Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

majo25 

všechny recenze uživatele

Toľkokrát vychvalovaný slovenský film, dokonca 3-násobne ocenený na odovzdávaní cien Slnko v sieti 2014. Tak som bol zvedavý, čo ponúkne. A teda okrem dlhozáberových scén na všedné udalosti, veľakrát nezrozumitelné texty (ne)hercov, poskakujúcu kameru, ktoré akože mali vnášať autenticitu, som tu našiel plemeno psov, ktoré malo vymletý mozoček. Z toho všetkého môžem akurát do istej miery pochváliť scenár k filmu, ktorý bol tiež ohodnotený cenou Slnko v sieti, ale réžiou rozhodne nie. Hodnotenie: 45% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně film,kterej udělal tlustou čáru za mym předsevzetím,že se pokusim nasát všechny český filmy,a i některý slovenský,abych měl přehled,co se točí.Jenže děsivá úroveň filmařská,ale i žánrová,mě donutila od toho jít pryč.Seru na podobný k uzoufání nudný dramata,a podobný zvratky,a svůj čas radši prospim.Můj pes killler=píčovina na druhou.10%. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(81/2017) / Tu sa vôbec nemusíme baviť o tom, že Môj pes Killer je snáď plnohodnotný film. Katastrofálne zvolená "autentická" kamera je presne toho nefilmového typu, niečko ako reportáž v TV. Príbeh neexistuje, film je len sledom scénok a v porovnaní s modernou európskou tvorbou by mohol súťažiť asi tak v sekcii študentských filmov. Zlá cesta pre slovenský film. (2/10) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Osobně bych rád pochopil ty nadšené komentáře a vysoká hodnocení, které tu a tam vykouknou. Protože já to v tomhle kousku prostě nenajdu. Stylem to směřuje pomalu k artové záležitosti, ale snaží se to o slepou kulhající a nahluchlou sociální sondu. Herecky podivné (v negativním smyslu), sound mix otravný (nevyvážení různých zdrojů zvuku na úkor dialogů, i nazvučení samotných dialogů/monologů) a navrch dlouhé prázdné monotónní záběry. (Pochopím z několika jasných záběrů, že někam jede, nemusím to pozorovat deset krát déle než je třeba. Nebo být svědkem toho, jak protagonista čeká, celou dobu čekání. Tyhle statické minimalistické kousky, to funguje jen u esteticky působících záběru, a střídmého dávkování. A to tato sestava nedokáže. V důsledku to na mě působí jen jako vata. Vata, která díky své četností nadstaví film pocitově alespoň o třetinu. Zacyklení vyprávění filmu taky udělá medvědí službu, stejně jako herecké projevy, zejména plochost hlavního hrdiny. Nejen že ztvárnil deprivovaného chlapce, ale navíc i deprivovaného herce. Osobně opravdu nevím, co si z toho odnést, o čem to tedy vlastně bylo. Každý prvek šel do prázdna - Marek, Killer, vinohrad, Markův nevlastní brácha, jeho kamarádi, máma... všechno. Tak se divím, že jsem to celé zvládl až do konce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Rasistické téma. Je to taková snaha o ideální evropský model festivalového díla, tedy spojit pokud možno kontroverzní politicky žádané téma s okatě uměleckým obalem. Tudy vede spolehlivá cestička k trofejím - méně už k divákům. Náladu filmu z neradostného prostředí podporují dvě silné složky, tedy výprava a kamera. Jenže současně je poškozuje čirá schválnost neúměrně protahovaných záběrů; distributor slibuje "drama jednoho dne" v necelých devadesáti minutách, leč pocitově je to nejdelší den v dějinách kinematografie.Můj pes Killer sice buduje periferní podobu sociálního přežívání z míst, kde se nespěchá, což nekonečné chůze i jízdy stvrzují, ale hrdinovo trpné čekání v obchodním středisku už hraničí s obyčejnou provokativní manýrou. Přesně se v něm odráží snaha o "jinakost", která však pouze napodobuje módní vlnu vyloženě festivalových výtvorů. Totéž platí pro hereckou stránku filmu. Coby osobitá sbírka lidských typů jeho obsazení účinkuje, nicméně neherci prostě nehrají, jenom existují. Nejvěrnější okamžiky se totiž odehrávají takřka beze slov, za mrazivé ranní mlhy na vinici, kde chlapec cvičí svého svěřence "Drž! Pusť!" Sousedské vztahy přes plot jsou věcně praktické, příbytky chudé, bezčasí líné, jazyk česko-slovenského pomezí promíchaný a vybydlené romské čtvrti vděčné pro filmařskou šablonu, podle níž si Západ dělá představu o zuboženém východu Evropy. Nechybějí plakátové banality jako vulgární hospodská zášť vyjádřená nápisem Romům vstup zakázán, nemluvě o přehnané "spontánní" reakci okolí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Film získal na  42. ročníku MFF v Rotterdamu 2013  hlavní cenu Tiger Hivos Award. (rodo)
  • Režisérka Mira Fornay dlho nemala predstaviteľku matky rómskeho chlapca. Keďže v príbehu pracuje ako masérka, začali obiehať reálne masážne salóny v Hodoníne. Takto našli Irenu Bendovú, bývalú účtovníčku, ktorá sa rekvalifikovala pre vlastný zdravotný problém. (LolopelS)
  • Scénář „Můj pes Killer“ byl vybrán na Berlinale 2010 pro Co-Production Market, v roce 2009 získal slovenskou Cenu Tibora Vichty za nejlepší scénář a v roce 2011 byl nominován na Krzysztof Kieslowski Script Teast Award na festivalu v Cannes. (Zdroj: Helena Hejčová)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama