Země posetá jen troskami a kusy železných konstrukcí, spousta jedinců se chtěla postavit hrůznému robotickému predátorovi, jenž jim kradl duše, každý zahynul .. až se objevilo č. 9. (AngelAngie) -
Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)
Houdini
Oscar 1 nominace: Krátký animovaný film(18.2.2007)
Galadriel
Hadrový panák na zip ve postapokalyptickém thrilleru? Ať to zní sebepodivněji, výsledek je velmi atmosferický, nápaditý, zajímavý a originální, nemůžu se dočkat celvoečerního pokračování.(27.12.2008)
Djkoma
Postapokalyptický svět do každé drobnosti. Shane Acker předvedl svou zajímavou vizi, kterou v roce 2009 roztáhl a pozměnil do celovečerní podoby a mnohé z jeho kouzel se tak vytratilo. Celkově je však cítit deprese zničené budoucnosti, i když divákovi není prakticky nic vysvětleno a zůstává u pouhých obrazů ( i hlasy tu nejsou). Atmosféra je však díky tomu nezaměnitelná a u krátkých animáků velmi výjimečná.(11.10.2009)
Renton
Scénář: Shane Acker(1.2.2009)
Malarkey
Zajímavá příprava na animák, který produkoval Tim Burton. Dost se ten svět ale k němu hodí. Fakt Apokalypsa hadr. --- 80 % ---(8.9.2009)
AngelAngie
Výborný atmosferický kraťas s báječnou temnou hudbou!(4.8.2008)
TheMaker
Vynikající krátkomentražňák. Tou atmosférou mi to strašně připománalo Terminátora. Hudba k tomu taky skvěle sedla.(29.5.2009)
je to moc zaujímavé v danom temnom prevedení, fajn práca aj po počítačovo animovanej stránke /80%/(30.9.2009)
DaViD´82
Devítka je taková depresivnější CGI verze našeho Uzlu na kapesníku v temném postapokalyptickém světě. Atmosféra je perfektní, zpracování snese ta nejpřísnější měřítka, o designu nemluvě. Vůbec celý ten svět má potenciál na více příběhů. Čehož si jistě všimlo více lidí a již se pracuje na celovečerním snímku. Zkrátka velmi zdařilý kraťas.(26.11.2007)
hirnlego
Výborný vizuál, výborný hudební/ruchový doprovod, výborná atmosféra - celkově opravdu moc povedený kraťas s krásným závěrem. (4,5*)(29.12.2007)
B!shop
Panacek, co vypada jak pytlik s obrovskym poklopcem, se potuluje paradne udelanym postapokalyptickym svetem, aby si to v zaveru rozdal s kovovou potvorou pozirajici jeho kamarady. To vse s paradne temnou atmosferou, beze slov a s napinavou hudbou. Rozhodne prijemna zmena oproti klasickejm priteplalejm animakum. Uz se tesim na celovecerak.(30.12.2008)
Flipper
Aj keď hudobný doprovod veľmi dobre spracovaný, predvídané správanie handrových postáv s kvázi napínavou akčnou zápletkou ma akosi nedojal, no ani nerozosmutnel. Možno to bude lepšie fungovať v celovečernom filme, no podobných akčných CGi snímkou je habadej a ja som akosi inú hodnotu nenašiel. Uvidím, čo mi povie celovečerák.(30.5.2009)
BadoXXII
Veľmi zaujímavý nápad a som zvedavý, ako to bude fungovať v celovečernom filme. Cítiť tu obrovský potenciál.(31.3.2009)
Hakha
Atmosféricky hustý kraťas s mysteriózní animací a zvuky. Těším se už na filmové zpracování, mé hodnocení 4 hvězdičky...(29.6.2008)
Dever
Le_Chuck
Osem minútový CGI animák s výbornou atmosférou (mixujúcou Sillent Hill, Fallout, Re-cycle a iné depkoidné svety), o súboji plyšového maňáska s robopotvorou o talisman. Výborná hudba, jednoduchá pointa, skoro full-time napätie.(13.1.2007)
gr8 escape
Zajímavý nápad, makabrózní stylizace... Není divu, že se tohoto kraťasu chopili Burton a Bekmambetov a dali mu možnost vyniknout na celovečerním formátu...(30.5.2009)
Jeremy.jk
Libová záležitost - těšim se na celovečerák :)(8.9.2009)
MM_Ramone
Podarené, veľmi podarené. Krásne animácie, apokalipticko futuristické scenérie, pôsobivá atmosféra, výborná hudba, pútavý sci-fi fantasy príbeh... Má to byť predzvesť celovečerného animáku "Číslo 9", ktorý natočil režisér Shane Acker o štyri roky neskôr? Ak ano, tak potom sa mám na čo tešiť, pretože tento krátkometrážny film ma zaujal. ****(7.10.2009)
Xmilden
Celovečerní film je samozřejmě lepší, škoda že jsem tento pilotní kraťas neviděl dříve než akcí nabušený celovečerák. Docela je možné že by mé hodnocení bylo vyšší. I tak ale slušný nápad a perfektní animace.(25.6.2010)