Byl by to jen další nepříliš povedený snímek nebýt jako vždy skvělého Vladimíra Menšíka, který dokázal i tu sebevětší pitomost alespoň trochu zachránit.(26.3.2003)

• WANDRWALL

Najít dobrého tátu je stejně těžké jako najít dobrou mámu. A pokud myslíme na blaho dítěte, tak je třeba odložené děti k takovým osobám přidělovat. Když se náhradní táta a máma neosvědčí, tak ihned dítě odebrat a zkusit jiného tátu a mámu.(13.8.2010)

Vždycky, když se na scéně objevil Standa v podání Vladimíra Menšíka, rozlila se po obrazovce sluneční záře. Pak nastal vodopád slov, který byl pokaždé násilně utnutý. Menšík byl mistr ve vypravování a bylo parádní ho poslouchat, ale tady jeho role moc prostoru k vypravování nenabízela. Každopádně byl Standa velký sympaťák a Gabriela Vránová byla příjemná.(6.3.2011)

• otík

Hudba: Wiliam Bukový(18.3.2011)

Poprvé mne to uchvátilo, podruhé již ne. Takže lehký nadprůměr. V hl. roli řidiče Standy Hurycha nadstandardní Vl.Menšík. Zde u tohoto filmu si nelze nepřipomenou starý známý axiom: "Otec je vždy nejistý"(26.9.2004)

Naivní až hloupý příběh natočený zajímavým způsobem a plný výborných herců. Vladimíru Menšíkovi překvapivě zdatně sekunduje Gabriela Vránová.(6.1.2007)

Jeden z mnoha filmů, které svou přítomností zachránil Vladimír Menšík. Ale poměrně zdařilým způsobem se tady prosadila i mladičká Gabriela Vránová. Příběh nemá úplně špatnou zápletku, i když místy děj trpí hluchými místy. Zajímavý způsob natočení ale disponuje momenty, kdy zjistíte, že se víc soustředíte na dění v pozadí než na dialog v popředí (scéna rozhovoru Vránové s Kemrem v zázemí restaurační kuchyně). Mladší diváci budou mít asi problém s pochopením dobových reálií, například co se týče urputného dodržování fotografování na nádraží. Vyvrcholením je bezesporu policejní vyšetřování v primářské pracovně, které se zvrhává v nadmíru vtipnou konverzační frašku s uplatněním velkých herců v epizodních rolích (Sovák, Brodský, Janžurová). Škoda že tenhle famózní nájezd na happy end je vzápětí pohřben smutně nostalgickým probuzením do reality a čítankovým závěrem s podtextem socialistické morálky.(28.2.2009)

Mám rád tento film o šoférovi z detského ústavu. Klasická dvojica policajtov Brodský + Sovák sa vydarila. Výborný Menšík + Vránová.........75%.(11.9.2010)

Nenápadný film, ve kterém se klube na svět ona optimistická poetika 60. let a pražského jara. Sice se zde objevují teze o společenské výchově nechtěných dětí, ale na druhou stranu aktivně řešené adopce nejsou zvykem ani dnes. Co film pozdvihuje, kromě oné až nakažlivě optimistické atmosféry, jsou herecký výkon Vladimíra Menšíka a především prvky jak z crazy komedií. Zvláště duu příslušníků železniční policie Sovák - Brodský nelze nic vytknout. Film ovšem oplývá dalšími podobnými scénkami a občas až netušenými špílci ("Hajaja").(7.3.2011)

• smeidler

Ten film byl až příliš... bezstarostný, naivní? A ani Menšík to nedokázal zachránit. (I když se hodně snažil.)(1.3.2009)

Úsměvná komedie s celou plejádou českých herců v malých roličkách v čele s Vladimírem Menšíkem a Gabrielou Vránovou. Tři hvězdy si určitě zaslouží, už proto, že mám slabost pro poctivé, třebas i starší české snímky.(6.3.2011)

• swiss

Moc mě to nevzalo, asi jsem necita...(11.2.2011)

• jakoby

Naivni pribeh, ktrey je velmi predvidatelny.Dobri herci ale opravdu jen ti herci, snad te dobe urceny-leta sedasata- nebo mozna pro deti.(22.5.2011)

Ty čtyři hvězdičky jsou všechny za úžasného Menšíka. Kdyby byl i nějaký schopný děj, mohlo být i víc.(29.12.2004)

Průměrná podívaná s průměrným Menšíkem a Vránovou. Kemr tam úplně zapadnul, škoda! No scénář se moc nepovedl a celé je to značně nudné a nebýt pár dobrých částí, tak to dopadne ještě hůře. Hodnocení: 50 %(8.1.2012)