Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše začíná ve chvíli, kdy do ústavu přicházejí dva muži. Pan Houdek, který se jde podívat na malého Honzíka Slavatu, nemanželské dítě své kolegyně, které chce adoptovat, a mladý Standa Hurych, který tu nastupuje na místo řidiče. Hezká ošetřovatelka Magda považuje omylem za otce Standu a jeho reakce ji rozzlobí. Když si však paní Houdková vynutí, že k adopci nedojde dřív než bude znám pravý otec dítěte, nabídne se Standa Magdě, že otce vypátrá. Hned se také do nelehkého úkolu pustí. Začíná témeř detektivní pátrání v němž nechybí řada komických zápletek, situací plných zmatků, bláznivá honička s policisty a překvapivé rozuzlení celého případu, samozřejmě s nezbytným "štastným koncem". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Filmová komedie, která si co chvíli pohrává se smíchem, ale přitom zachovává vážnou tvář. Ani ryba, ani rak. Plejáda populárních i začínajících hereckých veličin v čele s nezadržitelným Menšíkem a určitá dokumentární forma, přibližující reálie a prostředí první poloviny šedesátých let, propůjčují filmu alespoň drobnou nadčasovost. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Mistr Menšík v počátcích své filmové kariéry, přesto takový jakého ho známe s následujících let - vtipný, upovídaný v rukávu lecjaká historka. To vše na pozadí dojemného příběhu malého Honzíka z kojeneckého ústavu, kterému se hrdinové filmu snaží najít skutečného tátu. Film má bezesporu zajímavé rozuzlení a čeká v něm nejedna vtipná scénka. Nejlepší je konec, kde se v bláznivé a popletené taškařici setkají mistři Menšík, Sovák a Brodský. Zasloužené 4*. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá záležitost střídající několik žánrů. Jemný humor, který se občas zvrhne do krásného absurdna, či "bláznivé" legrace, také romance z kojeňáku, detektivní nádech i vážné drámo. Určitě bych rád vyzdvihl skvělou režii i kameru a dobový hudební doprovod. Film je také nevídaně multikulturní, objeví se zde několik národností, a dokonce i česky mluvící černoch. Zkrátka rodinný filmeček hlásající nutnost spořádané budoucnosti pro budoucího občana, který dokáže velmi mile překvapit. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s neotřelým námětem a zápletkou a výbornými hereckými výkony, kde prim jednoznačně hraje Vladimír Menšík, ale stejně dobře mu sekunduje Gabriela Vránová. Tento film je důkazem mnohotvárnosti naší tehdejší kinematografie. Ukazuje život, jaký je, resp, jaký byl. Umím si představit, co by z obdobného námětu vytřískal dnes např. americký režisér. Laskavý, nenásilný humor na pozadí jinak vážného tématu jenom dokresluje slušnou kvalitu filmu jak po stránce režijní, scénáristické, tak i herecké. Neváhám dát 4*. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Koukám, že vlastně toho Menšíka vůbec neznám. Před časem Ikarův pád, teď tenhle roztomilý příběh o hledání táty, je to čím dál lepší. "Prokristapána, vy se taky někdy smějete?" "Proč se ptám? Třeba proto, že vás rád slyším odpovídat." "Tlamoun mexickej, von vůbec nejí, jenom jim takhle skrz ty žábry cedí ten plankton. A máma, ta si plave bůhví kde." To jsou hlášky, na které díky tomuhle krásnému filmu nezapomenu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Praze a ve Velkých Sezemicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Když se Standa (Vladimír Menšík) a Magda (Gabriela Vránová) vrací večer autem do kojeneckého ústavu a odbočí ze silnice na úzkou polní cestu, která do ústavu vede, je ze záběru zabírající vůz vidět, že je venku úplná tma. Z dalšího záběru z vnitřku vozu je ovšem vidět, že vůz jede po nasvíceném městském bulváru a kolem se míhá velké množství lamp pouličního osvětlení. (spiritus)

Reklama

Reklama