Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (158)

Smejdik 

všechny recenze uživatele

1. série: 70%. Seriál chytne, postavy zajímavé, příběh netradiční, ale... ta stupidita, která se sem tam ukáže, to prostě občas nejde překousnout, takže hrozné díly (e04, Cyberwoman...smál jsem se polovinu epizody) se mísí s perfektními (e05 Small Worlds a zvlášt e06 Countrycide). No a "pravá podstata" Jacka je jen třešničkou :). Každopádně už s prvním dílem druhé série (wow, John!) jde vidět nejen zvýšení rozpočtu, ale i celkové ztrácení stupidity. + je i skvělá hudba (potěšilo mě, že tvůrcové znají Anthony and the Johnsons). Jenom prostě nechápu, jak můžou být všichni bisexuální :) 2. série: 85%. Jak jsem si vyvodil z prvního dílu, kvalita opravdu stoupla, sevření pomyslné ruky chytlavosti bylo ještě silnější, o to víc zamrzelo, co se na konci stalo s dvěma prsty. Taky jsem se ale přesvědčil, že gay scény a vztahy jsou jenom pozlátko, kterému tvůrci nedají žádnou hloubku. 3. série: 95%, téměř dokonalá záležitost. Jeden velký problém rozprostřený na celou sérii se jeví jako dobrý krok (asi jako v Dexterovi) a já jsem všech 5 dílů zhltl jedním soustem. A protože tak trochu čekám, že čtvrtá série bude něco podobného, asi si počkám, až budou venku všechny díly. To čekání bych totiž nepřežil! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem si oblíbil samotného Doctora Who, jsem se musel pustit i do spin-offu o organizaci zvané Torchwood. A po první sérii rozhodně neodcházím zklamaný, ba naopak jsem příjemně překvapen. Překvapen temnou, dusivou a vcelku depresivní atmosférou, která zde občas panuje. Například díl Countrycide považuji za skvělý, jeho tísnivá atmosféra se mi neskutečně líbila. Škoda, že úvodní díly nás jen seznamují a není příběh, který by prostupoval celou sérií a to hlavní je naservírováno až v závěrečných dvou epizodách. V čele Torchwoodu je Jack Harkness, kapitán, který nemůže zemřít a tým samozřejmě táhne, ale i ostatní členové jsou zajímavý. Například s takovou postavou jako je Owen jsem se snad ještě nesetkal. Jen mi trošku vadí, že v podstatě všichni jsou při nejlepším bisexuální. 80 % *** Druhá série je temná a nekompromisní snad ještě víc, než tomu bylo v předcházející řadě. "Záporák", který odhalí, že existuje ještě větší záporák, je super. Druhá řada působí mnohem uceleněji a všechno tady funguje až do samotného konce, do trpkého konce. Konce, který jsem nečekal a který mě překvapil a dojal. Jsem poměrně zvědav na pokračování a na to, jaké neštěstí se na Torchwood svalí tentokrát. 90 %. *** Třetí série neboli Children of Earth, mě semlela a na konci té jízdy vyplivla neskutečně vyčerpaného. Jiný postup, jiný princip, jen pět hodinový dílů tvořících jeden příběh. Příběh takový, že vás po celou dobu udržuje v nevědomosti, napětí a očekávání. Očekávání toho, co přijde, co se stane, jak to dopadne, kdo koho zachrání a kdo navždy opustí Torchwood. Celý příběh směřuje k závěru, který graduje takovým stylem, že vám to žene slzy do očí, přes zatnuté zuby trousíte nadávky a doufáte. Doufáte, že to dokážou, odvrátí a přežijí... Skvělý, nekompromisní a také ten správně "nepříjemný" pocit a zážitek. Tato série se podařila na výbornou - 100 % Poznámka mimo, v době mého sledování přebírá Peter Capaldi štafetu v DW, po jeho představení v této sérii jsem zvědav, jestli to nějak zakomponují do DW. (Když to Moffat sliboval). *** Závěrečná čtvrtá série neboli Miracle Day na mě nedokázala zapůsobit tolik jako dřív. Teprve nyní se projevil odchod postav a "násilný" přesun do USA mě taky nijak nepotěšil. Tím nechci říct, že by mě dvojice Esther a Rex nebavila, jen to prostě nebylo to, co jsem chtěl. Takže mi asi vlastně chyběl ten starý, anglický Torchwood. V podstatě to bylo úplně něco jiného než to, na co jsem byl doposud zvyklý. Příběh zázračného dne mě nezaujal tolik jako ten předchozí, i když je fakt, že zvrat na konci mě rozhodně navnadil na další sledování. Bohužel však se ho nedočkám... Rozloučení za 80 % ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som sa rozhodla začať sledovať kvôli postave kapitána Jacka Harknessa, ktorá sa raz za čas objavovala v seriály Doctor Who a veľmi sa mi páčila a keď som zistila, že je hlavnou postavou seriálu Torchwood bolo rozhodnuté. Pravdu povediac neočakávala som veľa a mala som istú predstavu nielen o seriály ale aj o postave Jacka. V oboch prípadoch som sa však mýlila a moje predstavy nenaplnili. Seriál vysoko prekonal moje očakávania a samotná postava kapitana Jacka nadobudla úplne iný ľudský rozmer. Zatiaľ čo od príbehu som čakala najmä zábavu, ako tomu s jeho postavou bolo v Doctorovi Who dostalo sa mi vážneho seriálu o vážnych mimozemských aj čisto pozemských veciach. Postava Jacka síce nestratila svoj humor a šarm avšak je postavená aj do konfrontácie s každodenným životom nesmrteľného človeka so všetkými jej kladmi aj zápormi, a tie mnohokrát veľmi bolestne vstupovali do hry. Zatiaľ čo prvá séria bola akýmsi rozbehom a slúžila na zoznámenie sa s prostredím Torchwoodu (90%) druhá už bola Torchwoodom v plnej paráde (100%). V tretej sérii došlo k zmene spôsobu spracovania a všetkých päť častí tvorilo súvislý príbeh podobne ako nasledujúca štvrtá séria. Napriek tomu bola tretia séria absolútne strhujúca a asi najlepšia z celej rady (100%). Štvrtá séria síce riešila zaujímavú líniu príbehu avšak už to nebol ten starý dobrý "Torchwood" ktorý som si tak obľúbila a Jackov smútok bol pre mňa mnohokrát ochromujúci. Napriek úžasnému psychologickému spracovaniu tejto série si myslím, že mohlo stačiť aj menej častí (70%). V konečnom dôsledku sa však nič nezmení na tom, že tento seriál sa pre mňa stane nezabudnuteľným vďaka svojmu zvláštnemu spracovaniu, ľudskosti a civilnosti postáv čo mu je práve častokrát vyčítané. Mňa však práve tieto stránky nesmierne oslovili. ()

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Spin-off serialu Doctor Who. Drastictejsi, vaznejsi, krvavejsi a vlastne vsechno to, co v DW neni mozne (protoze by to zmenilo uplne jeho podstatu). Hlavnim hrdinou je Captain Jack Harkness, ktery se svym tymem resi pripady mimozemske aktivity na Zemi. Stale ceka na "sveho" Doctora, ale ten neprichazi, tak se proste vyda na svou drahu. A ma jednu (ne)vyhodu, o ktere se dozvite hned v prvnich dilech. Akcni serial, prvni dve serie 4* (i kdyz docela nevyrovnane), treti a ctvrta (zatim) 4-5*. V treti a ctvrte serii se vzdy jedna o jednu zalezitost, ktera se resi celou serii. Obe jsou naslapane od zacatku az do konce (ctvrta uz se schyluje ke konci). Postupne se dozvidame o minulosti Jacka, ktera je diky jeho (jak uz jsem napsala vyse) (ne)vyhode barvita. PS: Erotickych scen s gay podtextem (ci jak to popsat) je tu necekane dost. Ale tim se nenechte odradit. Tento serial nema byt DW, neni to DW a ani to DW nebude. Dlouho jsem premyslela, jak si to mohl nekdo myslet (tot otazka). Nekdy me prijde, ze jsou trailery, ukazky z dilu ci popisky k serialum vydavane jen na okrasu... Tu je hlavni postava velmi sympaticka svym osudem a diky tomu taky mohl vzniknout tento serial, aby divak postupne zjistoval, co se mu stalo. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

První díly opravdu působí poněkud naivně. Když je i přesto dokoukáte a podíváte se na seriál jako celek s určitým odstupem, začne se jasně rýsovat, že postava Gwen je stejně důležitá jako cpt. Jack. A právě vývoj osobnosti Gwen - od naivní hloupoučké po ostřílenou drsňačku nekompromisně bránící vlastní postoje a zájmy - je jakousi paralelou k celému seriálu. Od prvních, ne úplně komplikovaných dílčích zápletek, se seriál přehoupe k sérii osobních i světových krizí, které mají se začátkem společného jen málo. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Nedlouho po začátku 10. epizody 4. série je ve scéně, kdy Gwen (Eve Myles) uplácí čínskou stařenku, mezi penězi, které jí dává, navrchu česká papírová padesátikoruna (sirien)
  • Kapitán Jack Harkness (John Barrowman) používa po většinu času jako zbraň Webley Mk. IV. (Missa08)
  • Ve dvanáctém díle první série je na dveřích pustého domu na začátku dílu vyvěšen plakát "Vote Saxon", což odkazuje na třetí řadu seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde takovéto plakáty ovlivnily děj. (vimanzen)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama