Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Recenze (103)

imf 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce tzv. "cute indie" stylu. Michael Douglas jako sympatický taťulda posedlý zlatou horečkou, Evan Rachel Wood jako starostlivá a velmi sexy dcera a do toho všeho uvolněná atmosféra, příjemný soundtrack a malé vyprávění o velkých věcech... víte jak to začne a skončí, ale přesto vám jen těžko něco smete úsměv ze rtů. Solidní debut a tvůrce hodný sledování. Vlastně ani nevím, jestli od něj potřebuju větší hloubku a silnější charaktery. Tohle nezávazné hraní mě totiž dost bavilo. (70%) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Takhle by asi vypadal Oliver Twist, kdyby ho přesadili do americké reality a nechali mu jednu polovinu rodiče. Ta polovina se jmenuje Michael Douglas, je udesne fousata a roztomile silena, hraje si na Lovce pokladu a hleda smysl zivota mezi bagry a detektory kovu. Atmosfericke, civilni a zvlastnim zpusobem pronikave. Snilci vsech zemi a vyznani, spojte se. Zatimco budete hledat, Evan Rachel Wood za vas odpracuje par smen u McDonalda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, příjemně oddychová a inteligentně vtipná komedie, která je dokonale přirozená a vůbec v ní není cítit Hollywoodský stereotyp a jeho ohrané postupy. Michael Douglas je výborný, a zdařile jej doplňuje Evan Rachel Wood, která svou krásou zcela oslňuje. Je jakoby přirozeně krásná a krásně přirozená. Tváří, osobností a herectvím. Slovy se to těžko vyjadřuje, ale třeba nejsem sama, a někdo tuší či pochopí, co mám na mysli:) Za zmínku taktéž stojí příjemná hudba, která celý snímek jemně dokresluje, a tím také pozvedává jeho lehkost a nezávislost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Väčšina vtipných scén ma dokázala rozosmiať, herci zas presvedčiť o ich schopnostiach a umení. Nezávislo pôsobiaci snímok s hviezdnou dvojicou hercov, originálnym nápadom a netuctovým spracovaním. Najmä Douglas si svojho poloblázna užíva ako malé decko hračku, ktorú práve rozbalilo. Predchádzajúce vety hovoria o maximálnej spokojnosti, celok tak však zďaleka nepôsobí. Pridané tragické prvky filmu sa úplne vylučujú z komediálnym potenciálom, niektoré prázdno pôsobiace pasáže sa tvorcovia akoby ani nesnažili niečím vyplniť a záver spľasne ako bubline. Či po stránku vtipu, ktorá sa postupom času strácala z dohľadu, či po stránke tragiky, ktorá sa postupnosťou deja približovala až príliš rýchlo a v závere nezvládla riadenie a zrútila sa z útesu. 60%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak si pod pojmom oddychový film predstavíte film, pri ktorom sa dá príjemne zdriemnúť, tak čitate ten správny komentár. Milé, málo úsmevné a veľmi nudné. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně se linoucí oddychovka, která si na nic nehraje.. Mezi ústřední dvojicí to náramně jiskří, i když dospívající Miranda nemá zrovna radost z dobrodružných eskapád svého otce, kterého před časem propustili z ústavu pro duševně choré. O velkých věcech se ale dá vyprávět i skromným způsobem, a tak si přirozeně rozkošnou Evan Rachel Wood a zlatou horečkou posedlého tatíka Michaela Douglase přinejmenším užijete!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stačila by tři slova: Evan Rachel Wood. Že jsem to ale já, tak ještě rád zmíním chvályhodného Michaela Douglase, který sice se stářím nezapomíná dobře hrát, ale na druhou stranu se těm lepším "starším" rolím stále vyhýbá. Co má sympatický stařík za lubem, to mi nedá spát, a určitě pro nás filmové kritiky ještě chystá něco velkého... Pochválím také neobyčejný konec, který se řadí do škatulky "každý si může myslet něco jiného". To je jako s dobrými knihami, které ze svých stránek na konci vyplivnou takovou podivnost, že se člověk diví, jestli čte pořád to samé, a jestli mu něco neuniklo. Stejně tak totiž i Král Kalifornie končí způsobem, kdy jsem byl v pokušení otevřít pusu dokořán. Ale ne kvůli nějakému WTF momentu, nýbrž díky bezvadné momentce, která dodává pointu celému příběhu. Mike Cahill je frajer. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek se skvělým Douglasem, kterému více než obstojně sekunduje slečna Woodová. Moc příjemná holka.. :-) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průser (díky negativnímu názoru na tento film od člověka, kterého respektuji) ale tak špatně to nakonec nedopadlo. Má to sice chyby a působí to naivně, naštěstí čekání na nudu se ukázalo zbytečné, protože snímek docela dobře plynul do svého nezdárného konce a na Evan Rachel Wood se hezky kouká. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bohvie prečo si všetci myslia, že pri arte sa premýšľa a hollywoodske blokbastre sú potom na oddych. Na oddych sú presne takéto malé, príjemné, nič špeciálne neriešiace filmy, ktoré chvalabohu nemajú ambíciu zarobiť peniaze, ani vyhrať ceny kritikov a do kín sa nedostanú. Zápletka Kráľa Kalifornie je vcelku originálna, respektíve originálna tým, aká je to nepravdepodobná šialenosť. Hľadanie dávneho španielskeho pokladu pod základmi hypermarketu je bez akejkoľvek irónie neotrepané. Je to o sile odhodlania uskutočniť vec, ktorú si zaumienime, o opodstatnenosti inakosti a hľadania medzigeneračného pochopenia. Keď sa na to celé pozerám ako na metaforu, tak je to omnoho lepšie, ako by som mal premýšľať nad tým, kde po vysťahovaní asi tak bývali. Ak som teda tento logický nedostatok (a ďalšie) správne pochopil. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak vtipná,ale spíš úsměvná komedie.Douglas je správně "cáklej" a celý film hledá poklad,což mu komplikuje vztah s jeho dospívající (vlastně dospělejší než on) dcerou.Z filmu vyzařuje příjemná,slunná atmosféra i díky krásné Evan v roli "dcery snů". ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Až na okouzlující Evan Rachel Wood mě v celém filmu nic moc nezaujalo. Ale je to milé a ke konci i trochu zahřeje u srdce, tak proč ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit jistému zklamání. Na film jsem se celkem těšil, ale u mě nesplnil úplná očekávání. Douglas společně s Woodovou jsou moc pěkné duo, ale jaksi se zapomělo na hmatatelnější scénář. Humor je ale naneštěstí na únosné úrovni. A některé scény s Douglasem jsou úplně roztomilé. Ale jaksi jsem si nezvykl na tento zpúsob Douglasovýho hraní, nějaké dramatičtější role zvládá na jedničku ale tady předvádí spíše průměrný výkon. Nejhůř na tom ale dopadl samotný scénář který je děsně hloupej a občas postrádá hlavu i patu. Resumé = Film je to každopádně pěkný ale rozhodně nesplnil úplná očekávání. Snad příště(PS: Woodová je sexy) ()

predators 

všechny recenze uživatele

A já těch "pět" dám. Mně se to totiž strašně líbilo. :-) Žádné násilí, války, utrpení, nic podobného. Jen a pouze pohodový fantasy příběh o ztraceném pokladu ze 17. století. A že je Kalifornie místem záhad a tajemství, o tom na konci tohoto dobrodružství nebude přesvědčen jen lehce "vyšinutý" M. Douglas a nádherná E.R. Wood, ale možná i vy. Tedy pokud se rozhodnete uvěřit... 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenapadný ale zajímavý filmeček s velice dobrým a netypickým výkonem Michaela Douglase. Film plyne pomalu a moc se v něm neděje ale rozhodně nenudí a trochu připomíná filmy Alexandra Paynea což je hodně velké plus. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

ač mám americké nezávislé léto opravdu rád,tak král kalifornie bohužel dopadl tragicky,imbecilní vykleštěná báchorka,co némá hlavu ani patu.opravdu děsivá režie a křečovitý a nezáživný scénář,mě přinutily u filmu 3x usnout3x!ani douglas to nezachrání. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, ako by to natočili napríklad takí Coenovci s väčším dôrazom na kriminálnu zápletku, alebo Wes Anderson bizarnejšie. A v oboch prípadoch by to bol v konečnom dôsledku asi aj zábavnejší film. Ale možno by sa z neho vytratila tá ľudská rovina nezávislej dramédie, ktorá bola hnacím motorom celého snímku. Dlho som si vravel, že to vidím na tri hviezdičky, aj napriek zlatej, no trochu prehrávajúcej Evan Rachel Wood, istému Douglasovi v preňho nezvyčajnej úlohe a vkusnému soundtracku. No koniec v zmysle Máme radosť... bol príliš podarený. A "naked chinese men" prišli tiež. Tak predsa len majú tí rodičia občas pravdu. Kto by to bol povedal, keď sú niekedy ešte väčší blázni než my. ()

Reklama

Reklama