla: Final Wars a berie sa vaznejsie, co paradoxne prispieva na smiesnosti nechcenej (na rozdiel od prirodzenej a danemu zanru vitanej). Ovsem aj tak je to stale dostatocne zabavne a stvrta hviezda je za prilezitost a nasledny zazitok vidiet toto "besnenie" na velkom platne v kine. 70% [na potulkach svetom] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidé si myslí, že časy draků u už pryč. Ale ty časy teprve nastávají…. během 20 minut nás seznámí se vším potřebným a bitva o osud světa může začít. Had řádí ve městě, padají budovy, létají auta. Digitální a zvukové orgie. Pak přilétají draci (chovají se jako vetřelci) a další příšery. Proti nim armáda. Takže dobrý, pokud Vám toto stačí ke štěstí a nevadí, že některé scény jsou zbytečné nebo trapné. P.S. připomíná mi to snad všechny fantasy co znám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Imoogi ,2. The Legend Awakes ,3. Village Attack ,4. Love Theme ,5. Yeouijoo ,6. General And His Army ,7. Second Life ,8. Destiny ,9. Battle In The Sky ,10. Hypnosis And Flashback ,11. Cafe Attack ,12. Rooftop Showdown ,13. The Altar ,14. Buraki ,15. D-War ,16. Farewell ,17. Arirang ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ toho, jak to vypadá, když se to přežene s lobotomií. Příběh je stupidní sám o sobě, ale tragické pokusy naroubovat do filmu humor nebo scénáristická bezradnost (skvěle viditelná při scéně, kdy hlavní hrdinové prchají v autě před rozzuřeným plazem, který je má těsně před tlamou, STŘIH, hrdinové sedí v restauraci a povídají si s kamarádem - uniklo mi něco?) dávají i odolnějším divákům zabrat. Takže jediným pozitivem zůstávají samotní draci, obludy a vizuální efekty, na které se koukat nejen dá, ale je to radost. Mohl z toho vzniknout výborný dvacetiminutový videoklip za pět hvězdiček, takhle je to jen na dvě... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril som ti, že je to obrovské.“ – „Ale nie, že to zožerie autobus.“ "Až" 20% dávam za dva dobré vtipy (slon, zvieracia kazajka) a dve veľkolepé akčné trikové orgie (prepad dediny a veľkomesta), čo sú také šialené akčné scény, že Emmerichova GODZILLA je oproti nim (tanky! Bojové helikoptéry!) nízkorozpočtová TV inscenácia. Ale je to dobrý film? Ani omylom. Medzi spomenutými dvoma bojovými pasážami sú desiatky minút otravnej nudy. Film je naprataný nulovým príbehom (niekto stále uteká pred akýmsi hadodrakom alebo čo to bolo), postavy v lepšom prípade na hniličku a dialógom sa venovať nemienim. Menej americko-kórejských koprodukcií! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavné brakové fantasy "Dračí války" je principielně korejskou vysokorozpočtovou obdobou indonéských a filipínských béček točených v 80. a 90. letech, které se snažily na mezinárodním trhu prosadit za podpory angličtiny a třetiřadých západních herců. Jediný rozdíl spočívá v tom, že korejští tvůrci měli o něco víc peněz a počítačové efekty, takže mohli vytvořit alespoň (při nárocích předpubertálního chlapeckého publika) spektakulární desetiminutovou řežbu armádní techniky s fantaskními potvorami a pětiminutovou peckovačku obřích monster. Jinak je film typická braková produkce, kde se slibovaná atrakce oddaluje absurdními zvraty, idiotskými dialogy a třeskutými klišé. Stejně jako v jiných podřadných fantasy nechybí samoúčelné omílání směšné mytologie, které pouze odhaluje, že zdejší svět není nikterak kauzálně uchopený ani promyšlený. O to víc potom vyrazí dech, že tato slátanina se stala svého času nejúspěšnějším korejským filmem roku a doteď setrvává v Top 10 domácí návštěvnosti všech dob. Korejci evidentně jsou velcí vlastenci a tak zatímco v jiných zemích by se za podobný film styděli, v Koreji se zhlédnutí filmu v kině a zaplacení plného vstupného stalo věcí národní hrdosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, je to vcelku debilita, ale super zabavna. Ta legenda by jeste docela usla, horsi je to s postavama a vrchol vseho je, kdyz si hlavni dvojka asi tak minutu po seznameni zacne slibovat vecnou lasku. Na druhou stranu, na to, ze se nejedna o nejakej blockbuster jsou tu docela obstojny triky a samotny herci nejsou vylozene spatny. No a navic se film s nicim nesere, prvni pulka je sice takovy ocekavany uvedeni do deje, objasneni legendy a predstaveni postav, ale i tady se naka ta akce najde, ale druha pulka uz je jedna velka rezba, kde si to dava armada nejakejch rytiru se spoustou ruznejch potvor versus armada s tankama a vrtulnikama a na zaver dojde i na velkej souboj dvou hlavnich draku. A ja se perfektne bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Megablbý dialogy, trochu dost umělý triky, všechno pěkně splácaný a přitom se to tváří fakt vážně, no a vrcholem všeho je vrchol. Sračka prvního stupně. Jenže vtipná. Tak si vyberte. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tahle korejská legenda se mi líbila. Myslím si, že co se akce týče, odpovídá tenhle monster movie přesně požadavkům fantasy diváka. A i když efekty nejsou dokonalé, tvůrci se nebáli jít do toho po hlavě a předložili několik vskutku impozantních scén. Kde jinde uvidíte okřídlené ještěry plivat ohnivé koule, obřího hada drtit v sevření budovu Svobody nebo souboj gigantického draka s gigantickým hadem?? Kde jinde budou kolem Vás padat vojenské helikoptéry jako mouchy omámené metylfenolem, všemožné věci mohutně explodovat a kde se město ocitne pod útoky nejrůznějších kreatur?? Tohle je teda opravdová akční zábava. Čímž ale na druhou stranu vyniká přílišná vážnost příběhu. Kdyby byl pojatý stejně tak odlehčeně, jako akční složka, fungoval by film maximálně. Navíc scény s nedůležitými postavami nabourávají dynamiku. Rovněž několika klišovitým situacím se nevyhneme a herci nehrají nijak světoborně, ale... pořád je tu ohromné nasazení v akčních pasážích, díky kterým se přikláním k pozitivnějšímu hodnocení. Jak už bylo řečeno, efekty nejsou lahůdkové, ale vcelku obstojné a kamera si navíc vybírá pěkné trajektorie snímání. I s relativně malým rozpočtem se dá zahrát velké divadlo... 70% 32 miliónů dolarů(rozpočet)/67,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Korejsko-americký guláš nevalné chuti. Že film vykrádá nalevo napravo bych ještě snesl, ale trapný děj a nezajímavé postavy docela vadí. Tempo je sice vysoké až zběsilé, potvor a jejich řádění je taky dostatek, ale triky jsou spíš televizní, logika si vzala dovolenou a emoce nefungují už vůbec. Nemůžu si nevzpomenout na podle mě nedoceněný loňský korejský monstrfilm The Host. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Letošní trhák a jeden z nejvýdělečnějších korejských filmů je konečně tady. Po akčním Typhoon a pseudomonster dramatu The Host další korejský film s ambicí výdělku v amerických kinech. Tentokrát to Korejci pojali jako koprodukci se vším všudy a pro vyšší pravděpodobnost úspěchu mimo Asii snímek rovnou vybavili většinově americkým hereckým obsazením. A jak je vidět na slušných tržbách (na asijský film) v USA, tato taktika se vyplatila... Objektivně vzato, film není žádná bomba. Historická sekvence z Jižní Koreje 15. století evokuje slušnou korejskou fantasy wu-xiu, jenže po přenesení děje do současného Los Angeles fantastické prvky začnou haprovat. Přerostlá kobra a létavé potvory metající firebally jsou ještě ok, ale dědek připomínající Pinheada a třímající v ruce magický meč, který má na povel armádu těžkooděnců a nafouklých monster vybavených kanóny, to už je trochu moc. Ještěže tu máme ve druhé polovině demolici města a především souboje poletuch a vrtulníků dávají zapomenout na nedokonalé triky. Kvůli PG-13 žádná krev, ale střílí se a vybuchuje hodně uspokojivě. Pomineme-li vyloženě fantasy finále, film nepředvede nic, co bychom neviděli v trailerech. I to mi stačí k relativní spokojenosti. Příběh má D-War podle očekávání slabší a bere se moc vážně, ale jako nenáročné výpravnější béčko je ucházející. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tento mix asijského monstr filmu a hollywoodského katastrofického spektáklu si bere z obojího to nejlepší. Pracovat s tím ale neumí... Neuvěřitelně rozkouskovaný, nekonzistentní a (nejen) v návaznosti scén totálně nelogický guláš, který zachraňují slušně béčkové efekty (opět platí, že fotorealistické triky nejsou podmínkou pro dobrou zábavu, většinou spíše naopak) a především fenomenální (podotýkám, že 100% digitální) finále. A Jablonského hudba, samozřejmě... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo by som na filme pochválil je pár humorných scén - chcených alebo aj tých nechcených. Inak je to veľmi slabé digitálne divadlo. 20% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemít to naprosto holodebílní scénář, kdy by bylo fakt asi lepší aby postavy radši vůbec nemluvily a aby se nesažily pro jistotu ani myslet, tak by to bylo fakt super fantasy. Sice prvních dejme tomu 40 minut neni nic extra, za zmínku stojí hlavně flashbacková vsuvka co dá mírně vzpomenout na bitvy v LOTRech, ale ta druhá půlka už je prostě super akční technickofantasy řežba, kdy sem se fakt celou dobu parádně bavil, na čemž má taky velkou zásluhu kvalitní práce s efekty i animací a tu a tam i s hudbou, ale ta bohužel ve většině filmu je dost nevýrazná. A jelikož celej film je fakt hodně kratičkej, něco málo přes 80 minut bez titulků, tak neni ani moc místa na nudu, tohle si zaslouží rozhodně vyšší hodnocení, protože to je prostě zábava ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Létající pes Falco přišel o srst, místo hlasu Edy Cupáka vydává jen uvřískaný jekot a spolu s armádou vypasených ještěrek s raketomety na zádech se rozhodl zdemolovat L.A. Kdyby mi bylo znovu 12, asi bych ocenil tu poslední akční půlhodinu, ale teď musím jen bohužel konstatovat, že jediného opravdového draka měl tak akorát režisér Hyung-rae Shim, když naložený v rýžové pálence látal scénář k této zoufalé drakiádě. ()

Reklama

Reklama