Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské čtvrti East Village se bourá jeden zchátralý dům za druhým, má tu vyrůst honosná čtvrť s mrakodrapy. Jednoho dne přijde řada na činžák, v jehož přízemí provozuje skromnou kavárnu postarší manželský pár, Frank a Faye Rileyovi. Většina nájemníků se odstěhuje, zůstanou jen Rileyovi, malíř Mason, těhotná dívka Marisa a bývalý boxer Harry. Developer Lacey na ně pošle Carlose, který kavárnu zdemoluje. Faye má problémy, trpí Alzheimerem, a Frank situaci vyhodnotí jako neúnosnou a rozhodne to vzdát. Noc, která má být jejich poslední v domě, je zázračná. Otevřeným oknem přiletí návštěva z vesmíru, jsou to dva roztomilé malé létající talířky. Potřebují ke svému životu elektřinu, kterou si vysosají ze zásuvek v domě, a na oplátku spraví všechno, co Carlos rozbil. Když se ráno pětice obyvatel domu probudí, nestačí se divit. Frank a Faye otevřou kavárnu a život se zase rozbíhá. Carlos přijde znovu, ale talířky ho vylákají na střechu budovy a muž odtud vyběhne se zježenými vlasy. Samička z páru "talířků" porodí tři mláďata, jedno se zdá bez života. Faye ho pohřbí do květináče, ale boxer Harry ho vyhrabe, odnese si ho do svého bytu a podaří se mu je oživit. Developer se nehodlá vzdát, a tak když Carlos znovu neuspěje, pošle do domu žháře. Celá budova exploduje, zůstanou jen ohořelé trosky, bourání ale nemůže pokračovat, protože nahoře na zbytcích schodiště sedí boxer Harry a odmítá se hnout. V noci se pak objeví létající talířky, kterým z vesmíru přiletěla početná posila, a do rána stihnou dům postavit znovu. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Slabé sci-fi z osmdesátých let. Vliv Spielberga je tak jedině znát na těch malých létajících talířích, které tedy dost propracované, ale to je tak bohužel vše. Atmosféru sci-fi ani komedie to nemělo a nic poutavého jsem také nenašel. Kolikrát herci hráli ve studiu před obrovským plakátem rozbourané čtvrti, a to se mi také nelíbilo. V kdejakém mnohem starším filmu to zinscenovali líp. Jediné co se skutečně dá kladně hodnotit jsou jen ty dvě malá ufa a krásný posterk filmu. [452. hodnocení, 30. komentář, 59%] ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina. Možná v roce 1987, 14 dní po premiéře, v mém těsně postpubertálním věku by se mi to i trochu líbilo, ale dneska? Smál jsem se jen záplavě filmového kýče, tolik klišé na jednom místě se taky vidí málokdy... Spielberg v tom čitelný je, ale filmu to spíše škodí, než pomáhá. Prostě děs běs. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokus o sci-fi komedii, která je sice formálně velmi dobře natočená, ale je na ní bohužel příliš znát produkce Stevena Spielberga. Jednoduše - je to další kýč, který má být nejspíš jímavý, je výpravně pojatý, úplně bez humoru a jako obvykle s oním milionkrát omletým a stále trapnějším "otcovským motivem". Jen pro hloupé děti a fanatické vyznavače americké kinematografie. 40% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pre milovníka osemdesiatiek povinnosť. Spielberg cítiť z každého snímku, scenár v sebe nezaprel Brad Bird, ktorý v neskoršom období zažiaril pre mňa stále fenomenálnym Iron Giantom a potom dvojicou nesmrteľných komixákov Incredibles. Vynikajúce triky (na tú dobu samozrejme), rodinná pohoda, zaujímavá myšlienka. Film som si opätovne pozrel snáď po viac ako dvadsiatich rokoch a nič nestratil a čo stratil vekom na technickej stránke, to doháňa vekom na nostalgickej. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Mimozemští roboti jsou sice super, jenže... ta stopáž by snesla zkrácení tak na 60 max. 80 minut. To nastavování bylo fakt přes moc. Pak malý počet postav. Vzplanutí lásky mezi malířem a nozdrama jak vítěznej oblouk díky malýmu počtu lidí v domě zase působilo blbě... Ale ze tří na dvě hvězdy snižuji za jednoznačnou myšlenku: Pokud jste celý život dřeli na společnost, jste v důchodu, vaše žena shání mrtvýho syna, ale i jinak je to hlavně na provaz, A !!! !!! ukáže se zazobanej hajzl, kterej se vás rozhodne obrat i o ten zbytek, co vám zůstal, pomůže už jedině zázrak... Mejt in juesej... 2* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Snímek měl být kratší a měl se stát součástí seriálu Amazing Stories (1985). Producen Steven Spielberg ale nakonec rozhodl, že materiál je zajímavý a vydá na celovečerní film. (Terva)
  • Mnoho zahraničních distributorů dalo filmu název "Miracle on 8th Street". (Terva)
  • V úvodních titulcích jsou čtyři fotografie Franka a Faye Riley. Jsou to skutečné fotografie herců Hume Cronyna (Frank) a Jessici Tandy (Faye), kteří již v té době byli manželé. (Terva)

Reklama

Reklama