Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Tí draci, teda skôr hadi, lebo ako draci teda rozhodne nevyzerali, museli byť jednoznačne nakreslení voskovkami a potom na plátne posúvali po sebe nasledujúce obrázky lebo tie efekty a pohyby drakov boli na smiech a inak si to neviem vysvetliť..... a ten úžasný slovenský dabing to krásne zavŕšil.. mali to radšej zaradiť do série smrtiacich filmov niečo ako napr. Smrtiace hadodraky..... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Pána prstenů, zasazeného do 20. století.:-) Řekl bych, že jde o takový Transformers s draky:-) Efekty...dobry, zvuky...dobry, herci...ok, příběh....??? Ano, příběh je největší zklamání celého filmu! Chtěl bych napsat, že se jedná o romanticý příběh nebo o pohádku s draky, ale ani k jednomu to nesedí doslova. Asi takto...pokud nevlastníte našlapanou sestavu domácího kina, horko těžko budete hledat klady:-( Především za efekty 55% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak už to v mnohých filmech bývá, nezastavíte-li toho či onoho, nastane apokalypsa a následně konec světa. Dračí války nenabízí vesměs nic nového. Když jsem zjistil, že stál film "jen" něco přes $30 miliónů, tak jsem byl překvapený - spousta snímků s několikanásobně větším rozpočtem dopadla totiž i hůř. Vizuální efekty byly navzdory mému očekávání obstojné a nazapadly do filmové žumpy (viz "filmy" se žraloky posledních let). Nad herci se ve filmech tohoto typu nepozastavuji (zde by to možná i šlo). Výtečná závěrečná bitva "biblických" rozměrů. Celkově 50%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Létající pes Falco přišel o srst, místo hlasu Edy Cupáka vydává jen uvřískaný jekot a spolu s armádou vypasených ještěrek s raketomety na zádech se rozhodl zdemolovat L.A. Kdyby mi bylo znovu 12, asi bych ocenil tu poslední akční půlhodinu, ale teď musím jen bohužel konstatovat, že jediného opravdového draka měl tak akorát režisér Hyung-rae Shim, když naložený v rýžové pálence látal scénář k této zoufalé drakiádě. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $10,977,721Tržby Celosvetovo $75,108,998(z toho bola tržba z Južnej Kórei pekných $55,187,480)▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,587,993 //počet predaných kusov 396,008║ __Tak tomuto sa povie - jednoznačne vo všetkých smeroch nezvládnutý projekt. Neviem či téma o drakoch je tak ťažko zvládnuteľná lebo takmer všetko čo sa okolo tejto potvory natočí končí fiaskom, stačí spomenúť také filmy ako Eragon či Kráľovstvo ohňa ale tie sa aspoň ako tak dali zniesť oproti tomuto Korejsko-Americkému neznesiteľnému béčku. /10%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama