Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak tady se někdo moc koukal na Star Wars, Pana Prstenu, Akta X, Highlandera a kdo ví co jeste. Však po shlédnutí poznáte. Citace scén a kousky pribehu jsou tak okaté až hanba. Kdyby aspon toto béčko s velkým rozpočtem si na nic nehrálo tak to nevadí. Ouha už samotný pribeh nenaskýta nic nového. Něco co radi dělají němci (Uwe Boll, Emmerich) natočíly nyní i Korejci. Takže tu máme monstra co vše ničí a požirají. Jenže v pripadě Emmericha podobně bezduchá dílka zachranuji triky a herecká obsazení (Boll už začína taky , ale jen jemu ty patvary prostě neberu) . Triky nejsou kdoví jaké. Kdo někdy hrál nějakou hru tak nejlepe srovnejte videa z Warcraftu 3 , což je hra x let stará. Prijdete na to , že W3 má lepsi triky. Tady je okatě až moc vidět , že tolik penez na triky nebylo byt se snažily. No a bohužel je poznat , že vše zamereno na triky vytvori plytký pribeh bez scenare (k čemu , když vše vybuchuje, boří se a utíka) a herecké obsazení (nikdo mi známý neprisel , zrejme herci televzního formatu?). Stupidní dialogy nemluvě. Proč tam byly vubec agenti FBI nebo pripadně armáda , když beztak hrála druhé housle a pro celý film nic nejsou?Ke věemu vše jde tak rychle , že není možne se chvílema orientovat. Jednou se napadne LA a za par sekund je vše někde v Koreji (nebo kde je ona temna vez ?) . Velky potencial jako souboj armad se moc neukazal, par bitek je málo. Tranformers meli vice cool bitky :-D .Ty hvězdy jsou za začatek ve staré koreji a pak za vtipného černocha , ktery jako jediní mi v hlavě uvízl. Trailer napovídal něco více ! Asijci by měli přeci jen točit spíse akční , historické a hororové filmy. To jim jde moc dobre. Monster Scifi Akčnárny at nechaji němcum nebo Bayovi. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Svatá makrelo, něco tak stupidního se opravdu nevidí každý den. Už dávno zastávám názor, že japonci a číňani jsou naprosto pošahaní, teď jsem si k nim přihodila i korejce. Měli jste tu smůlu vidět někdy libovolný díl nebetyčné kokotiny zvané "Power Rangers"? "Dračí války" jsou podobně duchaplné;-). Scénárista a režisér v jedné osobě Hyung-rae Shim (na beton narozený po roce 2003 hlavičkou na beton:-)) divákovi předkládá "originální" legendu o bělovlasém Mistrovi s dlouhatánským obočím, co umí lítat jako vrtulník, běhat po vodě a v dlaních má zabudované kulomety; cvičí na podobného frajera svého mladého Žáka a chtějí ochránit nějakou od přirození tetovanou holčinu, aby ji nesežral zlý megahad, anžto ji má sežrat hodný megahad. Protivníci klaďasů jsou taková čistější, nablýskanější varianta temných sil Mordoru - mají samozhmotňující efektní meče, místo koní dinosaury, vzdušnou podporu ve formě létajících ještěrek, vrcholem pak jsou obří želvy s obřími raketomety na zádech. Síly zla neuspějí, tetovaná šmudla uteče s bojovníkem-žákem a koza zůstane celá, nenažere se ani jeden had. Zkoušejí to tedy znovu po půlce století, šikmooký Mistr se reinkarnoval do kulatookého vetešníka, žlutý Žák do bílého novináře a tetovaná korejka do tetované američanky. Potkají se, všechno si snadno vysvětlí, honí je přitom zlý had - skoro jim stačí, když jedou v autě, ale jakmile utíkají pěšky, jsou na něj moc rychlí. Do toho se motá nevtipný černý sidekick, FBI, sem tam vypomůže uvědomělá spoluobčanka, z níž se vyklube metamorfující Mistr. A na konci se hodný had změní v jelena s nudlema u nosu. A vo tom to je, přátelé, nic nepřeháním, nic nepřibarvuju. Vskutku třeskutě imbecilní záležitost, na které se nedá pochválit takřka nic - absolutně dementní scénář (pominu logické kopance, nikdo soudný by v té kupě sraček logiku nehledal), diletantská režie, amatérská kamera, toporní, necharismatičtí herci, dialogy ve stylu "Ema má maso, máma má mísu, miluju tě navěky". Investované milióny jsou vidět akorát na občas obstojných efektech - za ty ponechávám jednu hvězdičku. A tahle nehorázná pí*ovina si na sebe podle údajů od T2 dost solidně vydělala... a má to tady 44%, to mi rozum vážně nebere. Zlatý Uwe Boll, dejte mu Oscara! 11% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem Dračí války očekávala mnohem horší. Scénář a dialogy jsou typickým žánrovým, tisíckráte ohraným klišé, míchajícím v sobě špetku očekávaného, prvoplánového, trapně - vtipného humoru, patosu, hlouposti a samozřejmě jak jinak, nad tím vším, úkol dvou hlavních postav zjistit, jaký je jejich, již stovky let předurčený osud, přemoci protivníka a nastolit opět světlejší zítřky pro lidstvo. Naproti tomu digitální ztvárnění draků se mi docela líbilo. Nemohla jsem si pomoci, ale již od začátku filmu jsem v něm viděla jistou menší podobnost s Pánem prstenů, Mumií a především Godzillou (drak prchající za autem). Upoutala mne jedna hláška. "Škody jsou tak rozsáhlé, že zatím nebyli nalezeni očití svědci." ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Draci ničící město? Kolik se dá z tohoto tématu vymáčknout? Možná málo ale možná i dost. Korejský režisér Shim zůstal někde mezi a připravil nám typické béčko, které se bere smrtelně vážně ale divák mu to neuvěří. Film je podle mě zbytečně přeplácaný a občas jsem si říkal co se to ve filmu vlastně děje. Herci se snaží tvářit maximálně vážně ale nedokáží si diváka vůbec ničím získat. Filmu prostě chybí nadhled, který mají třeba Bayovi "Transformers". Ale určitě se najdou i tací, kterým stačí podívaná u které mohou obdivovat trikové sekvence ale ani tady nemá film co nabídnout. Některé triky nejsou špatné ale většina z nich vypadá jako z nějaké počítačové hry. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Korejskej Pán prstenů, kříženej s Hellboyem a Godzillou a... a tak dále. Nepochopím rozdíl v kvalitě jednotlivejch triků a animací. Asi došla škvára a něco dodělávali studenti soulský střední školy na hodinách informatiky. Celý je to takový poloamatérský, nedotažený a závěrečná naháněná (která nás nechá zavzpomínat i na King Konga) s finálním soubojem jsou do úmoru natahovaný. Zívačka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama