Reklama

Reklama

La Linea

(seriál)

Recenze (14)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca séria bielou čiarou animovaného cholerika, ktorý na jednofarebnom pozadí prežíva (za doprovodu groteskného piána) strastiplné dobrodružstvá. 90 častí Osvalda Cavandoliho jednoznačne patrí k tomu najlepšiemu na poli animovaného seriálu. V jednoduchosti je krása (ak sú nápady). ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bajumbadum, bajumbadum:-)) Tak těmito slovy začíná tento legendární taliánský animák. Úžasný a jak už zde bylo už napsáno v jednoduchosti spočívá někdy i síla. Nikdy předtím jsem to bohužel neviděl, až do teď a musím říct že jsem byl skutečně velmi nadšen, jak původní italštinou, tak opravdu skvělou hudební složkou v podobě piána-napodobení klaksonu od auta, vody, parníků, ptáků, hmyzu, jednoduchou animací-zde jen jednou barvou a to modrou a všemi těmi bílými linkami i ten nápad v podobě kreslířovi ruky, který vždy nakreslil novou postavu s novým náčiním, která ihned vplula do děje v návaznosti na předchozí situaci. Navíc silně mě tento animák připomínal (alespoň tedy animací a technikou-jedné čáry), náš dnes už klasický Vystrčilův filmeček "O místo na slunci 1959" nominovaný dokonce na Oskara. Že by se nechal sám Osvaldo Cavandoli tímto naším filmečkem a vůbec mistrem Vystrčilem inspirovat..? Možné je všechno.. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Možná nejoriginálnější animák jaký tady kdy byl. V Čechách nevím jak, ale u nás vysílali ho v televizi (v 80.letech, možná i dřív). Neexistovalo aby jsme odešli od obrazovky. K tomu přispělo i to, že dost často ho nedávali. Kolikrát jsme už ani nevěřili že se ještě objeví. Je to perfektní, ale dost ukřičený a není dobrý vidět po sobě (darmo jen tři minuty) víc než 2-3 díly. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Videné za môjho detstva v 80-tych rokoch. Odvtedy som na to zabudol. Pripomenul mi to až klip ku skladbe od Gigi D'Agostino: "Bla bla". Vtedy som to začal hľadať, až som našiel. Je obdivuhodné, ako môže niekto vyrozprávať toľko krátkych a rôznorodých príbehov pomocou jedinej čiary. Tohto ukričaného talianskeho panáčika si môžete raz obľúbiť a v druhom dieli mu priať, aby spadol do jamy / vynechanej čiary. Najväčšie prínosy: 1. potvrdenie vety "v jednoduchosti je sila", 2. Kopec srandy, 3. Spoznáte, aké nepríjemné môže byť, keď vidite talianske "FINE" 95% - 5* ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Všetky hlasy nahovoril taliansky herec Carlo Bonomi, ktorý rovnako nahovoril aj malého tučniaka Pingu v prvých štyroch sériách rovnomenného animovaného seriálu. (Piri)
  • Ruka, ktorá kreslí scény v seriáli, je skutočná ruka samotného autora Osvalda Cavandoliho. (Piri)

Reklama

Reklama