Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyprávění Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka o tom, co se může stát při natáčení. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Mno... Milé, komické, hravé, ale trochu zbytečné. Možná tyhle historky herci opravdu vypráví na besedách, ovšem Smoljak se Svěrákem zkrátka nejsou Kaiser a Lábus, aby dokázali z fleku vyrábět jednu řachtandu za druhou. Mnohem častěji je to spíš jenom trapné. Ale možná jsem něco nepochopil. To, že mi čas od času někdo vypráví zaručeně pravou historku z natáčení, kterou zahlédl v tomhle pořadu je sice dobrá kůlna, takový milý "back efekt", ale na čtyři hvězdičky to vážně nestačí... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Humor značky Svěrák-Smoljak je nesmrtelný a vtipný kdykoliv a kdekoliv. Tedy i tady. Z obyčejného pořadu ve stylu Úsměvy, či podobných udělali setsakramensky zábavnou záležitost. PS: díky němu vím co vyprávý pan Smoljak v Na samotě u lesa kdy mu není v randálu nic rozumět, či proč Petr Nárožný tak smyslně špulí rty na třídních hodinách v Marečku, podejte mě pero:-) ()

Reklama

Karp 

všechny recenze uživatele

Příliš málo prostoru pro dvojici S+S a příliš omezené možnosti pro realizaci zábavnějších a překvapivějších point. Ocenit je nutné především herce a režiséry, kteří nesli svou kůži na trh, protože v pořadu představovali sami a sebe a většinou v ne příliš lichotivém světle:-). Ale umět si udělat legraci sám ze sebe, byť ve fiktivním příběhu, je na palec nahoru. Tím spíš, že je závěrečné vyznění takové, že jsou ve skutečnosti takoví, jak jim S+S předepsali ve scénáři... A S+S k nim zrovna laskaví nebyli:-). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborná mystifikační série vycházející z těch nejlepších tradic absurdního humoru nositelů odkazu génia Járy Cimrmana. Divák se může dovědět, že kaskadér a představitel tvrdých chlápků Zdeněk Srstka ve volných chvílích vyšívá dečky a vnucuje je filmovému štábu, půvabná hvězda českého filmu Libuše Šafránková má temnou minulost nepolepšitelné zlodějky nebo že Vlastimil Brodský za milou tváří skrývá pravou tvář brutálního tyrana. Hravé, provokativní, rošťácké. Drobná spiknutí, na kterých ochotně spolupracovaly samotné oběti. Celkový dojem: 90 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem nikdy veřejně netvrdil, že bych byl vnukem velikého básníka Vítězslava Hálka. Na to je mi dědečkova památka příliš drahá." Veselé příhody z natáčení jsem vždycky miloval. Smoljak se Svěrákem, které jsem tehdy nekriticky obdivoval, totiž k mé nesmírné spokojenosti plodili jednu hovadinu za druhou a pomluvení herci to v závěru svou obhajobou vždycky perfektně rozsekli. Nyní jsem si to celé zreprízoval a pro mě to má pořád své kouzlo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Informace o tom, že projev ředitele z filmu Marečku, podejte mi pero! (1976) měl býti delší, ale byl na Barrandově zkrácen není kupodivu mystifikací, ale pravdou. Podíváme-li se do knižního vydání tohoto scénáře vydaném ještě před uvedením tohoto pořadu, vystřiženou pasáž tam skutečně najdeme. (mnaucz)
  • Úspěšnost některých mystifikací je fakt, že některé jsou lidmi uváděny jako seriózní fakta a zajímavosti z natáčení, třebaže nejsou pravdivé. Příkladem je zajímavost z filmu Rozpuštěný a vypuštěný (1984). V ní se uvádí, že Marek Brodský si scénu vymyslel sám, jako pomstu svému otci, přičemž skutečnou inspirací je pasáž ze semináře ke hře „Vražda v salonním coupé“, ze které film vychází. (mnaucz)
  • V místnosti, kde Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak moderují veselé historky, je za nimi na zdi pověšen obraz malíře Bedřicha Dlouhého „Krajkář“ z roku 1986, inspirovaný obrazem „Krajkářka“ slavného malíře Vermeéra Van Delfta. Dílo se objevilo i na obalu gramofonové desky „V penzionu svět“ Michala Horáčka a Petra Hapky z roku 1995. (sator)

Reklama

Reklama