Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské čtvrti East Village se bourá jeden zchátralý dům za druhým, má tu vyrůst honosná čtvrť s mrakodrapy. Jednoho dne přijde řada na činžák, v jehož přízemí provozuje skromnou kavárnu postarší manželský pár, Frank a Faye Rileyovi. Většina nájemníků se odstěhuje, zůstanou jen Rileyovi, malíř Mason, těhotná dívka Marisa a bývalý boxer Harry. Developer Lacey na ně pošle Carlose, který kavárnu zdemoluje. Faye má problémy, trpí Alzheimerem, a Frank situaci vyhodnotí jako neúnosnou a rozhodne to vzdát. Noc, která má být jejich poslední v domě, je zázračná. Otevřeným oknem přiletí návštěva z vesmíru, jsou to dva roztomilé malé létající talířky. Potřebují ke svému životu elektřinu, kterou si vysosají ze zásuvek v domě, a na oplátku spraví všechno, co Carlos rozbil. Když se ráno pětice obyvatel domu probudí, nestačí se divit. Frank a Faye otevřou kavárnu a život se zase rozbíhá. Carlos přijde znovu, ale talířky ho vylákají na střechu budovy a muž odtud vyběhne se zježenými vlasy. Samička z páru "talířků" porodí tři mláďata, jedno se zdá bez života. Faye ho pohřbí do květináče, ale boxer Harry ho vyhrabe, odnese si ho do svého bytu a podaří se mu je oživit. Developer se nehodlá vzdát, a tak když Carlos znovu neuspěje, pošle do domu žháře. Celá budova exploduje, zůstanou jen ohořelé trosky, bourání ale nemůže pokračovat, protože nahoře na zbytcích schodiště sedí boxer Harry a odmítá se hnout. V noci se pak objeví létající talířky, kterým z vesmíru přiletěla početná posila, a do rána stihnou dům postavit znovu. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina. Možná v roce 1987, 14 dní po premiéře, v mém těsně postpubertálním věku by se mi to i trochu líbilo, ale dneska? Smál jsem se jen záplavě filmového kýče, tolik klišé na jednom místě se taky vidí málokdy... Spielberg v tom čitelný je, ale filmu to spíše škodí, než pomáhá. Prostě děs běs. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,945,797Tržby Celosvetovo $65,088,797 ║ Pohodičková rodinná komédia, kde príbeh trošku zatienia výborné triky. Čaro a hravosť 80.rokov tu je krásne zachytené. /75%/ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokus o sci-fi komedii, která je sice formálně velmi dobře natočená, ale je na ní bohužel příliš znát produkce Stevena Spielberga. Jednoduše - je to další kýč, který má být nejspíš jímavý, je výpravně pojatý, úplně bez humoru a jako obvykle s oním milionkrát omletým a stále trapnějším "otcovským motivem". Jen pro hloupé děti a fanatické vyznavače americké kinematografie. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Průměrný, milý rodiňák s miniaturními, létajícími robůtky/mimozemšťany, kteří rádi pomůžou nešťastným dvounožcům v boji proti zlým investorům. To bylo asi poprvé, co jsem viděl robota rodit. :D ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som to pod názvom Zázrak na 8. ulici videl mnoho ráz... Ktovie, ako by na mňa pôsobil dnes. Radšej to skúšať ani nebudem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne to osobne sadlo viac ako príbuzný Cocoon, ktorý nakoniec až zas tak príbuzný nie je. Páči sa mi narušenie zabehaného klišé s mimozemšťanmi v mierke ľudí, keď sa nad tým človek tak zamyslí tak iné proporcie a vlastne aj mechanický základ návštevníkov sú pravdepodobnejšie ako humanoidy. V jednoduchosti je krása alebo osemdesiatky v tej najkryštalickejšej podobe. Chýb to má ale dostatok, ono tie triky a vzhľad emzákov už nie sú to pravé orechové a celkovo by to chcelo o niečo viac šťavy, alebo skôr oleja na premazanie hrdzavých súčiastok v ufách. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc špatný. Začátek vypadá jako seriózní drama, ale jak se objeví první ÍTÝ, je jasné, že tohle se musí zvrhnout. Přiznám se, že jsem u filmu nevydržel, rozčilovala mě senilní bába a hlavně z prstu vycucaní mimozemšťani, kteří jsou živorodiči. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to byt podobne magicke ako seria Cocoon, ale vôbec sa mu to nedari. Dokonca su tu aj niektori herci z tej serie. Ale vysledok je velka nuda. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z nostalgického pohľadu príjemná rodinná fantasy, tak trochu líznutá cocoonovským štýlom a ešte k tomu v Spielbergovej produkcii. Fakt podarený film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, mě se to docela líbilo. Asi hlavně kvůli tomu, že tu chamtivý developer špatně dopadne, ale i tak se mi to příjemně sledovalo, nudil jsem se minimálně, pár vtipných scén tam taky bylo a ti robůtci byli super. Sice je tam nemalý počet chujovin a klišé a postava boxera se strašně něžnou dušičkou je spíš k smíchu (stejně jako ta stará babka mi lezla spíš na nervy), ale stejně u mě převažují spíš příjemné pocity. Akorát nevím, jestli bych si to někdy pustil znova. Lepší 3* ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na osmdesátkovou scifárnu a ono nic moc. Nápad tu je, potenciál taky...i v tom nemluvném domovníkovi, i v tom příběhu, ale je to absolutně nevyužité. A těch posledních dobrých pár minut filmu to nezachrání. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Úsměvná a roztomilá sci-fi pohádka, kterou řadím mezi námětové a trikové skvosty žánru. Já měl tyhle dva malé, mimozemské, vlastní inteligencí vybavené létající talíře, vždycky hodně rád. ()

Reklama

Reklama