Reklama

Reklama

Kaw

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc… Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

jefff 

všechny recenze uživatele

Vynikající obal, lákavé téma, inspirace Ptáky. To byly důvody, které mě vehnaly do spárů KAW. K mé lítosti se tvůrcům povedl snímek jen napůl. Výběr herců byl špatný (ačkoliv stejně moc prostoru žádný neměl), ani jedna postava nestála za nic. Byly to pouze takové figurky a potrava pro havrany. Samotní havrani zabijáci byli slušně udělaní, některé záběry byly vážně povedené, jiné méně. Chvílema byla i vytvořena slušná dusná atmosféra, ale chtělo to více talentovaného režiséra a propracovanější scénář. Škoda. Snad příští "ptačí" horor bude povedenější. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda kawina na entou. Herecké výkony jsou úplně příšerné, ale zase abych tomu nekřivdil úplně: některé triky docela jdou (ovšem jiné jsou úplný děs), celkem slušná atmosférická hudba a při scéně s kamením jsem fakt vyprsknul smíchy. Zas na druhou stranu - je to jen o maličko horší, než původní Hitchkokotina. BTW: už by někdo měl filmařům vysvětlit ornitologické základy. Skutečně, ve filmu NENÍ ani jediný havran, zato je tam spoustá krkavců. ()

Reklama

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho byť solídne hororové béčko, pretože triky boli väčšinou prekvapivo znesiteľné a, nech to znie akokoľvek neuveriteľne, miestami tam boli aj náznaky atmosféry. Ale scenárista v nás bohužiaľ vzbudzuje túžbu vidieť krvilačné havrany ďobať práve do jeho očí a debilita scenára je príliš iritujúca na to, aby nepokazila výsledný dojem z filmu. Postavy sa niekedy chovajú ako nesvojprávni retardi a tá záverečná pointa...:) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je několik důvodů proč se i přes mizerné hodnocení do Kaw pustit, např. že nesnášíte Ptáky, myslim tim Ptáky vod BitchCocka, můžete Flaneryho, můžete McHattieho, naletíte na horor / Sci-fi / Thriller, jste zvědaví na všudy zmiňovanou ichtylní pointu a do všeho toho chcete jen u něčeho usnout......mě se z toho nepovedlo splnit vůbec nic. Protože je to imbecilnější něž BitchCockovi ptáci, režisér si neumí poradit vůbec s ničím, nevede herce, kteří prostě nemají v té nudné břečce vůbec co hrát, takže potenciál dvojice Flanery/McHattie zadupanej do země, pointa je prostě jen tupá a obyčejná a tak mě to unudilo až jsem nemohl ani usnout. Plus si přidejte jalové dialogy, mormony nebo co to bylo a opět ten vykutálený americký konec.BitchCock mlaská v hrobě.10%. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Námět je obšlehnutý – všichni víme od koho – a řemeslné zpracování filmu je docela dobré; nejlíp hrají krkavci za občasné podpory počítače. Původní klasická hororová povídka Ptáci má však mnohem lepší atmosféru: děj se zpočátku rozvíjí pomaleji, ale zároveň jaksi hrozivěji, ptáci nejdřív nikoho nenapadají, jenom se shromažďují, a když přejdou do akce, není jasné, proč jim luplo v těch jejich ptačích mozcích a oni začali útočit na lidi; to tajemství je fajn, neboť poskytuje dostatek prostoru pro vznik atavistického strachu a pro rozvoj s ním spojených fantazií, v povídce jen lehce načrtnutých. Tady do toho zamíchali náboženskou sektu, která neoznámila úhyn infikovaných krav, jejichž maso pak žrali krkavci atd. Nabízím jiné vysvětlení: krkavci se nasrali, že si je lidé pletou s havrany, a rozhodli se udělit lidem lekci. Obdobně by se mohli namíchnout i potkani, že je lidé zaměňují s krysami, a jít to pořešit. To by jistě nebyl marný film. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo ku koncu roka 2005 v kanadskom meste Hamilton a Montréal a tiež v štúdiách v škótskom Edinburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama