Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na rozpocet posobive triky a par cool akcnych scen, ale neznesitelne dialogove sceny tomu absolutne podrazaju nohy. Vyzera to akokeby reziser nevedel po anglicky a vsetky dialogy vygeneroval pocitac. Skoda. Ked uz nejaky mix otrasnych dialogov vs. slusne triky v katastrofickom zanry, tak u mna vyhrava Skyline. 4/10. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Imoogi ,2. The Legend Awakes ,3. Village Attack ,4. Love Theme ,5. Yeouijoo ,6. General And His Army ,7. Second Life ,8. Destiny ,9. Battle In The Sky ,10. Hypnosis And Flashback ,11. Cafe Attack ,12. Rooftop Showdown ,13. The Altar ,14. Buraki ,15. D-War ,16. Farewell ,17. Arirang ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemít to naprosto holodebílní scénář, kdy by bylo fakt asi lepší aby postavy radši vůbec nemluvily a aby se nesažily pro jistotu ani myslet, tak by to bylo fakt super fantasy. Sice prvních dejme tomu 40 minut neni nic extra, za zmínku stojí hlavně flashbacková vsuvka co dá mírně vzpomenout na bitvy v LOTRech, ale ta druhá půlka už je prostě super akční technickofantasy řežba, kdy sem se fakt celou dobu parádně bavil, na čemž má taky velkou zásluhu kvalitní práce s efekty i animací a tu a tam i s hudbou, ale ta bohužel ve většině filmu je dost nevýrazná. A jelikož celej film je fakt hodně kratičkej, něco málo přes 80 minut bez titulků, tak neni ani moc místa na nudu, tohle si zaslouží rozhodně vyšší hodnocení, protože to je prostě zábava ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ toho, jak to vypadá, když se to přežene s lobotomií. Příběh je stupidní sám o sobě, ale tragické pokusy naroubovat do filmu humor nebo scénáristická bezradnost (skvěle viditelná při scéně, kdy hlavní hrdinové prchají v autě před rozzuřeným plazem, který je má těsně před tlamou, STŘIH, hrdinové sedí v restauraci a povídají si s kamarádem - uniklo mi něco?) dávají i odolnějším divákům zabrat. Takže jediným pozitivem zůstávají samotní draci, obludy a vizuální efekty, na které se koukat nejen dá, ale je to radost. Mohl z toho vzniknout výborný dvacetiminutový videoklip za pět hvězdiček, takhle je to jen na dvě... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý efekty. Řekl bych, že ještě lepší než v Emmerichově Godzille a to je co říct !!! Jinak všechno ostatní je buď stupidní nebo prachobyyčejný průměr, proto když zvážím všechny zápory i nějaké ty klady filmu, tak to vyjde na 1 pěknou hvězdičku. :-)))) Pro milovníky různých přerostlých hadů (draků), bulbasaurů s dělomety na zádech, stegosaurů nebo ptakosaurů se zabudovaným raketometem určitě povinnost. :-D :-D ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama